Колеги,какво масло и с какъв вискозитет да сложа на Mercedes W203 C180K?В момента съм с
CASTROL EDGE FST TITANIUM 5W-40.Обмислям да сменя марката и доста добри отзиви чувам за MOTUL вие какво бихте ми препоръчали?
Публикувано 08 април 2019 - 09:21
Колеги,какво масло и с какъв вискозитет да сложа на Mercedes W203 C180K?В момента съм с
CASTROL EDGE FST TITANIUM 5W-40.Обмислям да сменя марката и доста добри отзиви чувам за MOTUL вие какво бихте ми препоръчали?
Публикувано 09 април 2019 - 09:58
Влизаш в сайта на някой от големите производители на масла, напр. -> https://www.fuchs.co...ks/oil-chooser/, там си попълваш данните за автомобила и ти изкарва спецификация за твоята кола, вискозитет и т.н. Castrol, Motul и т.н. няма никакво значение, ако ги купиш от някое шано място. Моят съвет е да си купиш масло от място с гарантиран произход, не гони най-ниска цена. На другата кола бях купувал един евтин Motul от онлайн магазин и имаше колосална разлика със следващия Motul, който си купих от доверено място.
Публикувано 09 април 2019 - 18:39
Публикувано 09 април 2019 - 18:50
Кажете едно доверено място.
СЛЕДЯ!!
Публикувано 10 април 2019 - 07:59
Този пост е редактиран от emmotoss: 10 април 2019 - 08:02
Публикувано 10 април 2019 - 08:29
Въпросъте не е марката.
А от къде да се купи.
Лично аз купих Малсо castrol 5w30 edge LL от Тех-Ко и от Emag( доставчик Емаг). и са различни чисто визуално етикета на едното масло е доста по тъмно ето да види
Този пост е редактиран от zvecom: 10 април 2019 - 08:34
Публикувано 10 април 2019 - 08:59
Motul и Repsol от вносителите им са едни от малкото безопасни масла, според моите наблюдения. И двете, във високите серии карат спокойно по 10х.км.
Само не знам какво е това влечение по Castrol, при положение че са евтин хидрокрек, напомпан с много маркетинг.
Иронията е, че Shell избухнаха с много читави масла, но е много трудно да се ориентира човек в гамата им, понеже и те си падат по шарените надписи и десетките вариации. Ако си опростят малко продуктовата гама, ще са много приятен избор.
Публикувано 10 април 2019 - 09:27
Аз пак питам от къде да се купуват масла Назовете един магазин ( фирма) да знаем . Repsol чувам добри отзиви ( тех - ко ) не им ли е вносител ?
Мен също не ме интересува марката въпроса е да отговаря 229.51.
Този пост е редактиран от zvecom: 10 април 2019 - 09:28
Публикувано 10 април 2019 - 09:48
Аз пак питам от къде да се купуват масла Назовете един магазин ( фирма) да знаем . Repsol чувам добри отзиви ( тех - ко ) не им ли е вносител ?
Мен също не ме интересува марката въпроса е да отговаря 229.51.
Може да си поръчаш от Германия - https://www.ato24.de/en/, не излиза чак толкова скъпо. Доста колеги хвалят Тех-Ко, аз лично имам горчив опит с тях, но не за масла и не за Мерцедес. Купувай масло от място, където е официален вносител. Виж каква разлика има в кутията на Castrol-a в поста на колегата.... Места като eMag, Кауфланд и т.н. не мисля, че са мястото да си закупиш моторно масло. Чувал съм добри отзиви за Xado, имат магизин в София, където може да идеш и да ти покажат сертификати и прочие, но е*еш ли ма'му дали и тия не лъжат. На VW-то му бях взел един Mobil от онлайн магазин, дето беше с 20лв надолу тубата (викам ударих кьоравото) и за 10к км долях 3л масло Не че VW-то не обича да хапва масло, но чак толкова лакомо не е
Motul и Repsol от вносителите им са едни от малкото безопасни масла, според моите наблюдения. И двете, във високите серии карат спокойно по 10х.км.
Само не знам какво е това влечение по Castrol, при положение че са евтин хидрокрек, напомпан с много маркетинг.
Иронията е, че Shell избухнаха с много читави масла, но е много трудно да се ориентира човек в гамата им, понеже и те си падат по шарените надписи и десетките вариации. Ако си опростят малко продуктовата гама, ще са много приятен избор.
При VAG официалното масло е Castrol, а може би повечето тук сме бившни VAG-джии, аз дори все още настоящ За съжаление с Castrol e пълно с ментаци.
Публикувано 10 април 2019 - 10:12
Аз купувам Мобил от Авто Плюс и съм доволен.
Публикувано 14 април 2019 - 07:58
0 потребители, 4 гости, 0 анонимни