Монтиране на шибедах
Започната от rosi_9343, 30 май 2019 - 16:27:14
6 мнения по тази тема
Публикувано 30 май 2019 - 16:27
Здравейте колеги върти ми се една идея в главата за шибидах. Става дума за 124 комби. Възможно ли е да се монтира електрически шибедах от друга 124ка трудно ли е скъпо ли е и въобще има ли смисъл от цялата работа според вас? Някой ако се е занимавал с това и сподели как го е направил ще съм му много благодарен!
Публикувано 02 юни 2019 - 18:57
Ъп
Този пост е редактиран от rosi_9343: 02 юни 2019 - 19:01
Публикувано 02 юни 2019 - 19:12
Последно гледах във ФБ, че един пич си беше сложил нещо подобно на панорама на 124ката.
Няколко месеца по-късно продаваше самата панорама, че много му светело
Според мен това е леко безсмислен понеже, за да стане като хората трябва да се смени целия таван и то да се направи от кадърен човек, че да не тръгнат после ръжди и прочее.
Само си представи какво ти трябва - цял таван от друга кола (металната част отвън, както и тапицерията), самия шибидах, моторче, жило, инсталация до бутона, релета и тн.
Сега си представи труда - разоборудване на почти цялата кола вътре, махане на предно и задно стъкло, осигуряване на колата, че да не се сгъне като се среже тавана, рязане на самия таван (не знам дали някой би се занимавал да ти го сваля по точките на пункшвайца..), напасване, китосване, боядисване, монтаж на всичко вътре, слагане на стъкла и тн...
За мен лично не си струва инвестицията.
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left...
Публикувано 03 юни 2019 - 09:24
Гледах клип в който слагат шиби на 190-ка, която заводско няма ... След разоборудването на тапицерията разточкуваха ламарината на стария таван заварка по заварка и го махнаха ... като се маха само листа ламарина отгоре - всички греди и всичко, което поддържа структурата на купето си стои и не се бута ... после се точкува другия лист ламарина с дупката за шибедах от колата донор ... Общо взето това е нещо, което трябва много да си мрази човек колата, за да го направи ... то освен бронята за жилото, самото жило, кабелите и т.н. трябва да се прекарат и оригиналните дренажни тръби ... Ако нещо се обърка и не се направи като хората после ще тече точно от там от снадките, които се падат отгоре по ръбовете под декоративните лайстни на тавана ... с времето ще ръждясат и т.н. ... С две думи колега не се хващай - ще прозвучи грозно, но ако шибедаха е основното нещо на което държиш в 124 комби - то просто продай твоето и си купи такова със заводски шибедах
Публикувано 07 юни 2019 - 15:51
Представях си го по лесно... Режа половината таван от друго комби заварявам свързвам кабелите и пей сърце ама истината била друга
Публикувано 08 юни 2019 - 21:49
Ако трябва да съм честен, според мен има ли думичката "рязане" не си заслужава
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left...
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни