Здравейте,
Ще си позволя и аз да си отворя тема за новата придобивка, за да мога да ви разказвам повече за различните проблеми, които съм срещал, както кой и на каква цена ми ги е оправил. Скоро ще кача и сносни снимки на колата.
Общо състояние - много ми харесва как се движи автомобила. Според мен (и стар диагностиката) е на реални 196 хиляди км. Естествено има омасляване от главата на клапаните. За съжаление се вижда и масло от главата долу, което е леко притеснително, но все още засичам по колко масло губи и ако е много ще трябва да се сменят гарнитури навсякъде, което само по себе си би струвало около 2000-3000 лв.
Докато е била във Франция са се грижели доста добре за нея. Много хубаво ми стана като видях фактура за сменен SBC модул през 2017г. Има доста фактури за доста неща, но и това не е показателно, тъй като свещите не бяха пипани за тези 196хил. км
Разхода в града не е един от най-приятните - 23-30 л/100, но пък за сметка на това, извън града го подкарах до 15 л/100 (тук говоря само за измерен разход от колонка до колонка, борда показва с 2-3 литра надолу).
Забележки:
1. Предна лява врата - надраскана - все още не знам дали ще боядисвам елементите
2. Предна дясна врата - надраскана
3. Лип спойлер - захабен - скоро ще ме свържат с човек, който да види елемента и да каже дали може да му върне оригиналния блясък
4. Дифузьор на задна броня - напукан, захабен, изглеждащ доста зле - това също ще се прегледа от човек и ще се види
5. Трети стоп - както на повечето W211 преди фейслифта, третия стоп не свети изцяло. Все още мисля варианти как да се направи и ще ви известя, когато това стане.
6. Keyless-GO - не работи дръжката на шофьорската врата и копчето start/stop. Ще гледам да го оправя в най-скоро време.
Списък на разходи по колата до момента:
1. W211 E55 AMG - 17800 лв
2. Гражданска за 2 месеца - 100 лв - Следва да бъде пренаправена след регистрацията
3. Каско - 4x300 лв.
4. Регистрация в област Враца
4.1 Избор на номер - 50 лв
4.2 Табели - 42 лв
4.3 Еко такса - ~300 лв (не помня точната сума)
5. Джанти - Колата е с 20ки, летни гуми с дот 2016. Ще ги оставя за лятото, но за зимата се подготвям с 18ки. Следва 18ките да се боядисат всички в един цвят и все още си избирам/търся човек за тази цел.
5.1 Един брой джанта от Силвър Стар (неизползвана) - 300лв
5.2 Три броя джанти от някой си в OLX - 200лв
6. Компресор на въздушното окачване - 170лв. - Тъй като отказа от раз докато се движех със 140 км/ч се наложи да го рециклирам. В S Matic ми го направиха за по-малко от един работен ден и ми дадоха 6 месеца гаранция. До сега нямам оплаквания.
7. АГУ (тук вече може да започнете да ме хейтите) - 3300 лв. с връзки (няма да му споменавам името, активен член е от доста време).
7.1 Дюзи - Баракуда - Доколкото разбрах са някакви доста бързи, но убийте ме, не разбирам от тези неща и не мога да дам компетентно мнение.
7.2 Компютър - Digitronic
7.3 Бутилка - ??? марка - 45 литра на мястото на резервната гума
8. Рециклиране на фаровете - 250 лв - ако искате повече информация се свържете с Мартин - хамъра, той може да ви насочи, защото си има човек, който ги върши тези неща. Лично аз останах крайно доволен!
9. Решетка - 330+200лв - тъй като купих колата с една отвратителна, афтърмаркетска решетка започнах да ровя из нета за такава оригинална (с дистроник плочка). В Силвър Стар ми обявиха около 800лв за нова, което сами разбирате, че няма как да дам. Петър Гелев (gelevp) намери решетка от Германия и директно я поръча за 330лв. с доставка. Лошото е, че имаше забележки по хромираната част. Два дни по-късно, OLX ме извести, че има нова обява с филтър "Решетка W211" и като я отворих какво да видя? Решетка с дистроник плочка - перфектна - за 200 лв... Купих я и нея и директно си я сложих на колата. На другата решетка (от Германия) и свалих дистроник плочката и ще я продам на близък. А пък хрома.. Най-вероятно ще отиде в OLX, но ако не я продам за няколко дни ще отиде в кофата.
10. Емблема - колата дойде с тапа вместо мерник. Днес я смених с мерник - излезе ми безплатно, тъй като Благовест Ганчев имаше такава оригинална и ми я подари. Само за справка - в Силвър Стар ми искаха 96 лв за таква.
11. Масло + филтри
11.1 Масло (9 литра - Мерцедес) + Маслен филтър - 223 лв - отново благодарение на човек, който е доста активен във форума.
11.2 Въздушни филтри (2та на двигателя + филтър купе) - 150 лв.
12. Ляво (шофьорско) огледало - 200 лв - OLX - огледалото е електро хроматично и беше изпуснало и трябваше да го сменя. Намерих си в OLX за 200 лв работещо. Само за справка - в Силвър Стар ми искаха 750 лв само за стъклото и около 900 за стъкло + огледало.
13. Навигация - не самото устройство, а реалната навигационна система. След ъпдейт на софтуера + картата (благодарение на sami), навигацията не искаше да показва правилната локация на колата. gelevp имаше такъв модул и от 2та (моят и неговият) направи един, който в момента работи перфектно.
14. Свещи - 16 бр. x 16 лв. - 256 лв. - смених ги с помощта на Мартин - хамъра. Отвратителна работа, имайки предвид, че за 196 хил. км. тези свещи не бяха отвивани никога...
15. Накладки - 200лв - предни и задни с датчиците - Ferodo. Отново благодарение на активен член във форума.
Ще продължавам да ви давам информация за ремонти и цени, които извършвам.
Този пост е редактиран от vmvelev: 04 април 2018 - 04:05