коли без катализатор- аутсега стана интересно
Започната от hektor, 18 апр 2007 - 08:54:28
17 мнения по тази тема
Публикувано 18 април 2007 - 08:54
Sky каза:Ела да сръбнеш от извора!
" Ау ми врътнеш един Биг Бен ма! Ни моа, боли ме главата!"
Публикувано 18 април 2007 - 08:59
Е ако така го измислят контрола- ще се гръмна
. Най-логичното е при всеки технически преглед!

Публикувано 18 април 2007 - 09:11
Поредният КЬОРФИШЕК
колкото по заведенията има салони за пушачи и непушачи
абе мижи-да-те лАжем
колкото по заведенията има салони за пушачи и непушачи

абе мижи-да-те лАжем

Публикувано 18 април 2007 - 09:35
Когато видя,че Градския транспорт и камионите на Чистотата имак катализатори тогава и аз ще взема мерки.
До тогава ще си карам и не ми пука.
До тогава ще си карам и не ми пука.
Публикувано 18 април 2007 - 13:27
Предполагам,че от цялата олелия ще"намажат" яко пунктовете за техн.преглед,щото е логично те да издават някакви удостоверения в тази връзка!Ама,което е абсолютно сигурно,че катализаторите ще поскъпнат!!!
Ако наистина поскъпнат катализаторите,тези които карат(караме) коли от по 1000 до 3000лф.,ще могат да си позволяват (от тук нататък)коли за не повече от 200 до 300лф.,щото останалия бюджет го "гълта" катализаторчЕто!

"Марката е като живо същество-нейният авторитет расте или се уронва все повече с течение на времето..."
Публикувано 18 април 2007 - 13:38
"Страхотна идея! Нека изгоним от улиците всички гадове, които работят на заплата! Улиците са за мутрите и министрите! Предлагам освен това с цел спестяване на пари да разстреляме всички пенсионери и инвалиди. Защо да ни се пречкат само? Освен това предлагам да се въведе минимална цена от 100 000 евро за автомобилите в центъра на София. Така чужденците няма да гледат дърти кошници и ще ги убедим, че сме най-богатата страна в ЕС. Апропо днес цяла София беше блокирана заради 2 катастрофи на Цариградско шосе. Средната възраст на колите участници беше не повече от 5 години и всички имат катализатори. Но разбира се виновни са старите и евтини возила, които се движат с по-малко от 160 по Цариградско. До кога ще търпим такива мърди по наште високоскоростни пътища? Та те само бавят хората с надлежно закупени нови автомобили. Браво Бойко! Браво СОС! Само така! Аз от утре минавам на хеликоптер с катализатор!"
....Това не е мое мнение,а от некъв форум..,но...ПОДКРЕПЯМ ИЗЦЯЛО
!!!
....Това не е мое мнение,а от некъв форум..,но...ПОДКРЕПЯМ ИЗЦЯЛО

"Марката е като живо същество-нейният авторитет расте или се уронва все повече с течение на времето..."
Публикувано 18 април 2007 - 13:45
Хаха просто по-лесно е вместо да оправяш цялата пътна инфраструктура да премахнеш половината от колите по пътищата. За какво да се разширяват улици и т.н. Ще ни праснат по още един стикер.. я отпред отзад може даже,че на предното стъкло вече няма място.. и така
) Моя също е махнах..,ако изобщо е имало де не съм се интересувал.. на техническия преглед показваше 7 пъти над нормата... е кво да си хвърля колата ли !? Ае у лево.. ше им се незнае и тапаците..

Публикувано 18 април 2007 - 14:33
Ахахахахахха....
Оп,малко се понапихах от смях,ама малко...ахахахах....
Олелеее,представям си военните Зил-ове с катализатори.
Като го видя това тогава вече мога да се съглася да се слагат на колите.
Много ми е странно като се чекнат за катализатори що не вземат малко да стегнат конрола по бензиностанциите,че да вземем току виж да вземем да наливаме екологично по-чисти горива.
Като им пречат саждите от мойта нафтова печка да ми наливт качествена нафта и няма да пуши.Нали уж от нова година щяха дизеловите горива да бъдат с ниско съдържание на сяра?!
Оп,малко се понапихах от смях,ама малко...ахахахах....
Олелеее,представям си военните Зил-ове с катализатори.
Като го видя това тогава вече мога да се съглася да се слагат на колите.
Много ми е странно като се чекнат за катализатори що не вземат малко да стегнат конрола по бензиностанциите,че да вземем току виж да вземем да наливаме екологично по-чисти горива.
Като им пречат саждите от мойта нафтова печка да ми наливт качествена нафта и няма да пуши.Нали уж от нова година щяха дизеловите горива да бъдат с ниско съдържание на сяра?!
Публикувано 18 април 2007 - 14:48
Колеги и сте прави и не. Може би подхода към този проблем не е най-точния както за повечето изцепки и закони в таз наща родина. Но все пак требе да се мисли и за екологията. А пропо от тази година се започва интегрирането на нова система за автомобилите в големите градове. Всеки автомобил му се слага опознавателен стикер в зависимост от това колко е екологичен. Тези които са с най-ниско ниво на "чистота" нямат право да влизат в тези градове. Говориме за Щутгарт, Франкфурт и тн. Инак най-елементарното е за БГ- нямаш катализатор двойен или тройен данък.
А относно това за градския транспорт и те да са с катализатори еми ето възможност клубовете да се изправят срещу общината и да се борят за това. Изпраща се петиция или там както се казва и се настоява и градския транспорт да се обурудва с катализатори. ХММММММММ много спам тц тц тц
А относно това за градския транспорт и те да са с катализатори еми ето възможност клубовете да се изправят срещу общината и да се борят за това. Изпраща се петиция или там както се казва и се настоява и градския транспорт да се обурудва с катализатори. ХММММММММ много спам тц тц тц
Публикувано 18 април 2007 - 17:28
Съгласен съм Хекторе, че трябва да се направи нещо по въпроса за ЕКО-то. Както съм съгласен, че няма да стане от самосебе си.
Едно се чудя само - нали на пропан-бутан колата си е екологично чиста - отзад не излизат сажди освен ако не харчи здраво масло. Та - за каква норма ми говорят тогава на екологичност. какъв стикер или Еко -1, 2, 3, 4 биха сложили на кола без катализатор, но с газова уредба?
Едно се чудя само - нали на пропан-бутан колата си е екологично чиста - отзад не излизат сажди освен ако не харчи здраво масло. Та - за каква норма ми говорят тогава на екологичност. какъв стикер или Еко -1, 2, 3, 4 биха сложили на кола без катализатор, но с газова уредба?

Публикувано 18 април 2007 - 20:03
Поредната ИДИОТЩИНА
Както имаше едно мнение там - А8 -ците и S класите с големите мотори и катализатор пак изхвърлят повече емисии от малолитражка без...
пък и не само това, просто е ТЪПО.... да не говорим че както Blond казва на газ си повече от екологичен, а повечето стари колици хората ги карат именно на газ че и без това нямат достатъчно пари... Е@%#&*&*ТИ Идиотите

1991 190E SportLine turbo 0.6bar

Публикувано 18 април 2007 - 20:55
Аз подкрепям hektor и идеята че малко по малко, колите трябва да имат катализатор.
Искам да кажа колите които са произведени с катализатор.
Това е все едно... Абе да си смениш маслото и да го излееш в градината.
Или да си метнеш боклука през прозореца... Каква е разликата?
Много се дразня от разни мадър-факърчета дето махат катализатора за да извадят още някой и друг кон от мотора
То е ясно че на едно жигуле не можеш да му сложиш такъв.
Имам обаче колеги и познати които правят точно това на нови коли - свалят го за да върви повече.
Не ме разбирайте погрешно - на фиата го свалих, защото се запуши и не ми се даваха пари тогава.
Тъй че и аз съм в кюпа но трябва и да се мисли за това какво дишаме.
Опасявам се само от някаква типично българска абсурдна реализация на тази идея.
Но ако се гласува, колкото и да ритаме - ще си ги монтираме като попове
Искам да кажа колите които са произведени с катализатор.
Това е все едно... Абе да си смениш маслото и да го излееш в градината.
Или да си метнеш боклука през прозореца... Каква е разликата?
Много се дразня от разни мадър-факърчета дето махат катализатора за да извадят още някой и друг кон от мотора

Имам обаче колеги и познати които правят точно това на нови коли - свалят го за да върви повече.
Не ме разбирайте погрешно - на фиата го свалих, защото се запуши и не ми се даваха пари тогава.
Тъй че и аз съм в кюпа но трябва и да се мисли за това какво дишаме.
Опасявам се само от някаква типично българска абсурдна реализация на тази идея.
Но ако се гласува, колкото и да ритаме - ще си ги монтираме като попове

Публикувано 19 април 2007 - 10:03
Aaa, може, може. На всичко можеш да сложиш катализатор, даже и на косачка за трева.
И на всеки дизел, даже, колкото и да е стар.
Моят например, е произведен без катализатор, с Евро 1. После, някой се е бръкнал дълбоко в джоба и му е сложил катализатор, така че е станал Евро 2. От което този някой, през следващите години е спестил много пари от данъци и разходите за катализатора са му се изплатили напълно. Сега, аз мога да реша да му сложа филтър за частици. Ама ще го направя, чак когато реша, че така ми е по-изгодно или пък ме ме задължат, което дойде първо. Щото не е евтино и само за идеята няма да го направя.
Mercedes-Benz - защото животът е твърде кратък.
'91 S124 300 TD Turbodiesel OM603
'91 S124 300 TD Turbodiesel OM603
Публикувано 19 април 2007 - 10:30
Моето мнение е такова....понеже преди седмица спорехме по една друга тема за данъците...значи може би трябва да се въведат задължителни катализатори, за да може данъка, за който говорехме че при по-новите е по-скъп, да е заслужено така...в смисъл ако старите коли са задължени да покрият някакви екол. изисквания, тогава по-скъпия данък на новите да е по-скъп именно заради цената им, а не хем да са екологични, хем да са по-скъпи таксите им...или пък обратното, ако не се сложат катализатори, тогава данъка трябва да се промени...наистина да се сформира на базата на екологичността...Така че общо взето разходите ще са еднакви...В смисъл старите коли плащат евтин данък но си купуват катализатор, а новите скъп данък...

1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни