Здравейте,
въпросите ми ще бъдат абсолютно обичайни, познати, често коментирани в отделни теми, но ми се искаше да имаме една обобщена тема, в която да има достатъчно информация за всичко, което може да се попита преди покупка на такъв модел МБ.
Скоро се направи първата крачка с една симпатична Б класа. Впечатленията са повече от добри. Желанието ми за една 204-ка се засилиха и оттам въпросите. Много бих се радвал на всеки, който сподели мнение и препоръка. Виждам, че има достатъчно обективни и приятни съфорумци.
По темата:
1. Спрял съм се на W204, 2008-2009-2010г. Предпочитам бензин. Просто винаги съм имал това. Оптималният вариант (поне дотук изграден) с оглед на поддръжка, разход, такси и прочие е Ц200. Виждам, че Ц180 е доста масов по Германия и най-вече Швейцария. Също допускам такъв вариант, но съм несигурен, защото сегашната ми кола е японска с 166к.с. и се опасявам, че Ц180 може да е по-тромава, особено ако е автоматик, защо не и комби. Какво мислите за вариант Ц230 или Ц280? Разликата в поддръжката по ходова част и другите консумативи толкова голяма ли е, колкото се споменава тук-там? За данъци и такси е ясно, че ще има. Има ли някакви проблеми при по-големите двигатели в определени години, както тук чета за други модели, кои мотори са доказано по-безпроблемни при правилна поддръжка във времето?
2. Вторият ми въпрос е свързан с АМГ пакета. Има ли разлика в понятията AMG line и pack? Масово виждам, че в чужбина се предлагат коли, които са с такива брони, прагове, волан, стелки и още 2-3 детайла, но дотам. Има ли разлика в окачването, поддръжката или тук основната разлика е в оптичните корекции?
3. Вариант, в който изчакам и се огледам за фейслифт Ц180? Четох от два източника, че двигателите са по-пъргави вече и се доближават до Ц200, 230 от преди фейслифта. Вярно ли е това или статията е била подвеждаща?
4. Вариант Ц220 как ви се вижда? Много позитиви чета за него. Просто не мога да се пречупя към дизела и това е.