Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Данъчен калкулатор за изчисляване размера на данъка върху превозните средства за леки автомобили

• Please log in to reply
25 мнения по тази тема

#16 skoti

skoti

Advanced member

• Потребители на форума
  • 129 Мнения:
  • Град:София

Публикувано 11 април 2007 - 20:12

По тоя калкулатор излиза ,че дължа 410 лв :madcroud: Тия лудили са ?????
  • 0

#17 rotki

rotki

Чирак

• Потребители на форума
  • 92 Мнения:
  • Автомобил:
    220CDI S203 2005г.

Публикувано 11 април 2007 - 22:12

ЕБ*Х я и скапаната държава

Значи това не е данък за това ,че износваме пътищата. Това е данък собственост на МПС. Както с къщите. По-голямма къща на центъра съответно по-голям данък.Малка къща на село ,малък данък.А пътния данък са винетните такси, които си лепим по прозорците. Не бъркайте нещата момчета.Вярно че е свързано и с екологията май, но затова има и отстъпки за катализатор и за нови автомобили.
  • 0

#18 KPAHK

KPAHK

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3768 Мнения:
  • Град:MLADOST CITY
  • Автомобил:
    MB E 200, 2016
    MB E 320 CDI, 2007
    Mazda3 BL, 2011
    Toyota Hilux DLX, 2007
    Punto MK1, 1998
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 12 април 2007 - 09:53

Значи това не е данък за това ,че износваме пътищата. Това е данък собственост на МПС. Както с къщите. По-голямма къща на центъра съответно по-голям данък.Малка къща на село ,малък данък.А пътния данък са винетните такси, които си лепим по прозорците. Не бъркайте нещата момчета.Вярно че е свързано и с екологията май, но затова има и отстъпки за катализатор и за нови автомобили.

е къде ти е "отстъпки за катализатор и за нови автомобили."

като ти остарее колата над 5 години е данъка пада двойно :dontknow:

сега съм с катализатор, ЕВРО 3 и 270лева данък,
а след 5-10 години като го изхвърля ще съм без катализатор, ЕВРО 0 и 140 лева данък :bigemo_harabe_net-110:

Доста логично :kill_myself:

както и да е: "и на тях да им ... :censored: " :0_yahoo:
  • 0

#19 willy555

willy555

Майстор

• Потребители на форума
  • 798 Мнения:
  • Автомобил:
    W124 E 200 T, 1993г., 136 к.с.

Публикувано 12 април 2007 - 09:56

За екологията и катализаторите си прав. В момента това е връзката между екология и данък - коли с катализатор до 100 коня плащат данъка наполовина.
За винетните такси също си прав. Те заместиха пътния данък и служат за поддържане на републиканската пътна мрежа, т.е. междуградските пътища.
Данъка върху МПС, за който говорим, е местен, общински данък, приходите от него постъпват в бюджета на общината и са предназначени за поддържане на общинските пътища в рамките на населените места.
Дотук всичко е ясно, но не мога да се съглася, че данъка върху МПС е точно данък собственост. Макар че е замаскиран като такъв, подобно на данъка върху имотите. При къщите данък се дължи независимо дали ползваш или не имота, а при колите не е така - ако МПС-то не е регистрирано за движение, не плащаш данък! Тази доста съществена разлика показва връзката между ползването на МПС и данъка. Освен това, ако беше данък собственост в чист вид, трябваше да се определя според стойността на автомобила /както къщите - според данъчната им оценка/ Сега например, две коли на еднаква възраст с еднакви конски сили ще дължат един и същ данък, дори ако едната е мерцедес за 30 000 евро, а другата е опел за 10 000 евро. А две къщи с еднаква площ и възраст могат да имат доста различна данъчна оценка, която ще определи и различен размер на данъка.
Както и да е, сигурен съм че тези писания са досадни на повечето читатели на форума и спирам.
КРАНК не го вълнува правната природа на данъка, а сериозния му размер. За съжаление там приказките не помагат, защото положението е :kill_myself:
  • 0

#20 rotki

rotki

Чирак

• Потребители на форума
  • 92 Мнения:
  • Автомобил:
    220CDI S203 2005г.

Публикувано 13 април 2007 - 00:27

както и да е: "и на тях да им ... "

100% съм съгласен.
  • 0

#21 m_hi88

m_hi88

Майстор

• Потребители на форума
  • 939 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Интереси:MB,Whisky,fishing...и др.
  • Автомобил:
    W123/200/1980
    ....
    и др.

Публикувано 13 април 2007 - 08:00

ЕБ*Х я и скапаната държава

КАЛКУЛАТОРА

за фиатката: Дължимият от вас данък е: 26.40 лева
за Бенца: Дължимият от вас данък е: 261.80 лева (ако е от 5г. до 14г. - 140.25 лева, ако е над 14г. - 93.50 лева )

къде е ЕВРОПАТА питам аз :kill_myself:
колкото по-стара толкова по-добре - ами хайде всички заедно пак на ладанки и москвичи :slap:

>
>Не се жалвай,бате,щото разликата е даже много малка!!!.Предполагам се сещаш,че ние със старите коли ходим до сервиза всеки месец,а ти с новата я идеш веднъж в годината,я не идеш ;) ..Сега сети ли се откъде иде разликата-само едно ходене в сервиз я покрива,затова казвам,че е малка..А и ние с колите от по 900-1000 лф. как да плащаме данък от 260.80лф-веднага ще ни откажат от колите,ще минем на колелета и държавата ни губи като макар и дребни данъкоплатци!..Така че,хората са казали-"крушка има опашка" или пък-"имаш крава-пиеш мляко"(ама и данък плащаш),..не пиеш(не плащаш) ;)
>Колкото до Европата-вече и децата разбраха,че работата няма да стане...
>>Та,карай си хубавата количка със здраве и не се коси за такива дребни неща,щото има далеч по-сериозни работи дето няма да се оправят,пък и от ядове идват всички болести,така че-газ и е*и му ма**та!
  • 0
"Марката е като живо същество-нейният авторитет расте или се уронва все повече с течение на времето..."

#22 mitun

mitun

Напреднал

• Потребители на форума
  • 616 Мнения:
  • Автомобил:
    W201 230E '88
    W202 250D '95
    S210 200K '01

Публикувано 13 април 2007 - 11:06

На баща ми Форд-а миналата седмица -13 лв, мойта 130 лв

Пичове, не търсете логиката в разумното, а практичното! Я си представете ако са обърнати нещата: Бай Хуй с москвето отива в общината и му обявяват 250 лв!!! Ами то целото е толко ебаси. Отива депутата с колата на майка си за 150 хил. евро и те му казват: "15 левчета моля", а сега го боли гъза колко е. Само, че оня Бай като отиде у телевизията и ще им развали схемата за източване на кинти.Цялата работа е да си събират парите , а ние да им ги даваме и да си траеме
  • 0
Публикувано изображениеПубликувано изображение
светещи желетки, що сте толко нервни?
bliznatsite написаха: mn ne mi haresvat za6toto emblemata na mecedesa e kato mernik i izglezda 4e 6a te zastrelq

#23 VladoBENZ

VladoBENZ

Напреднал

• Потребители на форума
  • 614 Мнения:
  • Град:Плевен
  • Интереси:В сърцето ми има място само за една жена, моето сладурче, и за много коли, все Мерцедеси :)

Публикувано 13 април 2007 - 11:29

Ееее, ще дойдете на моя акъл, ама ... :):):) Бъзикам се, но се радвам че има и други на моето мнение...щото в началото всички срещу мен...
  • 0
Публикувано изображение

#24 KPAHK

KPAHK

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3768 Мнения:
  • Град:MLADOST CITY
  • Автомобил:
    MB E 200, 2016
    MB E 320 CDI, 2007
    Mazda3 BL, 2011
    Toyota Hilux DLX, 2007
    Punto MK1, 1998
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 13 април 2007 - 17:03

Ееее, ще дойдете на моя акъл, ама ... :) :) :) Бъзикам се, но се радвам че има и други на моето мнение...щото в началото всички срещу мен...

нИдей рИва Владкоооо

аз съм съвсем далече от идеята да плащам колкото москве или дори фиатката на жената, но все пак има доста нередности по въпросал както и да е - предлагам да прекратяваме темата :beer:
  • 0

#25 VladoBENZ

VladoBENZ

Напреднал

• Потребители на форума
  • 614 Мнения:
  • Град:Плевен
  • Интереси:В сърцето ми има място само за една жена, моето сладурче, и за много коли, все Мерцедеси :)

Публикувано 14 април 2007 - 10:50

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:
  • 0
Публикувано изображение

#26 m_hi88

m_hi88

Майстор

• Потребители на форума
  • 939 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Интереси:MB,Whisky,fishing...и др.
  • Автомобил:
    W123/200/1980
    ....
    и др.

Публикувано 14 април 2007 - 14:30

:beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer: :beer:

>>>
>>>Ей тия бири както си ги нарЕдил така,мож ли си ги глътна...ай наздраве!! :0_yahoo: :beer:
  • 0
"Марката е като живо същество-нейният авторитет расте или се уронва все повече с течение на времето..."

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни