Здравейте колеги,
имам следния въпрос:
Колата ми (w211, 2.7,седан, elegance, 2004та) няма опцията за автоматично прибиране на страничните огледала. "Convenience" опцията в менюто липсва.
Възможно ли е все пак да се настрои огледалата да се прибират при заключване?
Четох, че може да се смени някакъв модул на вратата и огледалото и да се получи, някой запознат ли е?
Възможно ли е просто така да се настрои през стар диагностика без да имам тази опция в менюто?
Как бих могъл да го направя?
Благодаря предварително!
w211 прибиране на странични огледала/ folding side mirrorsприбиране на странични огледала
Започната от bgs1nep, 17 яну 2020 - 14:52:12
екстри
9 мнения по тази тема
Публикувано 17 януари 2020 - 14:52
Публикувано 17 януари 2020 - 15:01
Първо ти трябва да имаш оглеадала с ел. прибиране. Ако ги имаш е само въпрос на кодиране. Ако нямаш обаче тогава сменяш огледалата и модулите на вратите и чак тогава се кодира.
Публикувано 17 януари 2020 - 15:07
Първо ти трябва да имаш оглеадала с ел. прибиране. Ако ги имаш е само въпрос на кодиране. Ако нямаш обаче тогава сменяш огледалата и модулите на вратите и чак тогава се кодира.
Как мога да разпозная, дали огледалата са ми с прибиране?
Този пост е редактиран от bgs1nep: 17 януари 2020 - 15:09
Публикувано 17 януари 2020 - 15:13
Ориентираш се по това дали имаш трети бутон за прибиране на огледалата или само 2 бутона за избор на ляво дясно огледало. Ако си с 3 бутона като на снимката минаваш само с кодиране. Ако не си трябва да изкараш 1 торба с пари за модули, огледала и бях забравил копчетата за нагласяне на огледалата.
Прикачени файлове
Публикувано 17 януари 2020 - 15:16
Ориентираш се по това дали имаш трети бутон за прибиране на огледалата или само 2 бутона за избор на ляво дясно огледало. Ако си с 3 бутона като на снимката минаваш само с кодиране. Ако не си трябва да изкараш 1 торба с пари за модули, огледала и бях забравил копчетата за нагласяне на огледалата.
Благодаря за подробната информация! Чудех се какво да си ръчкам по колата събота и неделя, но ако наистина са една доста пари само за едното прибиране, едва ли ще се захвана с проекта.
Публикувано 17 януари 2020 - 15:25
Ами огледалата вървят около 150лв бройката с ел.прибиране. Модулите около 50лв бройката. Бутоните не знам. Но дотук огледала и модули са си едни 300-400лв. После вече и да намериш някой който да ти направи кодирането сигурно едни 20-30лв.
Публикувано 28 юни 2023 - 08:55
Здравейте,колеги!Знам че темата е малко старичка,но искам да попитам настройката за автоматично прибиране на огледалата през диагностиката ли се прави или може и от борд компютъра?Извинявам се ако въпроса ми е малко глупав но от скоро съм собственик на колата!
Публикувано 28 юни 2023 - 23:23
Аз също да се включа с въпрос по темата с прибирането на огледалата. Колата ми има прибиране, което обаче работи само от бутона на вратата. Активирано е от Convenience менюто да се прибират при всяко заключване, но въпреки това се прибират само от бутона. Някой да има идеи ?
Публикувано 30 юни 2023 - 10:13
Може да са деактивирани от кодировката на Door модулите, или предния SAM модул.
Опцията с огелдалата я има на няколко места. Поне докато съм ровил по разните модули, съм го срещал на много места.
Convenience Menu-то е само в Instrument Cluster-a. Кодировката на клъстъра е дали да ти показва менюто от което да включваш или изключваш сгъването. Ако е изключено от модулите на предните врати, няма да работи.
Трябва да погледне някой със Star/Xentry.
Аз лично съм деактивирал автоматичното прибиране на огледалата при заключване на моето комби, защото смятам, че е излишно всеки път да се сгъват и разгъват, особено ако ти се наложи набързо да отключиш и заключиш когато си забравил да вземеш нещо. Но нямам спомен откъде го деактивирах .
Публикувано 01 юли 2023 - 23:15
Аз лично съм деактивирал автоматичното прибиране на огледалата при заключване на моето комби, защото смятам, че е излишно всеки път да се сгъват и разгъват, особено ако ти се наложи набързо да отключиш и заключиш когато си забравил да вземеш нещо. Но нямам спомен откъде го деактивирах .
Именно
+1
Also tagged with one or more of these keywords: екстри
Модели →
C-класа →
Общи теми за C-класа →
(w202) Добавяне на екстри (изрязване на конзола)Монтиране на бутони,добавяне на екстри,изрязване на конзола Започната от Valentin-OM605960, 08 сеп 2019 w202, конзола, централна и още 6 |
|
2 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни