Здравейте КОЛЕГИ наричам ви така защото от вчера съм собственик на C220 W203 Автоматик но не може щастието да е пълно и естествено имам няколко проблема един от които е че лампите на ABS и SRS светят закачих колата с делфи диагностика имаше 9 грешки от които при нито една не видях да се описва нещо за тези две лампички изтрих грешките само една остана но лампите продължават да светят.Качвам и снимки на диагностиката.Ако може някой да помогне. Благодаря
ABS и SRS
Започната от GOCATA, 05 юли 2019 - 09:59:41
29 мнения по тази тема
Публикувано 05 юли 2019 - 09:59
Публикувано 05 юли 2019 - 12:04
Качваш се в колата, всички врати и прозорци трябва да са затворени, въртиш ключа на позиция 1,
след това в рамките на 3-9 секунди въртиш ключа в позиция 2 и палиш двигателя, след това въртиш
волана до положение пълен десен и обратно до положение пълен ляв, повтаряш упражнението.
Лампите ABS и SRS би трябвало вече да не светят. Гасиш двигателя, броиш до 10, прекръстваш се и
след това стартираш. Приятен път.
Не прави повече диагностика на колата с Делфи, вероятноста да те подлъже е доста по голяма
от тази да помогне а и след това майсторите докато ти прибират паричките ще казват че каквото
е показала диагностиката това са поправили и не знаят що така с колата но могат да пробват
още няколко неща срещу още няколко бимберици, за твоя сметка разбира се.
Публикувано 05 юли 2019 - 12:17
Благодаря колега ще пробвам и ще пиша какво е станало
Публикувано 05 юли 2019 - 12:20
А какъв кабел ще ми препоръчаш да си купя.
Публикувано 05 юли 2019 - 12:36
колега направих това което каза но не изгасват лампите два пъти пробвах.
Публикувано 05 юли 2019 - 12:38
Със кабели може да се поправя ауди и бмв, Мерцедес е в друго измерение.
XENTRY Portal се казва нещото което чете и разбира Мерцедес най добре.
Не бих ти препоръчал да си го купиш защото вероятно ще предпочетеш някое
китайско изпълнение предвид цената му, а на Бай Китаец не винаги може да се вярва.
Сори че не изгасват лампите. До тук се простира моята компетенция.
Този пост е редактиран от vencislav: 05 юли 2019 - 12:41
Публикувано 05 юли 2019 - 12:54
Добре благодаря много ще почакам ако може и някой друг колега да даде някой съвет
Публикувано 05 юли 2019 - 12:58
prokopi69 може да даде ценни насоки, той винаги има правилен отговор под ръка.
Публикувано 05 юли 2019 - 13:15
Малка корекция: и БМВ вече (от 2005та моделите грубо) не са само с кабелче.
Засега само VAG от 3те може да се пипа с VCDS.
Колега, сложил си картинки на всички грешки, но си пропуснал да уточниш коя е останала и какво пише на нея
Публикувано 05 юли 2019 - 19:23
Мисля че беше тази
Р1664 Електронен усилвателен нагревател.
Утре ще я видя пак и ще ви кажа
Р1664 Електронен усилвателен нагревател.
Утре ще я видя пак и ще ви кажа
Публикувано 05 юли 2019 - 22:09
Не му разбирам на Делфи, но това не са ли грешките само в ел. блока на мотора? Трябва да можеш да четеш грешки и в другите блокове.
Иначе тази грешка която е останала е за ел. подгрев на мотора - на 90% са изгорели, така, че не се притеснявай.
Иначе тази грешка която е останала е за ел. подгрев на мотора - на 90% са изгорели, така, че не се притеснявай.
Публикувано 06 юли 2019 - 05:36
Може и така да съм направил ще я закача днес пак просто по време на работа я закачах на бързо
Публикувано 06 юли 2019 - 13:18
... не се притеснявай.
Прокопий а нещо за светещите ламби ABS и SRS които не щът да гаснат няма ли да кажеш нещо.
Дай да помогнем на човека, моля те.
Публикувано 06 юли 2019 - 15:32
Ами според мен това са грешки само от блока на мотора. Гоцата ще каже дали е така. Като закачи пак делфито ще стане ясно. Щото ако са от цялата кола - лошо, не се виждат грешки от ABS и SRS. Ама с това делфи знае ли човек...
Публикувано 06 юли 2019 - 18:03
Грешката е била в мен значи след изтриването на грешките SRSa изгасна но ABSa продължава фа свети съответно и две от грешките продължават да светят едната ясно модула е заминал но за другата ако може някой да каже какво трябва да е.Качвам и снимка.
Прикачени файлове
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни