Проблем със 7 степенна скоростна кутия
Започната от
sssaaa
, 21 май 2019 - 20:32:18
10 мнения по тази тема
Публикувано 21 май 2019 - 20:32
Мерцедес W204 2016
2.2мотор 170 к.с. 108,000 реални км
Преди 5-6 дни смених маслото на авт. 7 степенна скоростна кутия и колата от вчера започна да работи на високи обороти над 3-4000 оборота без да вдига предавките. :icon_cry: :icon_cry: :icon_cry:
Ръчното превключване също изчезна :icon_cry: :icon_cry: :icon_cry:
Когато съм на червен светофар изключвам колата и я включвам и се оправя за някакъв период от време.
Вчера ми го направи 3 пъти,днес 2 пъти,но не съм я карал много/
Казаха ми,че това се е полочавало от запушване на партикел филъра и затова ще отворя и 2 въпрос.
И вторият ми въпрос е:
Проблем с партикел филтъра.
Лампата ту свети,ту гасне.
Като купих колата не знаех,че се слага AdBlue drift не ми е изписвало на таблото за липсата му.
Каза ми един майстор да сложа и което ме изненада,че резервоара му побра 22 л.
И третият въпрос ми е:
На тихи обороти колата когато е на място има странен шум,когато е на неутрална или паркинг,шумът изчезва. :icon_cry:
Моля за помощ :icon_cry: :icon_cry: :icon_cry:
Публикувано 23 май 2019 - 07:53
Колега, мини една диагностика... Няма да фалираш, и после сподели грешките да те насочим към най - безболезнен ремонт ( части и сервиз )
Officeservices.bg
Officeservices.bg
Публикувано 23 май 2019 - 21:33
Диагностиката я направих още преди да пиша тук.
Абсолютно нищо....,иначе защо да пиша тук...
Публикувано 24 май 2019 - 10:54
Няма начин да ти светва чека и да нямаш грешки.
С какво четеш грешките?
И с тези "реални" километри...
Я си напиши номера на рамата.
С какво четеш грешките?
И с тези "реални" километри...
Я си напиши номера на рамата.
Публикувано 24 май 2019 - 10:56
Реално сигурно имаш цепка на някой маркуч по турбо пътищата
Officeservices.bg
Officeservices.bg
Публикувано 25 май 2019 - 09:53
Няма начин да ти светва чека и да нямаш грешки.
Ако "мапера" не знае какво прави е напълно възможно да свети чек, да губи мощност и в същото време паметта за грешки да е празна. Смятам че именно за това колата на колегата има проблем с мотора а не със скоростите.
Публикувано 25 май 2019 - 22:21
Ако "мапера" не знае какво прави е напълно възможно да свети чек, да губи мощност и в същото време паметта за грешки да е празна. Смятам че именно за това колата на колегата има проблем с мотора а не със скоростите.
Какво е мапер?
Нищо не съм правил и колата се оправи,нито лапата свети,......,нито нищо....
Но все пак какво да правя занапред ако....?
Публикувано 26 май 2019 - 09:00
Мапер се нарича колега, който пренастройва/пренаписва софтуера на блока за управление на двигателя. Иначе казано: чип тунинг, премахване на AGR, DPF, AddBlue, вихрови клапи в колектора и още куп други "настройки", като за всичко това се изискват сериозни познания в областта.
Все пак това е само предположение от моя страна щом няма грешки при диагностика. Възможно е преди ти да закупиш автомобила да са правени разни опити за ремап и т.н.
Публикувано 26 май 2019 - 16:06
Мапер се нарича колега, който пренастройва/пренаписва софтуера на блока за управление на двигателя. Иначе казано: чип тунинг, премахване на AGR, DPF, AddBlue, вихрови клапи в колектора и още куп други "настройки", като за всичко това се изискват сериозни познания в областта.
Все пак това е само предположение от моя страна щом няма грешки при диагностика. Възможно е преди ти да закупиш автомобила да са правени разни опити за ремап и т.н.
Ako махна PDF ще трябва ли да продължа да слагам ADBlue?
Публикувано 26 май 2019 - 16:09
Реално сигурно имаш цепка на някой маркуч по турбо пътищата
Officeservices.bg
Уж няма духане....
Как се проверяват...?
Публикувано 27 май 2019 - 18:44
Подобни бяха симптомите на моя кошник. Пак 7г, забиваше и ти му даваш газ и нищо не се случва Правих платката.
4 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 4 гости, 0 анонимни