Към съдържанието

  •  

Снимка
- - - - -

Sprinter - смяна на двигателДвигател от W210 на Sprinter


  • Please log in to reply
Няма други мнения в тази тема

#1 Bat Sande

Bat Sande

    Прохождащ

  • Нови потребители
  • 1 Мнения:
  • Пол:Мъж
  • Град:София
  • Автомобил:
    Sprinter 310 '98; 1114; W210

Публикувано 17 януари 2019 - 17:16

 Здравейте! Не съм фен на никоя марка, дори и на Мерцедес, но по стечение на обстоятелствата в момента имам 3 и неволята ме доведе до тук.

 Проблема ми е следния: Имам Спринтер 310 '98 година, 2.9 мотор 102 коня. Служи ми вярно доста време, докато вследствие на майсторска грешка (аз така си го обяснявам) не хвърли мотора. Обаждах се по морги да питам за цял мотор, но ми се стори, че хората там не познават парите. Казаха ми, че мотора 2.9 на W210 бил същия и практиката е да се взима от него. Сдобих се с W210 в движение и със всички документи и го бракувах за да му взема мотора (ако на някой му трябват части може да ми се обади). Оказва се обаче, че не е толкова лесно колкото звучи. За да стане работата цялата периферия трябва да се прехвърли от счупения мотор защото са различни (колектори,турбо,датчици и т.н). Остава проблема с помпата и компютъра. Помпата мисля да си я оставя обаче не знам с кой компютър да е. Този с който е работила до сега ще му липсват половината датчици или пък ще подават различни сигнали.Освен това няма как да прехвърля и имобилайзера, че бил с ключове "пеперудка" (така ми казаха) и бил много сложен. Ако оставя оригиналния комп на Спринтера пък дали ще разпознае помпата и дали ще може да я командва. 

 Извинявам се ако има и друга такава тема, но търсих доколкото съм грамотен и не успях да намеря. Успях да разбера само, че тук има достатъчно грамотни хора които са на ТИ с марката. Има ли човек който е правил такава интервенция и да знае кое, какво, как? Ако може да ми бутнете носа в правилната посока. 

                                                                               Благодаря предварително на всички отзовали се!


  • 0




0 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 0 гости, 0 анонимни