Тъй като имах малко дразнещ проблем с парктроника и после ми се появи един друг - десния фар смени безпроблемно на къси светлини,но на дълги не иска да превключи.И след няколко опита да пусна дългите ми изписва ,че интелигентната система за светлини не работи- и изключва изцяло дясната страна.И реших да отида директно в сервиза на Мерцедес и тъкмо да огледат колата със техния софтуер. Проблема с парктроника го разбрах от къде идва,но за фар-а не можаха да разберат - може да е модул,самия фар... И изведнъж се оказа ,че веригата ми била за смяна,но можело да се провери дали не е проблема с обтегача. Това го констатираха само с 2 запалвания. Толкова лесно ли се разбира ? Аз лично не чувах претракването за което те ми говореха. Колата е на реални 265хил км. А и имах една лека вибрация в купето - казаха че било заради тампоните на двигателя.Ако ги смяна щяло да се оправи проблема с вибрациите. Други забележки не ми откриха
Смяна на верига при ОМ642
Започната от dbitzepsa, 08 юни 2019 - 15:01:59
20 мнения по тази тема
Публикувано 08 юни 2019 - 15:01
Публикувано 08 юни 2019 - 21:48
Колега, за каква кола става дума ? Гледам в подписа ти пише W203, а си пуснал темата при W212 ?
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left...
Публикувано 11 юни 2019 - 18:15
Старата беше W203 ...Тази за която питам и настояща е W212 E350 231к.с.
Публикувано 11 юни 2019 - 22:51
Колата няма значение каква е.
Веригата се мери с инструмент колко е разтеглена. Ако е разтеглена - сменя се.
Ако е доста разтеглена, сутрин при палене се чува.
Веригата се мери с инструмент колко е разтеглена. Ако е разтеглена - сменя се.
Ако е доста разтеглена, сутрин при палене се чува.
Публикувано 11 юни 2019 - 23:45
Сутрин при запалване чувам едно претракване което не трае повече от 1 секунда. За момент само чува.И после си работи добре. И не всяка сутрин го има.
Публикувано 13 юни 2019 - 22:19
Точно на разтеглена верига звучи...
Публикувано 14 юни 2019 - 08:18
А вибрациите наистина изчезват при смяна на тампоните Ако не са сменяни досега, най-вероятно им е дошло времето. Не са евтини, но разликата е осезаема. При мен и звукът на двигателя се промени.
Публикувано 15 юни 2019 - 07:51
А иначе колко средно още живот има във веригата,щом някой път сутрин я чувам за секунда ? И някой майстор в Русенска област който евентуално да мия смени.Освен сервиза на Мерцедес,че останах разочарован от тях.Един фар не можаха да разберат защо не пуска дълги светлини.....
Публикувано 15 юни 2019 - 07:58
Това никой не може да ти каже.
Публикувано 15 юни 2019 - 12:18
А иначе колко средно още живот има във веригата,щом ...
Два, двадесет или 200 000 километра, божа работа.
"Мухата" вече ти е в главата, колкото по рано я смениш толкова по спокоен ще бъдеш.
? И някой майстор в Русенска област който евентуално да мия смени......
prokopi69
Въпреки че може да се окаже че въпросния майстор не действа в Русенска област, човека звучи интелигентно и
компетентно. Потърси контакт с него, дори и да не помогне, няма да навреди,
при всички случай ще ти е от полза неговото мнение.
Публикувано 16 юни 2019 - 13:05
Точно на време си, 250-300 им е тавана за тоя мощен дизел ... Процедурата не е кой знае колко тегава и скъпа, смени и двете вериги за всеки случай, заедно с водната помпа и всички лагери по обслужващия ремък, вкл и на алтернатора под 2000 лв е всичко със частите
Публикувано 16 юни 2019 - 13:15
Малко не съм в час с тези неща...Не е ли само една верига,коя е втората ?
Публикувано 16 юни 2019 - 14:32
На маслената помпа. Ама за нея трябва бая разглобяване. Смяната на основната верига и обтегача са достатъчни - работа до обяд.
Публикувано 16 юни 2019 - 17:38
Запознатите, в частност Прокопи, ако може да споделиш кой комплект верига е най добър в съотношение цена/качество? Изключваме ОЕМ от уравнението.
Публикувано 16 юни 2019 - 18:13
IWIS
2 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни