Привет колеги,
карам W202 C220CDI автомат от около 4 години. Доволен съм от колата, но както знаете, модела е известен със слабата си корозионна защита. Като я купих, най-вероятно автомобилът беше кърпен и боядисван, и нямаше грам ръжда. След втората ми зима с колата обаче, положението почна да става сериозно с много бързи темпове. В момента ръжда имам по 3 от 4те врати (без задна дясна), двата предни калника, както и заден ляв калник. Какво ще ме посъветвате: да сменя детайлите с нови и да ги боядисам или да се изкърпи всичко + боя ? Не знам как стои положението с вратите, ше трябва ли да се разглабят, да се свалят от колата и т.н. ? Също така, ако някой е минал през тази процедура - моля да сподели цени и препоръки за определени сервизи. Благодаря и лек ден на всички!
Ръжда W202
Започната от Dimitar_AMG, 02 май 2019 - 14:54:06
7 мнения по тази тема
Публикувано 02 май 2019 - 14:54
Публикувано 02 май 2019 - 21:07
Вратите от друга(автоморга или някоя на части) а останалото кърпене.
Публикувано 03 май 2019 - 14:30
По вратите, ако е много ръждата мисля, че най-добре да потърсиш други. При моята кола, ръждата също започна изведнъж и само за няколко години беше в доста лошо положение. Това ме и принуди да я продам.
Този пост е редактиран от boiko: 03 май 2019 - 14:31
Публикувано 03 май 2019 - 14:54
По вратите ръждата е още съвсем малко, само долу около праговете, за това се чудя дали не може да се закърпи. По-скоро калниците ще ги купя нови, а вратите ще се кърпят. Вече се замислям дали да не я продавам, преди да е станало трагично положението и да си взема W211 примерно. Въпреки, че технически колата е уникално здрава. Само тая ръжда де***а.
Публикувано 03 май 2019 - 22:32
И аз имах 202ка и си мислех ,че само праговете са тръгнали ,докато един ден не ми излетя предно ляво колело.
Продавай я и си взимай нещо по-ново ,да няма да е толкова здраво със сигурност ,но поне няма да гние
Продавай я и си взимай нещо по-ново ,да няма да е толкова здраво със сигурност ,но поне няма да гние
NO PAIN - NO GAIN!
Публикувано 04 май 2019 - 07:41
Продавай!
"Една ръжда и една жена като тръгнат...спиране няма!"(форумна поговорка )
"Една ръжда и една жена като тръгнат...спиране няма!"(форумна поговорка )
Публикувано 05 май 2019 - 16:35
Според мен търси нови врати от италианка ,калниците също! За другото вече бояджия,но с тях внимавай ,че няма читави майстори,които да я направят както трябва.Моята я кърпих на скоро прагове,дъно ...Ако имаш въпроси питай
Публикувано 10 май 2019 - 11:47
Работата май върви на продаване. Малко ме е яд, защото си я бях направил да я карам дълго време и съм сменил почти цялото окачване с оригинални части, както и съм правил много други процедури по колата. Дори и да я закърпя сега, ще изкара 2 години и пак ще ръждяса.
Малко оффтопик: какво мислите за бъдещето на дизеловите автомобили? Ще го бъде ли или няма да го бъде? Какво би било по-изгодно за следваща кола?
2 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни