Към съдържанието

•  

Снимка

да се похвалясмених маслото и стана АД

• Please log in to reply
69 мнения по тази тема

#1 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 420 SEL
    --W222 S550L
    --R107 380sl

Публикувано 16 април 2007 - 17:13

На мотора. със Castrol 15W-40, както си пише в книжката на мерца ми (досега карах със Castrol Magnetic 10W-40) , с надеждата хидравличния повдигач който на студено тракаше да се оправи, все пак новото масло е по-гъстичко.
и познайте какво стана???? чудо,.....всички повдигачи се разтракаха.....:(((( полудях. докато нестигне 70градуса не спират, един по едих... Алексуан хубаво ми казваше че е пълно с ментета и си споооорехме, ама....

питам ви сега колеги, как да си търся правата. маслото го купих от АУТОПЛЮС на Симеон,имаше си холограмчето, 6литра=80лв, даже от един колега от форума, който бачка там(не че казвам че е виновен), пазя и касовата бележка.??????? какво да се върна и да кажа, ама колата трака и преди не беше така??? иди доказвай че се е разтракала от това... айде ново масло за 100лв, да се оправят нещата. писна ми от тая скапана държава, в която ВСИЧКО Е МЕНТЕ
  • 0

#2 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 16 април 2007 - 17:36

И аз съм се интересувал по темата...!Значи трябва да отидеш със свидетел/още по-добре да са повече свидетелите/,да купиш маслото,да извикаш управителя и да се запечата в здрав найлонов плик/като за куриерска поща/,като той се разпише на запечатката,след което маслото се дава за изследване!Ама следва въпроса КЪДЕ?!Най-добре да се изпрати на фирмата-производител,но от Ауто-плюс ще се измъкнат лесно:не сме го произвели ние,гонете доставчика и пр.!У нас тва си е направо умряла работа!Аз лично Кастрол от много години не купувам,защото има най-много ментерлъци негови,а купувам само от фирмен магазин на вносител!
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#3 kyuss

kyuss

Чирак

• Потребители на форума
  • 242 Мнения:

Публикувано 16 април 2007 - 19:15

Тъй и тъй си наумил да караш с 15в-40,не е ли по-добре да вземеш пак същото,но от склада на вносителя
http://www.motobul.com/bg/contacts.php
То май само Hi-Mileage е 15в-40.
Ако пак се разлопат,не знам.
А за тестването(основни параметри като темп.на течливост и кипене са достатъчни да покажат дали има менте),хм,в Булгарконтрола,ама ще дерат кожи...
Ако и в складовете пакетират вече ментаци,отивам си взимам варел 60л.отвънка или само с Емера Супер :kill_myself: ....
Наскоро досаждах в склад на Мотобул,нямаше квото търсех,ама си тръгнах с обещание за отстъпчица(веднага кандиса момата ) и ценови листи на Кастрол и БП. Бая нещо имаха,хем и 5л. туби на масла,дето обикновено се продават наливно...Та мисълта ми е да се прескачат прекупвачите за квото и да било,де....
  • 0
Blood, Sweat and Diesel !

#4 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 16 април 2007 - 19:31

Аз последно купих директно от Мотул-полу-синтетика,ама 15/50? Било по-плътно,уж...Беше някакво Мотул 6100,по МБ 239.1,май...Ами сипах го и очаквам чудеса,начи...! :0_yahoo: Утихна матората,добре,ама налягането като загрее добре същото като с Мобил 15/40...викам си-тва е положението-пари съм дал,с тва ще карам!Пропуснах да кажа-налягането м/у 1.8 и 2 атм.И днес/след около 800км./гледам-налягането се вдигнало с 0.5атм. и стои 2.2-2.5атм.!Дай Боже всекиму,както се казва! :tongue: Предполагам,че от маслото/нали е полусинтетика/се е поизчистила някоя маслена магистрала...?
  • 0

#5 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4188 Мнения:

Публикувано 16 април 2007 - 20:01

За съжаление това е жалката истина у нас.Продават ти ментета под път и над път и правата ти са заврени там където слънце не огрява.Нямаш никакъв шанс бърво и безпроблемно да докажаеш,че са ти набутали фалшификат на Кастрол.Една от най фалшифицираните марки масла.Моя съвет е ако си пазиш касовия бон за покупка е, да източиш маслото да го запечаташ и да го пратиш в някое редставителство в Европа.Другия вариант е, да купим един литър от същото малло и да го пратим за експертиза.Следва дълга съдебна процедура но само това е начина,да постигнеш обещетение (морално и материално).Инак пиеш една студена вода псуваш тун във форума и те олеква.
  • 0

#6 Vlado190

Vlado190

Напреднал

• Потребители на форума
  • 617 Мнения:
  • Град:Samokov

Публикувано 16 април 2007 - 23:49

Хм - а каква е вероятността да се разтропат защото е 15W40 a ne 10W40? Моята я карам с 10W40 (преди с 5W40 но установих че разлика няма освен в цената) и веднъж експериментално реших да сложа мотул 15W50 6100 дето много ми го беше нахвалил един приятел, по добре вървяла (да но той е с бмв което явно му трябва гъсто масло защото му е взето здравето но кой да се сети ...) резултата - веднага и при мен почнаха да потропват повдигачите :kill_myself: смених го пак, сложих 10W40 и мотора заспа... :D - Мотула го бях взел от Проспийд та едва ли е бил менте :dontknow: Ми това е моят опит :)
  • 0
1991 190E SportLine turbo 0.6bar ;)

#7 Esper

Esper

Майстор

• Потребители на форума
  • 1531 Мнения:
  • Град:Pernik

Публикувано 17 април 2007 - 00:16

Сега, може и митове да са но дори от Мотобул да се купува маслото, познат ми каза че има различни пратки.
Колега има познат там, купува от тях но го заявява двайсетина дни по-рано.
Извода е че има пратки за които самите вносители знаят че не са за предпочитане пред други.
И тук не става въпрос дори за отстъпката а за масло от по-надеждна пратка, явно.
Аз си мисля че за едно масло направо не си струва такава партизанщина...
Да го таковам и кастрола, едно от най-скъпите масла а се оказва че покупката си е чиста руска рулетка.
  • 0

879897.png

#8 hipo

hipo

Напреднал

• Потребители на форума
  • 290 Мнения:
  • Град:Хасково

Публикувано 17 април 2007 - 00:41

На мен още като купих колата и първия път като сменях маслото, момчето дето ми го слага каза : "Двигателя ти е хубав, ако имаш възможност не слагай никакво масло купено в БГ". Следващия път сложих Mobil1 5W40 от варел и колата си работи добре. Аутоплюс в моя град се водят за най-качествения магазин, така че вече не ми се мисли какво продават в другите. Тъй като сега сме в EU мисля да проверя как стоят нещата в южната ни съседка. Но се притеснявам че именно падането на границите ще е причина за навлизането на буклуци и при тях.
  • 0

ML270 04г.

ex-С180 94г.

#9 W123

W123

Майстор

• Потребители на форума
  • 2824 Мнения:

Публикувано 17 април 2007 - 07:16

Ми батка,така и така даваш 80 кинта за масло и не знаеш ква боза е що не си направиш експеримент.
НЯкъде назад е темата,а ме мързи да търся,а и да не стане малко реклама ама...
Пробвай да му ръчнеш на моторчето Пристичка полусинтетика 10W40.В момента все още съм с такова и много си ме кефи.Като го сменям па ша налея същото.Ако ти кажа че ми държи по-стабилно налягане от 20W50 на някои "маркови" марки дали ще ми повярваш?!За да го смениш ша дадеш 40-45 лева.Ако го сменяш на 7000 км па си на далавера понеже ще караш 14-15000 км за 80-90 лева и ще си сигурен че маслото ти е новичко.
Тази инвестиция за пробата не е чак толкова скъпа и дори да няма ефект поне няма да те е яд толкова.
А гледам че и Приста са изкарали и няква синтетика,ама за моя "дизелов тракторен мотор" миля че няма смисъл...Току виж се развървял много или па стане толкова тих че да не знам кога работи и по някое време в движение да взема да му врътна стартера....Дай боже всеки му такъв двигател.
  • 0

#10 VladoBENZ

VladoBENZ

Напреднал

• Потребители на форума
  • 614 Мнения:
  • Град:Плевен
  • Интереси:В сърцето ми има място само за една жена, моето сладурче, и за много коли, все Мерцедеси :)

Публикувано 17 април 2007 - 09:17

Eeee, мама му стара, като гледам, да бях си сложил и аз 10W40...аз пак на 15W40...да взема ли да го сменя, може пък да ми се пооправи и на мен чукането...а по темата...ами на мен винаги първите 100-ина км с новото масло ми е по-тракащ двигателя...каквото и масло да сложа...след тва си утихва...
  • 0
Posted Image

#11 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 17 април 2007 - 10:06

Мисля,че не трябва да е така-дори напротив!Аз като сменя маслото първите 200-300км. не се чува,както се казва!Смени си амортисьорчето и люлката,пък да видим какъв ще е ефекта!:)))
  • 0

#12 Vitcig

Vitcig

Майстор

• Потребители на форума
  • 1237 Мнения:
  • Град:София town
  • Автомобил:
    BMW E34

Публикувано 17 април 2007 - 11:18

ами аз мислех да ти пиша лс, но се отказах!!!! съжалявам че се случи така!!!! аз си държах на мобил ама нали имах само дизел,то не че има значение ама ...... сега ще говоря с управителя но ........ !!!! пак се извинявам !!!!! :unsure: :(
  • 0

#13 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4188 Мнения:

Публикувано 17 април 2007 - 11:26

ами аз мислех да ти пиша лс, но се отказах!!!! съжалявам че се случи така!!!! аз си държах на мобил ама нали имах само дизел,то не че има значение ама ...... сега ще говоря с управителя но ........ !!!! пак се извинявам !!!!! :unsure: :(

Няма за какво да се извиняваш колега. Вината не е твоя изобщо. Нека тези който са го внесли и съм сигурен,че са наясно какво са внесли да сърбат попарата.Аман от селски тарикати.
  • 0

#14 Lorinser

Lorinser

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5339 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    --Първият в БГ C124 CE500 M117-V8 Custom.
    --W126 420 SEL
    --W222 S550L
    --R107 380sl

Публикувано 17 април 2007 - 17:48

абе ква попара ше сърбат..... ше се уядат още.
victig ти не си виновен, няма за кво да се извиняваш. мислех да идвам, ма няма смисъл само пушилка ше се дигне и тва е :( никой няма да ти върне парите, пък и тва не е част да я върнеш... сега съм си взел нови повдигачи и си ги сменям. питай шефовте ако може да се направи нещо за недоволния клиент-може ако не.... пиеме студената вода и тва е. по между другото имам още един литър неотворено кутия масло от това 15-W40.
  • 0

#15 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 17 април 2007 - 18:00

Не го отваряй това!!!На твое място бих отишъл в магазина със маслото и касовата бележка,ще им обясня за какво иде реч,и ако се опънат ще им кажа,че го изпращам за анализ в чужбина,и ще сезирам ...как се казваха тия...нещо като сдружение на потребителите в Б-я,и ще се обадя на господари на ефира!Мани майтапа-може и да излезе нещо,да захапят!Такова"удряне по храста" е давало резултат!Поне не пречи да се опита,нали?Сам ли беше като купуваше маслото?Също мисля,че е добре да се свържеш с официалния вносител на марката масла и да му обясниш проблема-много често всякакви тарикати си въртят далавери зад гърба им!Примерно:купят и продадат истинско масло да речем 100 литра/ама продадат на свои хора,или на себе си/,и купят и продадат 200 литра менте,което удря по имиджа/и печалбата /на официалния вносител,нали?
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни