харчене на масло
Започната от debelaka, 29 апр 2007 - 16:46:05
13 мнения по тази тема
Публикувано 29 април 2007 - 16:46
колеги знам че това е малко относително ,но все пак какви са нормалните стоиности за разхода на масло.колата е 124 2.0 118коня.количката е добре обаче доливам около1литар на 3-4000км. а иначе колатаварви добре ,тиха е,не пуши каде изчезва това масло незнам.маслото е мобил 10-40. преди това карах с някякво немско 15-40 минерално ,но колата беше по шумна.
даите савветмоля
даите савветмоля
Публикувано 29 април 2007 - 17:22
теч или гумички на всмукателните клапани. А иначе по книгите пише като почне по литър на 1000 км тогава ремонт.
Lancia Kappa TDS / Land-Rover 88 Series 3 FFR
Публикувано 29 април 2007 - 17:46
абе не знам аз съм имал 2 мерца по на 250000 -300000 км със пълна синтетика съм ги карал и колкото
наливах толкоз точех
наливах толкоз точех
Публикувано 29 април 2007 - 19:37
в книжката пише 1,5 литра на 10000 км
Публикувано 29 април 2007 - 19:44
Абе карай така щом всичко друго е наред!Отвори капачката за доливане на масло на капака на клапаните при работещ двигател и виж дали духа силно от картерните газове!Ако духа силно-лошо,значи мотора е поизносен!И внимавай,че ако е така ще те направи на петниста хиена,затова метни един парцал отгоре и тогава отваряй!
Публикувано 29 април 2007 - 22:42
Та значи,аз имам същия проблем.Смених сегменти и маслообирачи,но ефекта беше нула.Новите сегменти ги пуснахме с ключ 0,2-0,3мм,т.е. като на нов двигател.А иначе и блока не е мръднал-личеше си оригиналния хонинг(следите от шлайфа).От няколко места ме убеждават,че в сервиза на са си свършили работата,защото е било задължително да се сменят и водачите на клапаните(поне за бензинов двигател).Там му е било слабото място,понеже клапаните са под ъгъл.И аз вече съм убеден,че друга причина няма и това ще е следващия ремонт по мотора.
W124 260E 122Kw
Публикувано 30 април 2007 - 09:39
и при мен имаше подобен проблем само че веднага след като смених маслото!!! я кажи на колко км. е мерца!!! и не наливай точно 5л. а да речем 4.5л. ! дръж и нивото на средата и не би трябвало да имаш проблем,поне при мен е така(ако е повече го изхвърля)!!! а и с тази полусинтетика някак си не ми се струва че и е добре!!! колегата Lorinser каза че като били разроботвани двигателите все още нямало полусинтетика,а само минерално!!! аз си карам с минерално !!!!
Публикувано 30 април 2007 - 11:34
имало е полусинтетики, но не са били толкова разпространени, и са били много скъпи. чел съм сервизна информация, че двигателя е предвиден точно за 15В-40 и това масло би трябвало да му се отразява най-добре. странно защо обаче най-добри резултати се получават с полусинтетика 10В-40, явно новите технологии за разработка на масло си казват думата.
а това за сменянето на водачите отдавна го обяснявам на хора, които искат само с гумички да минат но...ето ви сега явно мнение от колегата.
ще ти вдига разхода на масло, също ако я издуваш на сяка предавка до към 4-5-6000 оборота
а това за сменянето на водачите отдавна го обяснявам на хора, които искат само с гумички да минат но...ето ви сега явно мнение от колегата.
ще ти вдига разхода на масло, също ако я издуваш на сяка предавка до към 4-5-6000 оборота
Публикувано 30 април 2007 - 11:40
Супер,супер верни твърдения,както винаги разбира се.
Публикувано 30 април 2007 - 14:16
Преди време работех с един майтор и той каза същото:"Бензинов Мерцедес харчи масло от водачи,а не от гумичките и сегментите.Там им е слабото място.От сегменти и гумички харчи в случаи когато мотора е стар и по износен." Веднъж идва един клиент в сервиза с една 124 2.0 бензин и казва че са му сменили гумичките защото харчела масълце по 2-3 литра на 10к км.След като направили ремонта пак същата работа.
Клиента силен вилен казва ни на нас каво са правили по двигателя и ни казва още да му сменяме сигментите.Обаче ние го питаме дали са сменили водачите на клапаните и естествено че не са ги сменили предишните майстори.Но въпреки че му обяснявахме поне един час че е излишна смяната на сегментите той настояваше и за тях да сме ги били сменили.
И какво правим ние: сваляме главата ,сменяме водачит, припасваме клапаните , слагаме нови гумички и сме готови с главата.
Почваме да сваляме буталата да сменяваме сигменти и каво да видим:сигментите са като нови нито се бяха запекли за бутало(маслените сегменти) нито имаше нагоряло масло по улеите на боталото.Замерваме ние блока и сегментите и те като нови.Човека си докара нови сегменти .Сложихме ги и сглобихме двгателя.
Верно че колата стана много добре но беше излишна смяната на сегментите.
Та извода какъв е:ако двигатела на мерца харчи масло да се сменят само водачите и гумичките за да не плащаш по два пъти и излишно.
Клиента силен вилен казва ни на нас каво са правили по двигателя и ни казва още да му сменяме сигментите.Обаче ние го питаме дали са сменили водачите на клапаните и естествено че не са ги сменили предишните майстори.Но въпреки че му обяснявахме поне един час че е излишна смяната на сегментите той настояваше и за тях да сме ги били сменили.
И какво правим ние: сваляме главата ,сменяме водачит, припасваме клапаните , слагаме нови гумички и сме готови с главата.
Почваме да сваляме буталата да сменяваме сигменти и каво да видим:сигментите са като нови нито се бяха запекли за бутало(маслените сегменти) нито имаше нагоряло масло по улеите на боталото.Замерваме ние блока и сегментите и те като нови.Човека си докара нови сегменти .Сложихме ги и сглобихме двгателя.
Верно че колата стана много добре но беше излишна смяната на сегментите.
Та извода какъв е:ако двигатела на мерца харчи масло да се сменят само водачите и гумичките за да не плащаш по два пъти и излишно.
Публикувано 01 май 2007 - 08:20
Аз пък имам един такъв въпрос.Гледам че има хора тука дето ги разбират тези нещата.Незнам на колко км е колата щото километража е барникан ,но като отворя капачката на маслото при работещ двигател си излиза от там по малко масло(с две думи надува си)Разхода на масло е някаде кам 1л на 5 000 км.Какво мислите за това??Иначе колата си върви добре и няма никви забележки.Пали на слуд - 20градуса от първия път.Карам с 15В40.
И да ви питам за последната Изцепка която чух???Мерцедеса бил с "Пличкащ вал" и затова като отвориш капачката излитало масло????Тва вярноли е или е няква глупост на автоджамбазите!!!
А за колегата мисля че 1 литар на 3-4 000 км вече май ще трябва нещо да се прави.Но може и така да се кара само трябва дасе следи маслото да не намаля много.Аз карам така вече 2 години(1л на 5 000)!!!!
Благодаря на всички!
Успех debelaka!!!!!!
И да ви питам за последната Изцепка която чух???Мерцедеса бил с "Пличкащ вал" и затова като отвориш капачката излитало масло????Тва вярноли е или е няква глупост на автоджамбазите!!!
А за колегата мисля че 1 литар на 3-4 000 км вече май ще трябва нещо да се прави.Но може и така да се кара само трябва дасе следи маслото да не намаля много.Аз карам така вече 2 години(1л на 5 000)!!!!
Благодаря на всички!
Успех debelaka!!!!!!
W 123 300 TD
W 124 230 TE
W 210 290 TD
W 124 230 TE
W 210 290 TD
Публикувано 01 май 2007 - 15:25
карай си я така, ако не те притеснява постоянното доливане. иначе едни нови водачи с гумички и си ок. такъв термин пличкащ вал, за пръв път чувам(уча ДВГ в ТУ). по прнцип вала на 102 мотор си е пръскащ за разлика от вала на 103(въпрос на конструкция) , но не затова отваряме капачката, а за да установим дали духа като вентилатор или не. но след като пали върви и нехарчи гориво, няма за кво да се пипа ако не си перфекционист. провери си вентилацията дали не е запушена ако духа здраво
Публикувано 01 май 2007 - 17:28
та значи колеги колата по километраж е на 160000.не знам дали са истински но колата е много запазена- пак и слид като смених някои части ми направи впичатление че всичко коета свалям е с щампата и годината на производство.както и да е щом не е страшно мисля да доливам пак като стане нетарпимо положението ще ремонтирам.доколкото знам ако едно нещо си бачка добре по добре да не се бъзика.
мерси за отговорите
мерси за отговорите
Публикувано 01 май 2007 - 18:24
само да допалня че карам колата от 1година и половина и си е така. Сутрин пали от раз -не чуваш стартера -абе убава е колицата
2 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни