Данъчен калкулатор за изчисляване размера на данъка върху превозните средства за леки автомобили
Започната от KPAHK, 11 апр 2007 - 10:05:30
25 мнения по тази тема
Публикувано 11 април 2007 - 20:12
По тоя калкулатор излиза ,че дължа 410 лв
Тия лудили са ?????

Публикувано 11 април 2007 - 22:12
Значи това не е данък за това ,че износваме пътищата. Това е данък собственост на МПС. Както с къщите. По-голямма къща на центъра съответно по-голям данък.Малка къща на село ,малък данък.А пътния данък са винетните такси, които си лепим по прозорците. Не бъркайте нещата момчета.Вярно че е свързано и с екологията май, но затова има и отстъпки за катализатор и за нови автомобили.ЕБ*Х я и скапаната държава
Публикувано 12 април 2007 - 09:53
Значи това не е данък за това ,че износваме пътищата. Това е данък собственост на МПС. Както с къщите. По-голямма къща на центъра съответно по-голям данък.Малка къща на село ,малък данък.А пътния данък са винетните такси, които си лепим по прозорците. Не бъркайте нещата момчета.Вярно че е свързано и с екологията май, но затова има и отстъпки за катализатор и за нови автомобили.
е къде ти е "отстъпки за катализатор и за нови автомобили."
като ти остарее колата над 5 години е данъка пада двойно

сега съм с катализатор, ЕВРО 3 и 270лева данък,
а след 5-10 години като го изхвърля ще съм без катализатор, ЕВРО 0 и 140 лева данък

Доста логично

както и да е: "и на тях да им ...

Публикувано 12 април 2007 - 09:56
За екологията и катализаторите си прав. В момента това е връзката между екология и данък - коли с катализатор до 100 коня плащат данъка наполовина.Значи това не е данък за това ,че износваме пътищата. Това е данък собственост на МПС. Както с къщите. По-голямма къща на центъра съответно по-голям данък.Малка къща на село ,малък данък.А пътния данък са винетните такси, които си лепим по прозорците. Не бъркайте нещата момчета.Вярно че е свързано и с екологията май, но затова има и отстъпки за катализатор и за нови автомобили.
За винетните такси също си прав. Те заместиха пътния данък и служат за поддържане на републиканската пътна мрежа, т.е. междуградските пътища.
Данъка върху МПС, за който говорим, е местен, общински данък, приходите от него постъпват в бюджета на общината и са предназначени за поддържане на общинските пътища в рамките на населените места.
Дотук всичко е ясно, но не мога да се съглася, че данъка върху МПС е точно данък собственост. Макар че е замаскиран като такъв, подобно на данъка върху имотите. При къщите данък се дължи независимо дали ползваш или не имота, а при колите не е така - ако МПС-то не е регистрирано за движение, не плащаш данък! Тази доста съществена разлика показва връзката между ползването на МПС и данъка. Освен това, ако беше данък собственост в чист вид, трябваше да се определя според стойността на автомобила /както къщите - според данъчната им оценка/ Сега например, две коли на еднаква възраст с еднакви конски сили ще дължат един и същ данък, дори ако едната е мерцедес за 30 000 евро, а другата е опел за 10 000 евро. А две къщи с еднаква площ и възраст могат да имат доста различна данъчна оценка, която ще определи и различен размер на данъка.
Както и да е, сигурен съм че тези писания са досадни на повечето читатели на форума и спирам.
КРАНК не го вълнува правната природа на данъка, а сериозния му размер. За съжаление там приказките не помагат, защото положението е

Публикувано 13 април 2007 - 00:27
100% съм съгласен.както и да е: "и на тях да им ... "
Публикувано 13 април 2007 - 08:00
>ЕБ*Х я и скапаната държава
КАЛКУЛАТОРА
за фиатката: Дължимият от вас данък е: 26.40 лева
за Бенца: Дължимият от вас данък е: 261.80 лева (ако е от 5г. до 14г. - 140.25 лева, ако е над 14г. - 93.50 лева )
къде е ЕВРОПАТА питам аз![]()
колкото по-стара толкова по-добре - ами хайде всички заедно пак на ладанки и москвичи
>Не се жалвай,бате,щото разликата е даже много малка!!!.Предполагам се сещаш,че ние със старите коли ходим до сервиза всеки месец,а ти с новата я идеш веднъж в годината,я не идеш

>Колкото до Европата-вече и децата разбраха,че работата няма да стане...
>>Та,карай си хубавата количка със здраве и не се коси за такива дребни неща,щото има далеч по-сериозни работи дето няма да се оправят,пък и от ядове идват всички болести,така че-газ и е*и му ма**та!
"Марката е като живо същество-нейният авторитет расте или се уронва все повече с течение на времето..."
Публикувано 13 април 2007 - 11:06
На баща ми Форд-а миналата седмица -13 лв, мойта 130 лв
Пичове, не търсете логиката в разумното, а практичното! Я си представете ако са обърнати нещата: Бай Хуй с москвето отива в общината и му обявяват 250 лв!!! Ами то целото е толко ебаси. Отива депутата с колата на майка си за 150 хил. евро и те му казват: "15 левчета моля", а сега го боли гъза колко е. Само, че оня Бай като отиде у телевизията и ще им развали схемата за източване на кинти.Цялата работа е да си събират парите , а ние да им ги даваме и да си траеме
Пичове, не търсете логиката в разумното, а практичното! Я си представете ако са обърнати нещата: Бай Хуй с москвето отива в общината и му обявяват 250 лв!!! Ами то целото е толко ебаси. Отива депутата с колата на майка си за 150 хил. евро и те му казват: "15 левчета моля", а сега го боли гъза колко е. Само, че оня Бай като отиде у телевизията и ще им развали схемата за източване на кинти.Цялата работа е да си събират парите , а ние да им ги даваме и да си траеме

светещи желетки, що сте толко нервни?
bliznatsite написаха: mn ne mi haresvat za6toto emblemata na mecedesa e kato mernik i izglezda 4e 6a te zastrelq
Публикувано 13 април 2007 - 11:29
Ееее, ще дойдете на моя акъл, ама ... 

Бъзикам се, но се радвам че има и други на моето мнение...щото в началото всички срещу мен...

Публикувано 13 април 2007 - 17:03
нИдей рИва ВладкооооЕеее, ще дойдете на моя акъл, ама ...
![]()
![]()
Бъзикам се, но се радвам че има и други на моето мнение...щото в началото всички срещу мен...
аз съм съвсем далече от идеята да плащам колкото москве или дори фиатката на жената, но все пак има доста нередности по въпросал както и да е - предлагам да прекратяваме темата

Публикувано 14 април 2007 - 10:50

Публикувано 14 април 2007 - 14:30
>>>
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
>>>Ей тия бири както си ги нарЕдил така,мож ли си ги глътна...ай наздраве!!

"Марката е като живо същество-нейният авторитет расте или се уронва все повече с течение на времето..."
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни