Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Проблем с десен airbag “Front right Malfunction”

• Please log in to reply
6 replies to this topic

#1 Srebrge1

Srebrge1

Прохождащ

• Нови потребители
  • 13 Posts:
  • Град:Sofia
  • Автомобил:
    W204 2014

Posted 07 March 2018 - 11:24

Здравейте, днес ми се случи следното нещо: пътувах с баща ми до мен и Airbag лампичката светна. На таблото излезе съобщение : Front Right Malfunction, Service required. Спряхме и баща ми стана от седалката и съобщението изчезна. После ту се появяваше, ту изчезваше. След като го оставих, и пътувах сам, не се появи нито един път. Разрових се в един чуждестранен форум и там имаше подобна тема. От сервиза му били казали на човека, че ако седалката е в най-крайна позиция и някой натисне облегалката сензора се включва и отчита грешка?! Възможно ли е някоя букса под седалката или жица, която да им някакво съпротивление да генерира такъв тип грешка? Ако някой е имал подобен проблем ще се радвам да сподели как се е справил. Благодаря предварително.

Sent from my iPhone using Tapatalk
  • 0

#2 gelevp

gelevp

Майстор

• Потребители на форума
  • 856 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W124,'91 300D - Sold
    W211,'03 270CDI - Sold
    S204,'08 320CDI - Sold
    S202,'99 220CDI
    G21,'20 320xd

User's Awards

12
7
5

Posted 07 March 2018 - 13:09

Здравейте, днес ми се случи следното нещо: пътувах с баща ми до мен и Airbag лампичката светна. На таблото излезе съобщение : Front Right Malfunction, Service required. Спряхме и баща ми стана от седалката и съобщението изчезна. После ту се появяваше, ту изчезваше. След като го оставих, и пътувах сам, не се появи нито един път. Разрових се в един чуждестранен форум и там имаше подобна тема. От сервиза му били казали на човека, че ако седалката е в най-крайна позиция и някой натисне облегалката сензора се включва и отчита грешка?! Възможно ли е някоя букса под седалката или жица, която да им някакво съпротивление да генерира такъв тип грешка? Ако някой е имал подобен проблем ще се радвам да сподели как се е справил. Благодаря предварително.

Здравей колега, прегледай за начало буксите под седалката,но по-скоро ми бие на т.нар "кантар", сензор под тапицерията на седалката който отчита дали има човек на пасажерската седалка.

• 1

#3 Srebrge1

Srebrge1

Прохождащ

• Нови потребители
  • 13 Posts:
  • Автомобил:
    W204 2014

Posted 07 March 2018 - 17:05

Мерси, Току що прегледах буксите ги напръсках с един спрей , който взех за по добър комтакт. А въпросния ‘кантар’ какво отношение има към айрбега, или то това си му е грешката. Реално забелязах, че днес ми излиза доста разнообразно през деня и дори, когато нямаше човек. Имам излизане по-късно и ще видя как се държи. Ще пиша пак.

• 0

#4 Srebrge1

Srebrge1

Прохождащ

• Нови потребители
  • 13 Posts:
  • Автомобил:
    W204 2014

Posted 07 March 2018 - 21:44

Спрея не помогна. Определено е нещо с въпросния ‘кантар’ или неговата букса защото когато няма пасажер, грешката изчезва. До колкото подразбрах жълтата букса е точно за този датчик. Ще се право Диагностика и после ще преценя. Надявам се софтуерно да се оправя някак. Ще пиша резултата.

• 0

#5 Srebrge1

Srebrge1

Прохождащ

• Нови потребители
  • 13 Posts:
  • Автомобил:
    W204 2014

Posted 10 March 2018 - 09:16

Здравейте, Оказа се закопчалката на колана, която дава грешен сигнал към компютърА. Подменя се с нова. В СС ми дадоха цена от 130 лв, но ще проверя ибей и други магазини да видя как да цените.
  • 0

#6 gelevp

gelevp

Майстор

• Потребители на форума
  • 856 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W124,'91 300D - Sold
    W211,'03 270CDI - Sold
    S204,'08 320CDI - Sold
    S202,'99 220CDI
    G21,'20 320xd

User's Awards

12
7
5

Posted 12 March 2018 - 09:12

Цената звучи прилично за нова, с монтаж ли?

Приятел имаше драма на 204 преди фейс, след монтаж в тогава още Балканстар му бяха монтирали седалката на криво, като двете шини бяха различно изнесени и при първото разместване (седалките са му с мемори), се прецака жило или моторче. Огледай хубаво дали всичко е наред като си взимаш колата.

• 0

#7 Srebrge1

Srebrge1

Прохождащ

• Нови потребители
  • 13 Posts:
  • Автомобил:
    W204 2014

Posted 17 March 2018 - 16:00

Цената звучи прилично за нова, с монтаж ли?
Приятел имаше драма на 204 преди фейс, след монтаж в тогава още Балканстар му бяха монтирали седалката на криво, като двете шини бяха различно изнесени и при първото разместване (седалките са му с мемори), се прецака жило или моторче. Огледай хубаво дали всичко е наред като си взимаш колата.

Тц. Без монтаж, само закопчалката. Ивайджет също 130 лв., в Елиткар 120. :) самата подмяна отнема около 2 часа и ще я прави един майстор в София- Драгалевци, на който имам доверие, но все пак ще поогледам и пробвам след като приключим де. Другата седмица трябва да е решен този проблем вече, че ми дразни окото тази грешка. :)

• 1

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users