Става въпрос за W140 - 96 г. с ел. предни седалки с памет. Днес ми отказа шофьорската седалка да и работи всичко, само се чува някакво цъкане отдоло като натискам копчетата. От 10-на год. имам колата и много рядко съм ползвал екстрата, работеше безпроблемно, не е пресилвана никога. Моля, за идеи къде да проверявам, благодаря
ел. седалка - проблемспря да работи
Започната от steli, 10 фев 2019 - 17:58:46
7 мнения по тази тема
Публикувано 10 февруари 2019 - 17:58
Публикувано 10 февруари 2019 - 18:53
Става въпрос за W140 - 96 г. с ел. предни седалки с памет. Днес ми отказа шофьорската седалка да и работи всичко, само се чува някакво цъкане отдоло като натискам копчетата. От 10-на год. имам колата и много рядко съм ползвал екстрата, работеше безпроблемно, не е пресилвана никога. Моля, за идеи къде да проверявам, благодаря
Обикновенно, тия екстри вървят в пакет, например ел. волан, ел. странични огледала, ел. подглавници, та в тоя смисъл, има ли нещо друго, което не работи от екстрите?
Поздрави
Публикувано 10 февруари 2019 - 19:31
Огледалата не съм гледал, но другата седалка работи-само на тази всичко отказа
Публикувано 10 февруари 2019 - 19:42
Не случайно те питам, защото всички тези екстри се управляват от комфорт модула и ако някое друго задвижване не работи, проблема може да е в него, а ако всичко ти работи, само седалката не, логично проблема е в нея.
Все пак е на години мечока, възможно е някакъв боклук да има под седалката, който да пречи на движението, може да не прави добър контакт самото моторче (те са няколко под седалката), а и самият ключ на вратата може да не прави добър контакт.
Това са само насоки, разбира се, най-добрият вариант е да свалиш седалката и да провериш всички моторчета и връзки.
Принципно, ако нямаше никакво цъкане отдолу, най-логично беше да провериш и бушоните, но в твоя случай едва ли е така, и все пак-нищо не пречи да ги провериш профилактично
Публикувано 11 февруари 2019 - 08:36
Сега проверих огледалата и кормилото - работят, и какво да видя -.проработила и седалката. Някъде лош контакт може би. Благодаря все пак за вниманието
Публикувано 11 февруари 2019 - 09:42
Погледни отдолу буксата за лош контакт.Сега проверих огледалата и кормилото - работят, и какво да видя -.проработила и седалката. Някъде лош контакт може би. Благодаря все пак за вниманието
Принципно е добре на 10-на години механизмите на седалките да се почистват и смазват.
Публикувано 12 февруари 2019 - 09:08
Провери си релето, ако има цъкане най-вероятно са ти клеасали клемичките пеи контактуването и не могат да залепнат. Ако можеш да отвориш релето, с игла престържи нагара, ако не можеш - w140 96y relay seat в google
Изпратено от моят LG-D280 с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят LG-D280 с помощта на Tapatalk
Публикувано 13 февруари 2019 - 18:28
Благодаря, за сега работи, но ще имам в предвид препоръките
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни