Изключване на кантар седалка на спътника с DASW203 C320 CDI 2004
Започната от mortyto, 16 апр 2020 - 15:56:39
8 мнения по тази тема
Публикувано 16 април 2020 - 15:56
Здравейте колеги,
Днес съм се захванал да изключа кантара на седалката на спътника, понеже е развален и постоянно ми свети SRS-a.
Имам емулатор, и знам че с него е по-лесно, но реших да се почовъркам със "Стареца" и да я изключа с него.
След няколко часа игра стигнах до известен напредък но ударих на греда с вкарването на кода за достъп (security access level 1 и 2).
На кратко ще напиша какво съм направил и къде е проблема, и се надявам някой да помогне със съвет, ако е имал същия проблем.
Така, като за начало влизам в менюто: Надстойка->AB-въздушна възглавница->Данни за развитие->Задействане->Общ списък на всички активации.
От тук идеята ми е да отключа модула (FN_SG_Entriegeln), да си направя кодирането и да го заключа (FN_SG_Verriegeln).
До тук добре, но за да го отключа ми иска да имам достъп Securitiy Access Level 1и2. И това го намерих от къде се прави, но тук идва всъщност проблема.
За да изкарам кода трябва да отида на (FN_SecurityAccess_GetSeedLevel 1 после и 2) там ми генерира 4 цифрен код пр. 5FB4 , който трябва да въведа в (FN_SecurityAccess_SendKeyLevel 1 и 2) където ми излизат две полета: KeyByte1 и KeyByte2... е както и да го въвеждам все ми дава или invalid key или condition not correct or request sequence error.
Някой ако може да даде съвет, къде греша ще съм много благодарен.
Ако успея да реша проблема, пак ще споделя тук.
Поздрави.
Публикувано 16 април 2020 - 17:22
През телефона не виждам каква е колата, но ако предположим че е 211 в девелопер беше лесно. Нещо прекалено си задълбал
Sent from my iPhone using Tapatalk
Публикувано 16 април 2020 - 18:17
Колата е w203-ка 2004 година (фейслифта).
Пробвах по “лесния” начин. Отключва се модула, може да се изключи кантара на седалката както и индикацията за колана на пасажерската седалка, но за да се заключи модула, трябва да се въведе в експлоатация и там всички настройки се връщат на включено, и пак си намира кантара и индикацията за колана. Ако не въведа модула в експлоатация, светва SRS-a.
Пробвах по “лесния” начин. Отключва се модула, може да се изключи кантара на седалката както и индикацията за колана на пасажерската седалка, но за да се заключи модула, трябва да се въведе в експлоатация и там всички настройки се връщат на включено, и пак си намира кантара и индикацията за колана. Ако не въведа модула в експлоатация, светва SRS-a.
Публикувано 18 април 2020 - 11:34
Ако не се справиш... има платен съпорт от чуждите форуми, кодират те набързо онлайн и си “готов”
Публикувано 18 април 2020 - 12:35
не ти трябва да отключваш модула
на 203 се изключва лесно
поиграй си още с инженерното меню
Публикувано 22 април 2020 - 12:51
Здравейте колеги,
След няколко дни борба със "стареца" и учене на немски с google преводач, успях да изключа кантара на спътниковата седалка. Следователно и SRS предупреждението на таблото ми изчезна. Процедурата е сравнително проста, но трябваха много проби-грешки за да откиря правилния начин.
Общо взето AB-модула трябва да се отключи (като преди това трябва да се извика оторизация за достъп ниво 1 и 2), след това се прави вариянт кодирането, рестартира се модула за да приеме промените, и накрая се заключва.
Ето и стъпка по стъпка как става това:
1. Изключва се буксата на кантара, която е под седалката.
1.png 195,74K 22 Брой сваляния 2.png 216,95K 21 Брой сваляния
2. Закачаме диагнозата и отиваме на "Надстойка"->AB-въздушна възглавница->данни за развитие->задействане->общ списък на всички активации->Zugriffsberechtigung 1 (DJ_zugriffsberechtigung_1) f3->f3 и се връщаме с f1. Така взимаме оторизация за достъп ниво 1.
3. После избираме: Zugriffsberechtigung 2 (DJ_zugriffsberechtigung_2) за оторизация достъп ниво 2.
3.png 1,07MB
22 Брой сваляния
Сега вече може да отключим модула от същото меню...
4. "Надстойка"->AB-въздушна възглавница->данни за развитие->задействане->общ списък на всички активации->steuergerät entriegeln (fn_sg_entriegeln).
4.png 1,15MB
17 Брой сваляния
След като модула вече е отключен може да продължим с вариянт кодирането...
5. "Надстойка"->AB-въздушна възглавница->данни за развитие->електронни блокове за управление_настройка->(вариянтно кодиране)->fahrzeugausstattung kodieren-> и в това меню трябва да намерим и да зададем:
- akse/oc beifahrer = nein
- oc/akse, sbe, wss mit gurtwarnfunction = nein
- sitzmatten-komponente beifahrer = keine matte
и даваме f3 да се изпълни кодирането.
5.png 1002,85K
17 Брой сваляния
6.png 971,01K
15 Брой сваляния
7.png 995,72K
20 Брой сваляния
6. Отиваме на меню: "Надстойка"->AB-въздушна възглавница->данни за развитие->задействане->общ списък на всички активации-> И избираме функцията за рестартиране на модула за да може да си приеме кодировката:
STEUERGERAET RESETTEN (POWERON-MODUS)(FN_RESET_SG_POWER_ON).
9.png 1,19MB
15 Брой сваляния
След като рестартираме модула трябва отново да вземем оторизация за достъп (стъпка 2 и 3).
7. Ако има записани грешки се трият от "Надстойка"->AB-въздушна възглавница->данни за развитие->памет за грешки.
8. И накрая модула се заключва: "Надстойка"->AB-въздушна възглавница->данни за развитие->задействане->общ списък на всички активации->steuergerät verriegeln (fn_sg_verriegeln)
10.png 1,16MB
17 Брой сваляния
Прикачени файлове
Публикувано 06 март 2021 - 22:30
Garo
Изпратено от моят SM-A750FN с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят SM-A750FN с помощта на Tapatalk
Публикувано 21 септември 2021 - 10:53
Да ще работи, но без значение дали е заета седалката или не. За това е кантара, тоест ако няма никой на седалката и кантара работи, няма да се отвори по удар. Сега ще се отвори независимо дали има човек, куче или бира!
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни