Автомата не превключва
Започната от iliq, 21 мар 2019 - 15:27:45
6 мнения по тази тема
Публикувано 21 март 2019 - 15:27
Сутрин колата не иска да сменя предавките. Трябва да я отъся и пак да я запаля и се оправя. На диагностика ми излизат следните грешки: р2600, р2602, р2502
Публикувано 21 март 2019 - 20:02
Тия грешки са насочени към мозъка на кутията ,но все пак е нужно колата да се погледне от специалист , не да отсечеме платка и да бягаш да купуваш .
Публикувано 21 март 2019 - 21:03
Колега а възможно ли да е от буксата. Също грешката р2502-неприемлива е зъбчатката или предаването се хлъзгат прекъсва
Публикувано 22 март 2019 - 10:46
Колега а възможно ли да е от буксата. Също грешката р2502-неприемлива е зъбчатката или предаването се хлъзгат прекъсва
Буксата на кутията е причина само за пропускане на масло, което се качва по кабелите (по капилярен път) и пълни модула за управление.
Провери за омасляване на буксата на EGS - модула за управление на кутията.
Ако там е чисто,
Възможни причини:
1. Платка в кутията - вероятност голяма (консуматив е)
2. Клапанно тяло - мозък - малко вероятно
След като рестартираш през клема 15 (ключа) кога пак се появява проблема
Иначе есента имах случай, едно момче с подобен проблем, само че влиза по често в авариен режим. От МБ му бяха обявили 4 цифрена сума в евро, погледах грешките, буксата беше суха и "отсякох" платка, филтър гарнитура, масло....
Момчето купи платка сменихме я и проблема остана. Поръчах модул за скоростите, смених го и се оправи.
От тогава си имам нова платка - и вече тествам с нея.
Иначе ако отидеш при дилъра, ще започнат по същия ред:
1. Букси
2. Платка
3. Модул за управление
Разликата е че ще ти таксуват всичко сменено (работа и части), без начение, че твоето е било здраво.
Публикувано 22 март 2019 - 15:29
Благодаря колега значи платката е заминала. Проблема го прави само сутринта изгъся ли я и пак да я запаля се оправя. А можеш ли да ми кажеш оринтировачна цена колко ще ми струва платка+ремонта
Публикувано 22 март 2019 - 17:22
Благодаря колега значи платката е заминала. Проблема го прави само сутринта изгъся ли я и пак да я запаля се оправя. А можеш ли да ми кажеш оринтировачна цена колко ще ми струва платка+ремонта
Комплекти платка филтър и гарнитура има от 150 лева.. всичко е въпрос на предпочитания.
Платката няма космическа електроника, само два сензора и електрически връзки от буксата към клапаните.
Маслото отделно, така или иначе се точи... хубаво е да се смени
Провери си първо куплунга на модула за управление на скоростите. Някой с 203 да потвърди че е под мокета на пасажерските крака.
Тази работа с проблем само сутрин при първо палене...
Ако имаш стар диагноза под ръка виж кога се тригерира грешката, дали след палене или чак след местене на скоростния лост (за лоста има друга грешка, но взе пак)
Публикувано 22 март 2019 - 17:43
Благодаря
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни