Към съдържанието

•  

Снимка

Тампони на двигателя ...

• Please log in to reply
7 мнения по тази тема

#1 Diesel Power

Diesel Power

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 37 Мнения:

Публикувано 31 март 2007 - 18:24

Момчета, вчера вкарах Бенца в бокса за някои неща по предницата. Бяха скъсани и двата задни тампона на носачите, шарнири поразбитички и т.н глупости. Преди, като завивах с повече газ и силно навит наляво волан (примерно изтегляш се от кръстовище) се усещаше една вибрация в купето. Отдавах го на скъсаните тампони на носачите, но дори след смяната това не изчезна а само леко се приглуши. По принцип не е болка за умирачка, но гледам колицата да е в перфектно състояние та ми се ще да го отстраня. Едиствената възможност в този случай остава, поизпуснали тампони на двигателя и понеже съм чел че е има хора патили от кофти тампони, питам тези които имат представа и вече са сменяли да препоръчат най-добрите, а също и който има инфо за цена да казва.
Мерси предварително.

Пропуснах: S202, 2.2 diesel 1998
  • 0

#2 Diesel Power

Diesel Power

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 37 Мнения:

Публикувано 01 април 2007 - 11:19

Брях, никой нищо ли не знае???!!!
  • 0

#3 Само Дизел

Само Дизел

Майстор

• Потребители на форума
  • 929 Мнения:
  • Град:Германия

Публикувано 02 април 2007 - 10:54

Ами взимаш оригинални в изпълнение за такси.
  • 0
Mercedes-Benz - защото животът е твърде кратък.
'91 S124 300 TD Turbodiesel OM603

#4 m_hi88

m_hi88

Майстор

• Потребители на форума
  • 939 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Интереси:MB,Whisky,fishing...и др.
  • Автомобил:
    W123/200/1980
    ....
    и др.

Публикувано 02 април 2007 - 23:05

Момчета, вчера вкарах Бенца в бокса за някои неща по предницата. Бяха скъсани и двата задни тампона на носачите, шарнири поразбитички и т.н глупости. Преди, като завивах с повече газ и силно навит наляво волан (примерно изтегляш се от кръстовище) се усещаше една вибрация в купето. Отдавах го на скъсаните тампони на носачите, но дори след смяната това не изчезна а само леко се приглуши. По принцип не е болка за умирачка, но гледам колицата да е в перфектно състояние та ми се ще да го отстраня. Едиствената възможност в този случай остава, поизпуснали тампони на двигателя и понеже съм чел че е има хора патили от кофти тампони, питам тези които имат представа и вече са сменяли да препоръчат най-добрите, а също и който има инфо за цена да казва.
Мерси предварително.

Пропуснах: S202, 2.2 diesel 1998

Ще ма прощаваш,брат за въпроса,ама на :flagMB new: -1998г. как така са за смяна тампоните!?!..Мойте на двигателя са станали като карамфили,цъфнали са,ама отвсякъде(1980г.)ама още не пада мотора- дали да ги сменям вече,а..!?!..Мисля,че не трябва толкова да ги глезим тия коли...
  • 0
"Марката е като живо същество-нейният авторитет расте или се уронва все повече с течение на времето..."

#5 Diesel Power

Diesel Power

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 37 Мнения:

Публикувано 03 април 2007 - 13:15

Ще ма прощаваш,брат за въпроса,ама на :flagmbcb -1998г. как така са за смяна тампоните!?!..Мойте на двигателя са станали като карамфили,цъфнали са,ама отвсякъде(1980г.)ама още не пада мотора- дали да ги сменям вече,а..!?!..Мисля,че не трябва толкова да ги глезим тия коли...

Да де, последно не се знае дали действително са тампоните, така си мислех аз ама автомонтьорите май не споделят мнението ми. Какво ли може да бъде, проблема е описан по-горе ако някой има идея да казва. А здравината и качеството с което са правени колите през 1980 е в пъти по-голямо от това през 1998, това е доказано.
  • 0

#6 W123

W123

Майстор

• Потребители на форума
  • 2824 Мнения:

Публикувано 03 април 2007 - 17:21

Сега малко ще карам наизуст без да знам дали въобще ще има смисъл в думите ми понеже не съм виждал кола като твойта с вдигнат капак,но ако има все пак погледни амортисьора на мотора дали не е от него проблема...
  • 0

#7 YMAN

YMAN

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 24 Мнения:
  • Град:София, България

Публикувано 06 април 2007 - 20:27

Според мен е тампон - поне при мен беше така при същите оплакваня.
  • 0

#8 BENZBOSS

BENZBOSS

Майстор

• Потребители на форума
  • 6668 Мнения:

Публикувано 07 април 2007 - 01:08

Много Мерцедеси ревьт от тампони на мотора и то модели след 95 година като това вклучва и Ц класа,Е класа както и голямото прасенце.Не е странно кола 85 година да е сьс здрави тампони,а 98 да ги е прецакала вече.На едните това им е силна черта,на другите точно обратно.
  • 0
.

3 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 3 гости, 0 анонимни