Добре дошъл колега! Имаш ли въпрос или само ни информираш? 
1. Сигурен ли си, че маслото на кутията е сменяно ПРЕДИ 200000км или НА 200000км? Ако е ПРЕДИ е лошо, ако НА - пак не е добре, но не е фатално, т.е. маслото на кутията е за смяна веднага.
Предвид детайлите с които е описана поддръжката бих заложил, че смяната е била НА тези километри.
2. Щом я е карал 8 години след ремонта, значи е правена както трябва. Обявата е написана много грамотно, ако такъв автомобил ти е на сърце - погледни я.
Извинявам се, исках да питам какво ви е мнението за конкретната кола. Иначе на 200 000 промивка и масло (т.е. - почти 100 000км я е карал преди да го смени) и след това на 245 000 само масло на ск. кутия, както пише в пдф-а, който прикачих.
Името на продавача и неговата история ми е достатъчна да си позволя да те посъветвам :
Стой далеч от тази кола.
Ами аз започнах да общувам с него, защото му беше доста подробна обявата и ми даде доста информация за автомобила.
Даде ми ПДФ с всички ремонти по колата, който го прикачам - значи той я има откакто е била на 108 000км, на 200 000 е правил промивка и смяна на маслото на скоростната кутия, на 245 000 смяна само на масло на скоростната.
Единствените проблеми, които има колата, освен, че е била удряна навремето са:
1. Тo the gear again: you will later maybe notice, what at 1300-1400rpm the coipling is not so perfect as in a new car. The whole car is a little bit shaking at this rotation sector. I drive for about 5 years with this effect and its didnt disturb me. Maybe you will not notice what, when you drive. If you do and its disturbs you, you can change the coupling.
2. To the last question with the engine and electronics: the car has only one small problem. One time a month, everytime when you drive on a flat road, the engine switches to the "fail-safe modus". When you drive a hill up, you notice that, restart the engine and drive the next month again without any problems. One Mercedes repair shop didnt found anything, another erased only the fault memory and sayed it could be the "Stellglied drosselklappe" - electric throttle valve actuator.
Като цяло нещата клонят да не ходя изобщо да я гледам, иначе на външен вид и екстри ме кефи, но все пак надеждността е на 1 място.
Този пост е редактиран от stoshev: 10 ноември 2018 - 15:21