om642 3.2cdi v6 глъхне и не се форсиранужда от професионална помощ
Започната от radi B, 28 авг 2019 - 00:03:24
13 мнения по тази тема
Публикувано 28 август 2019 - 00:03
Та,малко предистория, колата имаше странен проблем, колкото по-топла е толкова по-дълго време и беше нужно да запали, на диагностика излизаше единствено датчик колянов вал. Смених датчика изчезна грешката но проблема остана. След малко съветване ми беше дадено като идея да сменя ГНП ( а.к.а помпата за високо налягане но ми е по лесно ГНП ) сменихме помпата и се появи същинският проблем.
Колата започна да губи мощност и се появи звук като на чукащ аванс и невъзможност за вдигане на повече от 2500 пборота с тенденция за намаляване. Когато е на място веднага след запалването ако се подаде газ до долу се изфорсирва до край тоест около 3200 оборота след 3-4 "напомпвания" на педала на газта мотора успява да стигне едва до 2100 оборота или по-малко и се появява силно тресене ако се остави за около 2 мин работа на празен ход мога да повторя горе написаното.
Веднага разменихме ГНП-то със старото, бяха сменени клапан и датчик на рейла, но проблема остана. Подмених 6те дюзи което реши проблема с трудното палене, но остана по-сериозният с невъзможността колата да се форсира.
На диагностика ( launch ) не показва никакви кодове, на живи данни налягането на рейла е точно колкото му трябва поне така пише ( около 250 при палене и стига до към 1100 при подаване на пълна газ)
След кратко ровене в гугъл не намерих нищо което дори малко да прилича на моя проблем за това
ТЪРСЯ професионална помощ след като в няколко сервиза ми вдигнаха рамене ми трябва някой в София да удари едно рамо било то и само с идея
Колата започна да губи мощност и се появи звук като на чукащ аванс и невъзможност за вдигане на повече от 2500 пборота с тенденция за намаляване. Когато е на място веднага след запалването ако се подаде газ до долу се изфорсирва до край тоест около 3200 оборота след 3-4 "напомпвания" на педала на газта мотора успява да стигне едва до 2100 оборота или по-малко и се появява силно тресене ако се остави за около 2 мин работа на празен ход мога да повторя горе написаното.
Веднага разменихме ГНП-то със старото, бяха сменени клапан и датчик на рейла, но проблема остана. Подмених 6те дюзи което реши проблема с трудното палене, но остана по-сериозният с невъзможността колата да се форсира.
На диагностика ( launch ) не показва никакви кодове, на живи данни налягането на рейла е точно колкото му трябва поне така пише ( около 250 при палене и стига до към 1100 при подаване на пълна газ)
След кратко ровене в гугъл не намерих нищо което дори малко да прилича на моя проблем за това
ТЪРСЯ професионална помощ след като в няколко сервиза ми вдигнаха рамене ми трябва някой в София да удари едно рамо било то и само с идея
мерцедесът е гениален в своята си простота
Публикувано 28 август 2019 - 00:45
Помпата с която пробвахте нова или втора ръка беше? За въздух по горивната уредба проверихте ли? Датчик на разпределителен вал също има отношение, той проверяван ли е? На място като работи и загледаш оборотомера мени ли оборотите?
Публикувано 28 август 2019 - 08:17
Според мен има проблем с центровката(вериги,ангренажна група).Ако е датчик,няма да се чува чукане.
Има секция за сервизи,разгледай там ако никой не препоръча такъв.
Има секция за сервизи,разгледай там ако никой не препоръча такъв.
Публикувано 28 август 2019 - 10:23
датчик разпределителен вал е нов също, как да проверя за въздух в системата, преди палене давам около 6-7 пъти на контакт за да изцисти въздуха, паля и чакам около 5 мин и след това давам газ.
На място като работи, работи като часовник докато не се подаде газ
Имам въпрос имя ли значение горивната помпа как се зацепва спрямо ангренажа или няма
Имам въпрос имя ли значение горивната помпа как се зацепва спрямо ангренажа или няма
Публикувано 28 август 2019 - 11:07
Естествено!датчик разпределителен вал е нов също, как да проверя за въздух в системата, преди палене давам около 6-7 пъти на контакт за да изцисти въздуха, паля и чакам около 5 мин и след това давам газ.
Ама моля те,не я прави сам или с приятели...
Публикувано 28 август 2019 - 23:05
кое е естественото ? че помпата за високо налягане има значение за зацепването ли ? Обясни ми как точно става
Публикувано 29 август 2019 - 20:08
На мен ми се струва по - скоро нещо по принудителното пълнене, в частност маркучите след турбото , или управлението на турбината .
Публикувано 29 август 2019 - 21:02
Няма значение как е зацепена помпата към ангренажа.
Няма как да имаш въздух, системата е под налягане. Ако помпата в резервоара не бачка изобщо няма да запали, но не е лоша идея да измериш ниското налягане.
Няма как да имаш въздух, системата е под налягане. Ако помпата в резервоара не бачка изобщо няма да запали, но не е лоша идея да измериш ниското налягане.
Публикувано 02 септември 2019 - 17:59
на живи данни абсолютно всичко е перфектно, и ниско налягане и високо а горивото и въздух в колекторите е ок, на теория всичко е перфектно
Публикувано 02 септември 2019 - 20:07
Значи на диагностика нещо му убягва .
Публикувано 02 септември 2019 - 20:15
И аз съм за верига. Ако е стария мотор 742 мисля объегаче се вижда колко е излязъл.... на ковия има ли 300 хил е за смяна
Публикувано 02 септември 2019 - 21:15
Стария - 742...
Новия...
На колко ракии си?
Новия...
На колко ракии си?
Публикувано 03 септември 2019 - 08:45
Ами на море съм . Ама колегата е хванал смисълаСтария - 742...
Новия...
На колко ракии си?
Officeservices.bg
Публикувано 03 септември 2019 - 11:23
Приятна почивка!
OM 642 и "стария" и "новия" страдат от вериги, но логично стария е на дооооста повече км и по често се появават проблеми. На новия е с едноредова верига. И за двата има инструмент за мерене.
Ради - провери ли ангренажа?
OM 642 и "стария" и "новия" страдат от вериги, но логично стария е на дооооста повече км и по често се появават проблеми. На новия е с едноредова верига. И за двата има инструмент за мерене.
Ради - провери ли ангренажа?
3 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 3 гости, 0 анонимни