Здравейте колеги! Имам проблем с колата, мисля че е от турбото но майсторите я гледаха и казаха че всичко с турбото е наред. Колата е W140 350 дизел фейс 94-та година. Правих и основен ремонт на двигателя. Сменени са всички масла и филтри. Може да има нещо запушено и да не е от турбото. Значи в ниските и от място колата ускорява много добре и до 80 км върви супер ама след 100-120 км няма ускорение и не се усеща турбото. Направо е като спряла. Голяма драма стана и не ми харесва. Ако може някой да препоръча някой добър сервиз за диагностика или да каже от какво може да е. Ще съм ви много благодарен!
Проблем с турбото
Started by gangstera833, 21 Jun 2020 - 15:46:48
4 replies to this topic
Posted 21 June 2020 - 15:46
W140 THE BEST OR NOTHING
Posted 22 June 2020 - 21:32
Проблема веднага след ремонта ли се получи или по-нататък?
Огледай турбо пътищата,провери за сцепен маркуч или не добре закрепен.Ако имаш възможност надуй с компресор.Клапан на турбото също може да прави такъв проблем,както и въздух в горивото.
Огледай турбо пътищата,провери за сцепен маркуч или не добре закрепен.Ако имаш възможност надуй с компресор.Клапан на турбото също може да прави такъв проблем,както и въздух в горивото.
Posted 23 June 2020 - 12:31
Ами незнам точно кога е било защото колата се караше само в града и нямаше проблем. Стана когато бях на магистралата..Миналата седмица беше пак при майсторите и им казах да видят тея неща с турбото. Казаха че няма проблем с турбото и са проверили всичко и всички маркучи. Всичко било ОК. И ми казаха че може нещо с нафтовата помпа да е. Трябва да се закара някъде в Пловдив или София на диагностика да се види къде точно е проблема.
W140 THE BEST OR NOTHING
Posted 01 September 2022 - 12:08
Здравейте колеги! Ами това с турбото още не е оправено! Прегледахме всичко по компютъра даже..оказа се че имаше махнат един кабел. Точно си мислех, че вече всичко свърши и проблема е оправен..Колата започна да върви в ниските по-добре до 60 км/ч започна да ускорява много добре и до 80 км/ч беше добре но до 100 км/ч едвам вдига. Над 100 км/ч също е много зле..едвам вдига 140..трагедия! От 100-140 за 20 секунди..Може да е някой клапан на турбото или нещо дребно..незнам вече..бях на Пампорово и едвам вдига 50 на нагорнище, немога да изпреваря никой..като спрял съм. На магистралата неможе да вдигне 160.
W140 THE BEST OR NOTHING
Posted 03 July 2024 - 10:59
Здравейте! Колата вече е оправена. Проблема с турбото и кабелите е оправен и със скоростите имаше. Направо излита!
Върви супер, вече всичко се изпреварва лесно..изтрелва се от светофара в Пловдив..майстора много добър..драмата свърши и турбото вече се чува като ускорява..
W140 THE BEST OR NOTHING
2 user(s) are reading this topic
0 members, 2 guests, 0 anonymous users