Към съдържанието

•  

- - - - -

Новата придобивка - E55K

• Please log in to reply
35 мнения по тази тема

#16 Гост_zBnerOV6MJГост_

Гост_zBnerOV6MJГост_
  • Гости

Публикувано 04 април 2018 - 22:39

Забравил си да кажеш като тегли чертата колко стана досега.

Факт, около 25 000 лв е всичко до сега.

Относно газта, не искам да коментирам. На който му се струва, че може да поддържа кола с 25л/100 в града, добре дошъл е да си я кара на бензин. Аз нямам толкоз пари за гориво, имайки предвид, че имам и друга кола, която също се обслужва :)

Мерси на всички, ще се радвам ако дойдете на Мерцедес Уикенд 2018, където ще можете да я видите и в действие :)

• 0

#17 ЦецоКолев

ЦецоКолев

Напреднал

• Потребители на форума
  • 558 Мнения:
  • Град:Stuttgart
  • Автомобил:
    E200 1993 г. 136 кс.
    Е280 1998 г. 204 кс. Avantgarde
    S500 2000 г. 306 кс.

Публикувано 04 април 2018 - 23:45

Честито, страхотна кола с най-добрият АМГ мотор. И аз мисля за покупка на такава, но при мен за 18к евро почват хубавите на малко км и се чудя дали направо да не е CL55. Цените са горе долу еднакви.

А за газта... ми супер си е на газчица, какъв по-голям кеф да караш 500 коня и да харчи като дизел?

Този пост е редактиран от ЦецоКолев: 04 април 2018 - 23:46

• 0

#18 Petyr Danailov

Petyr Danailov

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 38 Мнения:
  • Град:София
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 05 април 2018 - 07:29

Ееее...каза, че ще си купиш и си купи, браво! 

От сега нататък само гуми и масло ти пожелавам да сменяш :)

• 0

MB S211 320 2007 Avantgarde

#19 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    който носи кеф :)

Публикувано 05 април 2018 - 08:53

Честито, страхотна кола с най-добрият АМГ мотор. И аз мисля за покупка на такава, но при мен за 18к евро почват хубавите на малко км и се чудя дали направо да не е CL55. Цените са горе долу еднакви.

А за газта... ми супер си е на газчица, какъв по-голям кеф да караш 500 коня и да харчи като дизел?

Никога няма да го разбера тоя хейт към газта, особено някой като ми каже "купил си скъпа кола, а ще кара на газ". Ми като може що да не кара?

• 0

#20 hipopotyk

hipopotyk

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 847 Мнения:
  • Автомобил:
    2012 C350 CDI 3.0
    2010 C63AMG 6.3V8
    2008 VW Touareg 6.0 W12
    2007 ML63 AMG 6.2 V8
    2003 Z4 Roadster 3.0si
    2000 Ford Mustang 5.4

Публикувано 05 април 2018 - 11:16

Никога няма да го разбера тоя хейт към газта, особено някой като ми каже "купил си скъпа кола, а ще кара на газ". Ми като може що да не кара?

Ванка, при мен не е хейт а по-скоро принцип. За Коцето не знам. Естествено, че като собственик всеки решава на какво да кара. Предполагам, че в България е заради "спестяването", тъй като не съм виждал другаде да го правят. Интересно дали на Ферари или на някое Ламбо може да се сложи една бутилка отпред?

Official Mercedes-Benz Club of Bulgaria
www.mbclub.bg
  • 0
Once a year, go someplace you’ve never been before!

#21 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 05 април 2018 - 12:07

Можеш ли да ми обясниш на какво се дължи този принцип? Когато говорите против газта, казвайте, че е от някакво лично вярване, а не практическо съображение. За мен нещата са прости - става ли един мотор на газ, отивам при някой наистина добър газаджия, слагаме каквото трябва и след няколко месеца съм на далавера. Няма срам, няма принципи, въпрос на пари.

• 0

#22 Гост_zBnerOV6MJГост_

Гост_zBnerOV6MJГост_
  • Гости

Публикувано 05 април 2018 - 12:08

Ванка, при мен не е хейт а по-скоро принцип. За Коцето не знам. Естествено, че като собственик всеки решава на какво да кара. Предполагам, че в България е заради "спестяването", тъй като не съм виждал другаде да го правят. Интересно дали на Ферари или на някое Ламбо може да се сложи една бутилка отпред?

www.mbclub.bg

Може, може, на Хепи маркетинг ферарито е на газ :)

Можеш ли да ми обясниш на какво се дължи този принцип? Когато говорите против газта, казвайте, че е от някакво лично вярване, а не практическо съображение. За мен нещата са прости - става ли един мотор на газ, отивам при някой наистина добър газаджия, слагаме каквото трябва и след няколко месеца съм на далавера. Няма срам, няма принципи, въпрос на пари.

Вонко, по принцип живота на двигателя (клапаните най-вече) се скъсява доста с газ :)

• 0

#23 Klimfilt

Klimfilt

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 650 Мнения:
  • Автомобил:
    Mercedes Benz W213 - E220D 4matic
    Mercedes Benz W164 - ML 350 4matic - SOLD :(
    Mercedes Benz W201- 190D
    BMW F39 - X2 sDrive18d
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 05 април 2018 - 12:11

Мишо, ето един клип с небългарско участие :

• 0

#24 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 05 април 2018 - 12:14

Може, може, на Хепи маркетинг ферарито е на газ :)

Вонко, по принцип живота на двигателя (клапаните най-вече) се скъсява доста с газ :)

Това вече е довод, за това е добре, да търсим кола без газ и ние да си я сложим макар, че си е инвестиция :)

• 0

#25 hipopotyk

hipopotyk

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 847 Мнения:
  • Автомобил:
    2012 C350 CDI 3.0
    2010 C63AMG 6.3V8
    2008 VW Touareg 6.0 W12
    2007 ML63 AMG 6.2 V8
    2003 Z4 Roadster 3.0si
    2000 Ford Mustang 5.4

Публикувано 05 април 2018 - 12:17

Мишо, ето един клип с небългарско участие : https://www.youtube....h?v=OjWkw8O-by8

Супер. Човека си е решил проблемите :)

www.mbclub.bg
  • 0

#26 hipopotyk

hipopotyk

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 847 Мнения:
  • Автомобил:
    2012 C350 CDI 3.0
    2010 C63AMG 6.3V8
    2008 VW Touareg 6.0 W12
    2007 ML63 AMG 6.2 V8
    2003 Z4 Roadster 3.0si
    2000 Ford Mustang 5.4

Публикувано 05 април 2018 - 12:22

Какво значи практическо съображение? На нито един от моите автомобили, не съм слагал газ, а съм доста голям практик по принцип. Колкото защитници на газта, толкова и противници. Няма лошо. А и моя първи пост беше с усмивка.
Не трябва да те е страх от големи разходи, а от малки приходи
Сега с нетърпение ще чакам Вени и Марто да се "дръпнат" на Калояново.

www.mbclub.bg
  • 0

#27 Гост_zBnerOV6MJГост_

Гост_zBnerOV6MJГост_
  • Гости

Публикувано 05 април 2018 - 12:31

Какво значи практическо съображение? На нито един от моите автомобили, не съм слагал газ, а съм доста голям практик по принцип. Колкото защитници на газта, толкова и противници. Няма лошо. А и моя първи пост беше с усмивка.

www.mbclub.bg

Май ще е по-скоро от Мерцедес Уикенда.

Мерси на всички за пожеланията :)

• 0

#28 hipopotyk

hipopotyk

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 847 Мнения:
  • Автомобил:
    2012 C350 CDI 3.0
    2010 C63AMG 6.3V8
    2008 VW Touareg 6.0 W12
    2007 ML63 AMG 6.2 V8
    2003 Z4 Roadster 3.0si
    2000 Ford Mustang 5.4

Публикувано 05 април 2018 - 12:40

Май ще е по-скоро от Мерцедес Уикенда.

Мерси на всички за пожеланията :)

Аз съм се возил и в двата. Да кажете къде и кога

www.mbclub.bg
  • 0

#29 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8418 Мнения:
  • Автомобил:
    бял
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 05 април 2018 - 12:41

Aз не съм хейтър на газта, напротив. Няма да напиша нищо ново :)

Минал съм много над 100х.км. на газ, всичките коли са още в движени, вкл. 2 от тях в семейството, а другите 2 при познати.

При някои от тях (4 цил. Е36ици с М42/М44 двг.) нямаше никакви проблеми никога. 

Това са стари и много прости мотори, с много винкел в тях. Също са и наследници на М3-ката в Е30 модела. Управлението им е супер базово и лесно за корекции при инжекторните времена.

Другата е Форд с карбуратор... е тази кола не знам как върви още. Карана е няколко пъти на бензин за 10г., единия път по моя "вина". Без да искам минах на бензин и... чудо, вървеше. Пали се и зима и лято на газ. Абе страшен варел и приятна изненада.

Но... много се обърках с газовата на М113-ката. Още съжалявам, че го причиних на колата. Удоволствието от ниската цена беше бързо изметено от това, че вече не беше същата кола :)

Та така...

Колкото повече уча, толкова повече се убеждавам, че има смисъл от газова на базови и прости коли: Фиести, Дачии и подобни варели с мотори от преди няколко поколения.

Един Кашкай 3ти път оправя мотора, клапаните му не издържат повишената температура при магистрални преходи. Човекът е решил да си го оправя. Все пак си има колата от нова. Еми... щом го влече.

Не че ще променя нагласите към газовите, пробвал съм да си говоря с Vonko няколко пъти, ефект нула :)

Ама да си кажа. :)

Естествено че Вени и Марти са си направили преценката и щом могат да превъзмогнат недостатъците на газта, няма какво да коментираме.

• 2

#30 vonko1988

vonko1988

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1717 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 05 април 2018 - 13:19

www.mbclub.bg

Практическо съображение означава реална причина, като например - двигателя се разваля, колата не върви, други технически проблеми и т.н.

• 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни