Здравейте колеги,
Както вероятно се досещате става дума за невероятно досаден и засега за мен нерешим проблем - при натискане на педала на спирачката изписва познатите три грешки - ABS, BAS, ESP и Lamp Defective!
Кратко описание - с W210 270 CDI ръчни скорости съм.
Отначало въпросните грешки се появяваха отвреме навреме. След това зачестиха. Появяват се щом натисна педала на спирачката. Появяват ли се грешките започва ходене по мъките защото освен тези системи за безопасност, стоп-светлините също отказват да работят, което е супер неприятно и никак не е безопасно! Както казах преди проблемът се явяваше отвреме навреме, но от около седмица стоповете блокираха тотално и грешките са постоянни на таблото.
Реших, че е от стоп машинката. Смених една - оправя се за ден, два - следва проблемът. Смених втора - отново същият резултат. Смених крушки, гледах бушони, гледах долу буксите, които водят към машинката - ок са си. Ходих по диагностики - отчита грешка точно в стоп-машинката и някаква грешка в датчик за положение на волана. Изтрихме грешките - тази за положението на волана изчезна, но тази за проблем със стоп машниката отново се появява при натискане на спирачния педал.
Не зная какво вече да правя, всеки вдига рамене...А този проблем е отвратително, бих казал жестоко досаден и супер гнусен, смотан и кошмарен, защото реално колата не става за път...и започват да ми минават мисли да я продавам, до такава степен ме е хвърлил в "туш" тоя проблем.
Моля Ви, четох че тук има и други минали по този трънлив път, ако някой е излязъл от другата страна на лабиринта нека сподели как е станало "чудото".
Благодаря.