Привет,
Скоро надявам се да бъда щастлив собственик на 1-на W203 - 220CDI, 110kW, Euro4, 2006год на 270к км от Дойчланд Както и ще мога да бъда пълноценна част (надявам се) от този форум.
Тъй като автомобила е с автом.ск. кутия (5-ст автом) бих искал да отправя няколко въпроса относно нейното облсужване:
- Как се препоръчва да се сменя - на машина или каквото изтече през пробката? Това с пробката малко шано ми се струва, щото ще изтекат 2-3л и те така...
- Какво масло и колко се слага (вярно за количеството зависи дали ще го пуснат през пробката или ще го точат на машина)? Каква му е спецификацията?
- Каква е цената на литър хубаво масло... чух цени от 35лв/л до 150-160лв за литър от уж "оригинално" Мерцедес масло....
- Освен масло и филтър какво друго се сменя? Някаква турбина имало в кутията дето се сменяла?
- Казаха ми за някаква платка, която Мерцедес препоръчват да се сменя през обслужване на кутията и която била доста цифра - 600-700лв... Та мит или реалност? Какво изобщо представлява тая платка, това т.нар. мозък на кутията ли е?
- В Пловдив горещо ми препоръчаха "Жоро Ауто" за обслужване на кутията, та от там казаха 35лв/л масло, точене на машина и т.н. вс ок. 9л масло + филтър, гарнитура на кутията и турбината - 525лв, процедура за 30-40мин.... Това реалистично ли е или ме пускат по пързалката? /
- Къде в София бихте ми препоръчали да обслужа кутията и колко г/д стува тази интервенция?
Към момента кутията няма никакви проблеми, включва-изклюва...а бе голям кеф е да се кара Колата е в БГ от няколко месеца и си се кара без проблеми, само не е ясно кога и дали е обслужвана тая кутия някога, което ме притеснява
Поздрави,
Митака