Здравейте колеги, отварям тази тема, защото доста време и нерви ми отне докато намеря решение на не работещо коректно централно заключване. Колата е Ванео 1.9 125кс. бензин 2002г. и я вкарах края на март от Германия. Проблема се състоеше в това, че не заключваше от първия път. За да заключа колата трябваше повторно да натисна заключването. При натискане на копчето колата се заключи и отключи веднага, повторно натискане и се заключи отключи и пак заключи. И сега вече е заключена, но не мигат мигачите 3 пъти за потвърждение и плафоните светят и не гаснат в продължение на 10 минути. При отключване се отключва от първия път, като мигат и мигачите. От бутона на централната конзола се заключва от първия път без проблеми. Когато по време на движение се заключи автоматично плафоните светят без да гаснат. При затваряне и отваряне на вратите коректно отговарят и плафоните. И така си помислих, че най вероятно се е предал модула за централно заключване. Закупих друг модул но положението остана без промяна. Пуснах и диагностика понеже имам, но не намери никакви грешки. Закарах я на майстор да и сложи аларма та дано отпадне досадния проблем със заключването, но пак греда. Пак и включих диагностиката и тогава на живи данни ми даваше затворени всички врати, но при заключване статута на задна лява се променяше на не затворена. И така се ориентирах, но взех мултицета и стойностите на пиновете на лявата и дясната бяха идентични. Пак съмнения, но последва разглобяване на задна лява. Оказа се прекъсната кабелна обувка на долния комплект пинове. Залепих с поялника и сега всичко е перфектно. Пиша малко по подробно за да спестя на някой закъсал колега моето главоболие. Дано съм бил полезен. Поздрави.

проблем централно Ванеопроблема решен
Started by steelman, 30 Jan 2019 - 12:41:45
1 reply to this topic
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users