колеги да попитам-на мерцедес с 200 cdi блу ефициенс , 2010г- евро 5а слага ли се добавка ад блу
![Снимка](https://secure.gravatar.com/avatar/c80d63a3e186e46d6d09866b1e2f5822?s=100&d=https%3A%2F%2Fstatic.mbclub.bg%2Fforums%2Fpublic%2Fstyle_images%2Fmaster%2Fprofile%2Fdefault_large.png)
добавка адблу
Започната от dim, 22 дек 2018 - 09:39:26
9 мнения по тази тема
Публикувано 22 декември 2018 - 09:39
Публикувано 22 декември 2018 - 10:54
колеги да попитам-на мерцедес с 200 cdi блу ефициенс , 2010г- евро 5а слага ли се добавка ад блу
Ако има къде да го налееш е задължително, защото автомобила ще влезе в авариен режим.
AdBlue.jpg 25,58K
15 Брой сваляния
Живей днес, защото вчера няма да се върне, а утре може и да не дойде.
Публикувано 23 декември 2018 - 00:19
Blue Efficiency не означава че си със система за адблу,тя е друго нещо ,това означава че колата е мнооо умна.
Blue Tec е надписа когато има система с адблу.
Но може и да бъркам.
Blue Tec е надписа когато има система с адблу.
Но може и да бъркам.
Публикувано 23 декември 2018 - 20:51
Евро 6 има и без добавка.
Инче Мимо е прав, blue efficiency е просто маркетингов трик. Този надпис го има и на коли много преди да измислят това с добавката.
Инче Мимо е прав, blue efficiency е просто маркетингов трик. Този надпис го има и на коли много преди да измислят това с добавката.
Публикувано 23 декември 2018 - 21:38
Доколкото аз знам Адблу се слага само на автомобили с Евро 6 (при камионите и "тежките" машини, започва от Евро 5, мисля)
Системата задължително индикира на таблото и обикновенно започва да свети поне 2000 километра преди смяната.
Няма смяна, само се долива.
Аз лично стотици литри съм изгорял на камиона и се радвам, че нямам на колата.
Стресни се, племе закъсняло! Живейш ли, мреш ли, ти не знайш! След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?
Иван Вазов.
Публикувано 23 декември 2018 - 21:52
Няма смяна, само се долива.
Аз лично стотици литри съм изгорял на камиона и се радвам, че нямам на колата.
абе и аз доливане имах предвид, ама нали все сме свикнали да сменяваме течности, та по навик
Адблуто си е чиста урея с водица (урина демек ), нашите камиони зареждат от колонки директно, мъка е ...
Моята гори около 2-3 литра на хиляда километра..
Публикувано 23 декември 2018 - 22:03
Не знам какво има вътре, но разлятото около цистерната откъдето наливаме има петна които много напомнят на стъклена вата.
Стресни се, племе закъсняло! Живейш ли, мреш ли, ти не знайш! След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?
Иван Вазов.
Публикувано 23 декември 2018 - 22:54
Поправка- Фибростъкло.
Ако колегата няма къде да го налее няма от каква да се безпокои.
Защото се сещам за шампиони които се бяха засилили да го наливат в резервоара.
Ако колегата няма къде да го налее няма от каква да се безпокои.
Защото се сещам за шампиони които се бяха засилили да го наливат в резервоара.
Иван Вазов.
Публикувано 24 декември 2018 - 09:21
Прилича на фибростъкло защото е бяло кристално вещество (карбамит) и деминерализирана вода.
Разхода на адблу зависи от натоварването на двигателя, а не 2-3литра на 1000км.
Този пост е редактиран от SAMURAIJACK: 24 декември 2018 - 12:10
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни