Проблем с фаровете
Започната от ctambetost88, 28 яну 2019 - 11:58:16
6 мнения по тази тема
Публикувано 28 януари 2019 - 11:58
Здравейте колеги,
Имам един проблем дано някой успее да помогне ще съм ви много благодарен.
Купих си е-класа w210 2.5 тд. Колата е с китайски ксенон с 55 w баласти и крушки. Когато пусна фаровете и започна да карам и единия фар гасне. Трябва да спра фаровете и да ги пусна наново за да тръгне. Въртях баласти крушки но файда няма. Другото което е като пусна фаровете няма проблем обаче ката натисна спирачката и ми изписва веднага на таблото lamp defective.
Моля помагайте.
Имам един проблем дано някой успее да помогне ще съм ви много благодарен.
Купих си е-класа w210 2.5 тд. Колата е с китайски ксенон с 55 w баласти и крушки. Когато пусна фаровете и започна да карам и единия фар гасне. Трябва да спра фаровете и да ги пусна наново за да тръгне. Въртях баласти крушки но файда няма. Другото което е като пусна фаровете няма проблем обаче ката натисна спирачката и ми изписва веднага на таблото lamp defective.
Моля помагайте.
Публикувано 28 януари 2019 - 14:10
На първия въпрос си си отговорил сам. Китайски ксенон. Виж ако може да намерш друг баласт за проба.
За втория въпрос явно имаш изгоряла крушка в стоповете. Другия вариант е да има нагар на някоя от крушките. Свали ги и почисти фасунгите.
Публикувано 29 януари 2019 - 20:47
Провери амперите на крушките на стоповете. На самата основа на всяка крушка го пише какъв ампераж трябва да бъде. Ако са с различен ампер от даденото щети дава грешка. Имал съм го този проблем
Изпратено от моят SM-J510FN с помощта на Tapatalk
Публикувано 30 януари 2019 - 06:39
Провери амперите на крушките на стоповете. На самата основа на всяка крушка го пише какъв ампераж трябва да бъде. Ако са с различен ампер от даденото щети дава грешка. Имал съм го този проблем
Ватове ( W ) колега, ватове........
Публикувано 30 януари 2019 - 07:15
Прав си колега грешката е мояВатове ( W ) колега, ватове........
Публикувано 30 януари 2019 - 08:18
Преди 2 седмици се наложи да заменя 1 крушка от светлините за заден ход по същата причина.
Светеше, мощността изписана на цокъла - нормална но активираше грешка.
След като намерих проблемната се загледах, че реотана и беше видимо променен и нетипично деформиран спрямо другата.
Вероятно ламБата беше променила електрическите си характеристики и това не се харесва на системата за контрол.
Та не е достатъчно показателно, че една крушка свети.
Мен по-скоро ме учудва, че чайнизките баласти не "палят" същата тази грешка.
И не толкова при прекъсването, колкото при палене...
Публикувано 30 януари 2019 - 15:08
Благодаря колеги за отговорите. Ще проверя и ще пиша какво е станало.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни