Проблем със пасажерска седалка W203
Започната от Zhivkovvv, 19 авг 2018 - 15:14:36
13 мнения по тази тема
Публикувано 19 август 2018 - 15:14
Здравейте имам C200 CDI 2001 116к.с, та проблема ми е следния, свети ми датчика за срс, също така и имам проблем със движението на седалката нагоре и надолу, самото копче не реагира а отдолу като гледам модула май са правени някакви побългарявания и въпроса ми е, че незнам какво как и що да направя, мисля че и от въпросната седалка идва проблема със срс. Благодаря ви много, нов потребител съм моля да ме извините ако има нещо не както трябва написано, чакам вашата помощ.
Публикувано 19 август 2018 - 23:52
Не първо време си погледни буксите (отпред под седалката), за да си сигурен, че правят добър контакт.
Като втори вариант търси модул от морга и тествай преди да го вземеш.
Публикувано 20 август 2018 - 00:22
Прикачвам свимки за да видите за какво става на въпрос. Благодаря колега, но съм прегледал и имат хубав контакт там с това проблем няма.
Прикачени файлове
Публикувано 20 август 2018 - 09:26
При W203 няма модул на седалките освен ако не са ел. с памет. SRS лампата 100% свeти от кантара с детектор за детса седалка. Лекува се с нова седалка или китайски емулатор. А тези кабели които са побългарили са точно за движението на седалката. Първо трябва да се приведат в оригиналния си вид. Второ трябва да се провери дали самита копчета отстрани на седалката работят коректно.
Публикувано 20 август 2018 - 15:35
първо провери предпазителя /30 амперов/ в багажника ,често зъбчатките на седалката клеясват и заяждат и гори бушона
Публикувано 20 август 2018 - 16:33
Можете ли да ми пратите откъде да си взема такъв емулатор и също така съм проверил всеки един бушон, наред са всички.
Публикувано 20 август 2018 - 17:00
А как става самата процедура и също така самите копчета незнам как да проверя дали работят. Ще опитам да навържа кабелите както трябва да са.
Публикувано 20 август 2018 - 17:11
Сваля се модула на копчетата. И с мултицет се мери отзад на буксите. Имаш 3 букси. Средната е плюс и маса. Горната и долната отиват към двата мотора на седалката.
Реално мериш в режим съпротивление. Не трябва да има нещо окъсено между пиновете в буксите. И да имаш връзка между средната и другите букси само когато си натиснал някой от копчетата за нагласяне на седалката.
Публикувано 20 август 2018 - 18:37
Ще го пробвам утре, ако не намерих други цедки и ще мина да ги видя да взема от тях каквото мога. А според вас защо са навързани така кабелчетата там и да не прецакам нещо ако ги свържа към оригиналния си вид
Публикувано 20 август 2018 - 22:01
Според мен е свързано така защото някой идиот е пипал там където не му е работа.
Публикувано 01 октомври 2018 - 20:00
Публикувано 01 октомври 2018 - 21:41
Кантара на пасажерската седалка, се изключва софтуерно и не е необходим емулатор.
Публикувано 04 октомври 2018 - 20:15
Момчета, оправих всичко.. просто са разменили буксите на копчетата и отзаде релето беше цъфнало и сложих 20 зелено и готово, вече няма драма! Благодаря ви за помоща!
Момчета, оправих всичко.. просто са разменили буксите на копчетата и отзаде релето беше цъфнало и сложих 20 зелено и готово, вече няма драма! Благодаря ви за помоща!
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни