Изваждане на AUX от Аудио 10Модификация на BEKER 3100
Започната от frxbg, 20 юли 2018 - 22:41:46
AUX beker audio 10
18 мнения по тази тема
Публикувано 20 юли 2018 - 22:41
Здравейте на всички, е днес най-накрая се захванах да изкарам един AUX от касетофон често (по натам и блутут). Та започнах първо с идеята да изведа AUX-а от Dolby чипа за касетофона уж има такава опция като по този начин щях да оставя и дека да работи с опция за избор между двете но нещо не сработи (още се чудя защо . И за това предприех крупни мерки и директно прекъснах аудио сигнала от този чип и на това място добавих AUX-a. Ето и как стана:
IMG_20180720_233055.jpg 302,78K 55 Брой сваляния
IMG_20180720_233241.jpg 265,77K 42 Брой сваляния
IMG_20180720_233500.jpg 146,56K 39 Брой сваляния
IMG_20180720_233633.jpg 200,36K 43 Брой сваляния
Като цяло работи добре (трябва да превключим на касетофон) но си има и кусури като например, че механиката трябва да работи през цялото време, но имам идея с блутут и Ардино и може би ще стане да се сменят песните от волана. Но за сега толкова
IMG_20180720_233055.jpg 302,78K 55 Брой сваляния
IMG_20180720_233241.jpg 265,77K 42 Брой сваляния
IMG_20180720_233500.jpg 146,56K 39 Брой сваляния
IMG_20180720_233633.jpg 200,36K 43 Брой сваляния
Като цяло работи добре (трябва да превключим на касетофон) но си има и кусури като например, че механиката трябва да работи през цялото време, но имам идея с блутут и Ардино и може би ще стане да се сменят песните от волана. Но за сега толкова
Публикувано 21 юли 2018 - 12:38
Тя механиката не може ли да се спре като се разпоят някои елементи. Просто за да не грее излишно. Иначе похвала за ентусиазма. Трябва ти и CAN shield за ардуиното за да четеш командите от мултиволана. И аз си мислех за такова което да контролира iPod ама накрая ми изпадна един Dension D2B дигитален чейнджър и сега си свиркам с USB.
Публикувано 23 юли 2018 - 11:45
Това същото съм го правил на Becker Audio 30.
Дори успях да си намеря писанията по темата, което е озадачаващо
Имаше някакъв проблем със спирането на електродвигателя на механиката но вече не помня какъв - беше преди доста време.
... И аз си мислех за такова което да контролира iPod ама накрая ми изпадна един Dension D2B дигитален чейнджър и сега си свиркам с USB.
Загледах се преди време в тези устройства но едно че са скъпи, друго, че вече много трудно се намират такива за Comand 2.0.
За съжаление не съм се "спъвал" в такова иначе колкото и сезонно да ползвам колата бих се навел да го взема
Най-малкото, че чейнджъра ми не работи много добре.
Публикувано 23 юли 2018 - 13:22
Това същото съм го правил на Becker Audio 30.
Дори успях да си намеря писанията по темата, което е озадачаващо
Имаше някакъв проблем със спирането на електродвигателя на механиката но вече не помня какъв - беше преди доста време.
Загледах се преди време в тези устройства но едно че са скъпи, друго, че вече много трудно се намират такива за Comand 2.0.
За съжаление не съм се "спъвал" в такова иначе колкото и сезонно да ползвам колата бих се навел да го взема
Най-малкото, че чейнджъра ми не работи много добре.
Ами аз точно на Comand 2.0 го ползвам. Качеството на звука си е идеално като от mp3. При мен случайно изпадна при търсене в olx.
Не е като да няма драми. Случи ми се 2 пъти като мине на следващата песен и аз в същия момент се опитам да върната старата песен да забие. Единствения начин за "отбиване" е да му се спре тока. А то се захранва от същия бушон като Comand-a и бушона е в предния SAM. Трябва да му измисля по-хитър начин за "отбиване".
Публикувано 23 юли 2018 - 13:37
Ами то така работи, или по-скоро не работи и чейнджъра ми.
Вадя магазина, слагам го и тръгва
Да не спамим темата на колегата - поздравления за ентусиазма и материала.
И се сетих защо не спрях механиката - за да може да се запази ползването на касетка.
Ако ме удари носталгията винаги ще се намери "медиа" в този формат
Публикувано 23 юли 2018 - 13:45
Значи проблема може да не е на DENSION-a. Иначе касетките са най-ужасната медия която съм ползвал. Гадно качество. Лентата зе заплиташе понякога. Къса се. Разстяга се. Започва да влачи. Добре, че сегашното поколение не знаят с какво сме се мъчили. Още помня как навивахме наобратно касетки с химикалка за да не хабим батериите на walkman-a.
Публикувано 23 юли 2018 - 14:23
Ами аз нямам такъв гейт.
Понеже чейнджъра прави проблеми та си мислех, че ако намеря D2B модел на DENSION да заменя стоковият чейнжър с него.
Но така гледам твоят експириънс явно и той има своите проблеми.
Каква беше идеята с Ардуино и Ipod?
Ябълката плейва през аналог а от волана само контрол на медията?
Има ли някакъв готов проект някъде по тази тема или ще трябва ривърс инжиниъринг?
Както и да е, аз нямам време за подобно нещо.
Не бих имал търпението да повторя, това, което колегата е правил сега и това и което аз съм правил навремето.
Хубавото на Comand (ако го има) е, че AUX интерфейса е предвиден фабрично, евтин е и се поставя лесно.
При мен дори някой предварително е поставил такъв с 3.5мм жак та съвсем наготово ще го ползвам.
Даже и Bluetooth адаптор за Comand е жълти стотинки благодарение на чайниците.
Публикувано 23 юли 2018 - 14:48
Да. Идеята е да прихванеш сигнала за натиснато копче от на волана през кан шината. И да дадеш съответния сигнал на айпода. Ще има ривърс инжинеринг за кан шината. Снифене и прихващане на правилния пакет.
Публикувано 28 юли 2018 - 08:57
Точно първия вариант и аз го мислех с прихващане по шината но след това така или иначе мисля да премахна механиката така че ще трябва да симулирам сигнала все едно касетата е вътре. Така, че ми дойде идея да прихвана и другите сигнали директно от куплунга за дека (които най-вероятно са дигитални входове). Нещо от сорта:
IMG_20180728_095042.jpg 95,7K 23 Брой сваляния
IMG_20180720_213658_1.jpg 140,68K 21 Брой сваляния
Забравих в първия пост да добавя и сервизното описание, за хората на които също им се заиграва с радиото.
Becker_BE3100.pdf 2,85MB 29 Брой сваляния
IMG_20180728_095042.jpg 95,7K 23 Брой сваляния
IMG_20180720_213658_1.jpg 140,68K 21 Брой сваляния
Забравих в първия пост да добавя и сервизното описание, за хората на които също им се заиграва с радиото.
Becker_BE3100.pdf 2,85MB 29 Брой сваляния
Публикувано 27 април 2019 - 16:54
Нещо не ми се получи, работят ми говорителите само от едната страна. А и не знам третият кабел от aux-a къде да го свържа. Пробвах на маса, но не става. На снимките е показано да се пусне кабел за левият канал, а за десния - не. Дали е пропуск или така трябва да е?
Публикувано 28 април 2019 - 08:41
Здравей и Христос Воскресе! А кои колони свирят ляв канал или десен канал? Третия кабел трябва да е на маса по схемата за 3.5мм аудио жак.Нещо не ми се получи, работят ми говорителите само от едната страна. А и не знам третият кабел от aux-a къде да го свържа. Пробвах на маса, но не става. На снимките е показано да се пусне кабел за левият канал, а за десния - не. Дали е пропуск или така трябва да е?
Пускаме нова жица само за левия канал защото той е разклонен под самия чип от горната страна и няма как да стане прекъсването само към чипа а това към усилвателя да остане както е при десния.
Прикачени файлове
Публикувано 28 април 2019 - 15:14
Здравей, Воистина Воскресе!
Явно съм объркал кабелите при свързването към буксата. Сега вече всичко е наред и си свири без забележка. Благодаря за разяснението и за темата като цяло! Много се радвам, че се получи. Сега остава само да намеря от къде да си изкарам изход за усилвател и да си пусна и оригиналният буфер и друго не ми трябва. Ще съм благодарен ако може и за там да ми помогнеш. Ако ли не - здраве да е...
Весели празници!
Явно съм объркал кабелите при свързването към буксата. Сега вече всичко е наред и си свири без забележка. Благодаря за разяснението и за темата като цяло! Много се радвам, че се получи. Сега остава само да намеря от къде да си изкарам изход за усилвател и да си пусна и оригиналният буфер и друго не ми трябва. Ще съм благодарен ако може и за там да ми помогнеш. Ако ли не - здраве да е...
Весели празници!
Публикувано 28 април 2019 - 20:27
Дай малко повече информация оригиналния буфер той е през D2B оптиката и ако всичко е наред с нея или захранването трябва да си работи. Изход за усилвател може да се измисли нещо между аудио контролера и крайния усилвател там излизат четирите канала за предните и задните колони (може да видиш от снимката)
Прикачени файлове
Публикувано 29 април 2019 - 00:42
Оригиналният буфер си го купих и монтирах аз, нямах го фабрично заложен, съответно нямам окабеляване за него. Имам едно слабичко усилвателче, но за буфера е идеален, свиреше си доволно преди да разкарам модерното CD. Мисля че ще се оправя по схемата, но едно не ми е ясно. Нали на чинчовете за усилвателя имам по 2 жички на чинч, а от този чип ще взема само една от даден изход, другата каква е маса или нещо друго?
Публикувано 29 април 2019 - 11:43
Точно така сигнал и маса (както е на схемата). Само, че не виждам точки за мерене на сигналите което значи че ще трябва да се запоят жичките направо на чипа ще поогледам схемата отново да проверя.
Прикачени файлове
Also tagged with one or more of these keywords: AUX beker, audio 10
Модели →
C-класа →
Общи теми за C-класа →
AUX в W203 с Касетофон и чейнджър BE 6019Описание как да добавим AUX на касетофона Започната от sapabg, 24 мар 2014 aux, BE6019, Audio 10, c220 |
|
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни