Здравейте имам нужда от вашия съвет. Имам mercedes sprinter 216 cdi diesel 2005 гд. Според вас сполучливи ли са?
Изпратено от моят Nokia 2.2 с помощта на Tapatalk
Mercedes sprinter
Започната от haribadir779, 01 мар 2020 - 16:46:21
5 мнения по тази тема
Публикувано 01 март 2020 - 16:46
Публикувано 03 март 2020 - 08:13
Като окачване ,скорости и съединител са супер. Като каросерия са зле - гният - трябва хубаво да го огледаш. ЦДИ моторите на спринтерите не са най-здравите и си имат дертове ,но ако попаднеш на поддържан екземпляр ,на който всичко да си му е на мястото може да изкараш късмет. Не съм сигурен 16-ката с кой мотор е ,моите наблюдения са основно върху 15ка (2.2CDI biTurbo)
NO PAIN - NO GAIN!
Публикувано 03 март 2020 - 08:43
Щом го имаш,защо не споделиш ти дали ти харесва?Здравейте имам нужда от вашия съвет. Имам mercedes sprinter 216 cdi diesel 2005 гд. Според вас сполучливи ли са?
Изпратено от моят Nokia 2.2 с помощта на Tapatalk
Публикувано 03 октомври 2020 - 13:28
Здравейте,
както винаги когато се появи проблем се регистрираме във форуми и питаме. Накратко моят 2009 Benz 315 cdi 150 кончета мотор верига нямаше проблем до преди няколко дни когато трябваше да пренощува в Шаолин - Люлин съответно на следващият ден след като го подкарах ми светна лампичката на мотора ( тя никога не е светвала! ) след обстойна проверка се установи че на некой му е трябвал КАТАЛИЗАТОР-а и си го е изрязал въпросната вечер. Моля някой да посъветва как да постъпя да търся нов ДПФ или да мина на замяна със софтуерно решение ( той и без това ДПФ-а е премахнат вече ) буса се подържа постоянно и е във топ състояние харчи ми 8.4 л/100 км на дълго подържайки 100 км/час скорост проблема е че ми е с Норвежка регистрация и не знам дали ще мине преглед в края на ноември когато ще ходя по-работа и ще мина преглед там ( прегледите важат по 2 години и ако нещо не е наред те връщат с термин за след 2 месеца! ) Буса е Евро-5
Ще бъда благодарен ако някой с повече опит ме насочи помагайки ми да реша моментния проблем а и трябва да сложа нещо на мястото на Откраднатия катализатор мненията Ви ще са от помощ. Благодаря предварително !
Публикувано 03 октомври 2020 - 21:45
Няма да можеш да минеш преглед там без dpf.
Ако решиш да го караш без dpf, то ще трябва софтуерно да се премахне. В повечето случаи при софтуерно премахване човек се вкарва в много голям филм ( проблеми които трудно се оправят )
Ако искаш бусът да ти е в топ състояние то сложи DPF и не го дръж на улицата,а на платен паркинг.
Има турски DPF за 315 ( със сигурност и за други модификации има) който е 1:1 с оригиналния и много по евтин.
Ако решиш да го караш без dpf, то ще трябва софтуерно да се премахне. В повечето случаи при софтуерно премахване човек се вкарва в много голям филм ( проблеми които трудно се оправят )
Ако искаш бусът да ти е в топ състояние то сложи DPF и не го дръж на улицата,а на платен паркинг.
Има турски DPF за 315 ( със сигурност и за други модификации има) който е 1:1 с оригиналния и много по евтин.
Този пост е редактиран от IIVVOO: 03 октомври 2020 - 21:46
Публикувано 04 октомври 2020 - 23:15
Няма да можеш да минеш преглед там без dpf.
Благодаря за отговора IIVVOO, вече разговарях с един мой човек българин който работи в пункт за прегледи в Осло и той също категорично ми каза че нямам минаване без ДПФ-а така че съм в търсене на възможно най изпилена цена за нов. в София съм но нямам идея от къде да търся а също така и в кой сервиз да ми го поставят, предполагам ще трябва да се чисти и компа след поставянето така че мили хора давайте Жокери, линкове и каквото там е било пробвано и работи, в момента бчджета е стегнат понеже правя ремонт и имам майстори така че колкото по-евтинко , толкова по-добре, предварително благодаря на отзовалите се !
П.С
Вече си платих 180.00 лв. абонамент за паркинг на месец за през деня и през ноща Буса се паркира между две камери на 20 метра от колибката на живата охрана ама... след дъжд качулка както се казва!
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни