въпрос за кожен салон
Започната от willy555, 26 мар 2007 - 13:01:50
48 мнения по тази тема
Публикувано 26 март 2007 - 13:01
Интересува ме дали си заслужава да си сложа кожен салон от изкуствена кожа. Цената е около 400 лева, склонен съм да ги дам. Но дали няма някакви недостатъци, например дали ще е здрава, дали няма да се изхаби бързо или нещо подобно?
Публикувано 26 март 2007 - 13:39
Интересува ме дали си заслужава да си сложа кожен салон от изкуствена кожа. Цената е около 400 лева, склонен съм да ги дам. Но дали няма някакви недостатъци, например дали ще е здрава, дали няма да се изхаби бързо или нещо подобно?
Ами зависи какъв материал използват. Ако е някаква гадна мушама, няма какво да се чудиш, ако се изтърка за няколко месеца. Но има много качествени изкуствени кожи, които карат по много години. Например, оригиналният МВ-тех, който често се слага на такситата, изкарва десетки години яка употреба.
Mercedes-Benz - защото животът е твърде кратък.
'91 S124 300 TD Turbodiesel OM603
'91 S124 300 TD Turbodiesel OM603
Публикувано 26 март 2007 - 14:01
Ами зависи какъв материал използват. Ако е някаква гадна мушама, няма какво да се чудиш, ако се изтърка за няколко месеца. Но има много качествени изкуствени кожи, които карат по много години. Например, оригиналният МВ-тех, който често се слага на такситата, изкарва десетки години яка употреба.
Да, аз именно от оригиналната тапицерия на един МВ такси с изкуствена кожа се запалих по идеята. Но си мисля, че да намеря такава кожа в БГ е утопия. Мечтите са ми поне да е наполовина толкова здрава и да изкара няколко години.
Мерси за съветите. На този етап ми беше важно някой да ми каже дали идеята си заслужава, или съм се захванал с глупости.
Твърдо продължавам с проучванията, щото мерака ми е голям. А като се стигне до избор на кожа, ще търся задължително някой с повечко знания да я погледне.
А за тапицера - надявам се да е добър. Много го хвалят в един друг форум, на Ауди или на Сааб /май/, намира се в Овча купел. И за тапицери ще правя сериозно проучване тъй или иначе
Публикувано 26 март 2007 - 14:38
У нас не е проблем да се намерят кожа и платове с каквито оригинално се правят колите преди да излязат от завода!Особенно,ако са не по-стари от 10години!После става по-трудно!Това касае тапицерията от плюш най-вече!
Хубавата изкуствена кожа струва от 10-15лв/линеен метър с ширина 140см.Трябват ти от 5 до 7 метра.Но много ниска ми се вижда цената!!!Имай го предвид това!Добър майстор под 1000лв. за труд и материал/независимо изк,кожа,или плюш/няма и да разговаря с теб!Така,че най-добре да видиш нещо правено от съответния майстор и тогава да решаваш,а не да чакаш на тръни,докато видиш резултата!Цените,които казах са за наистина качествено претапициране,което е връткава работа!Пиши по-натам какви си ги свършил с тапицерите...или не си свършил!
Хубавата изкуствена кожа струва от 10-15лв/линеен метър с ширина 140см.Трябват ти от 5 до 7 метра.Но много ниска ми се вижда цената!!!Имай го предвид това!Добър майстор под 1000лв. за труд и материал/независимо изк,кожа,или плюш/няма и да разговаря с теб!Така,че най-добре да видиш нещо правено от съответния майстор и тогава да решаваш,а не да чакаш на тръни,докато видиш резултата!Цените,които казах са за наистина качествено претапициране,което е връткава работа!Пиши по-натам какви си ги свършил с тапицерите...или не си свършил!
Публикувано 26 март 2007 - 14:46
Цената е за друга кола, аз лично не съм разговарял за моята. Може и повече да ми искат, ще видим. Аз ще питам и на други места, засега съм още в самото началоНо много ниска ми се вижда цената!!!
Публикувано 26 март 2007 - 15:26
Ами аз си спомням как някой беше препоръчал тапицер на волани, с цени 40- 60 лева, на който като се обадих, и разговора протече така:
-колко струва:
-40-60 лева. Каква кола ?
-Мерцедес
-100 лева!!!!!!
Брей, все бях чувал, че на Мерцедеса му е по-голям волана от другите коли, ама чак пък двойно
Публикувано 26 март 2007 - 15:40
батенце на 123-ката предполагам ми знаеш салона,правен е преди 2 години и няколко месеца и за момента не е мръднал.тапицера който ми я прави го виках да огледа и пурата ,искам да е от същия материал и човека ми иска 700лв за всички седалки + табло и + барче
СИРОМАХ DJ , ЖИВ ДЯВОЛ !!!!!
DON`T FUCK WITH MODERATORS!
MY FACEBOOK
http://stara-sofia.com/
Гласувайте за доброто име на "Мерцедес - Бенц Клуб България" В БГ ТОП
Публикувано 26 март 2007 - 15:44
Проучването ми тече с пълна сила. Преди малко говорих с един мой братовчед, който е крупен вносител на платове от Турция. По принцип не внася кожи, но каза че е добре запознат с пазара. Та какво ми сподели:
Всички / по неговите думи / кожи в БГ се внасят от Турция. В България не е останала нито една кожарска фабрика производител. Та сред турските кожи имало както пълни боклуци, така и доста качествени. Цените от Турция дотук се удвояват. И още нещо - преди две седмици в Истанбул претапицирането на кола на негов приятел с качествена изкуствена кожа е струвала точно 100 евро! Братовчед ми каза че не е никакъв проблем да ми уговори дата и час, а работата трае 12 часа.
Сигурно ме разбирате накъде бия. Ако тука вземат да ми обаждат цени от 1000 лева, просто паля колата, приготвям 200 лева за път, още 200 за претапицирането, още някой лев за една нощувка и дневни и отивам на разходка до Босфора.
Всички / по неговите думи / кожи в БГ се внасят от Турция. В България не е останала нито една кожарска фабрика производител. Та сред турските кожи имало както пълни боклуци, така и доста качествени. Цените от Турция дотук се удвояват. И още нещо - преди две седмици в Истанбул претапицирането на кола на негов приятел с качествена изкуствена кожа е струвала точно 100 евро! Братовчед ми каза че не е никакъв проблем да ми уговори дата и час, а работата трае 12 часа.
Сигурно ме разбирате накъде бия. Ако тука вземат да ми обаждат цени от 1000 лева, просто паля колата, приготвям 200 лева за път, още 200 за претапицирането, още някой лев за една нощувка и дневни и отивам на разходка до Босфора.
Публикувано 26 март 2007 - 15:50
ето значи и с тебе ще си говорим по този въпрос. Предлагам да е в сряда на сбирката, на маса, като сериозни хорабатенце на 123-ката предполагам ми знаеш салона,правен е преди 2 години и няколко месеца и за момента не е мръднал.тапицера който ми я прави го виках да огледа и пурата ,искам да е от същия материал и човека ми иска 700лв за всички седалки + табло и + барче
Публикувано 26 март 2007 - 15:56
нещо ме съмнява качеството за тая цена а и също така времето за изработка, мисля че разликата в цената няма да ти е голяма,що-годе от най евтините нощувки в истамбул в хотел е в порадъка на 80 долара а и самия град не е от най-евтините по принцип,единствено си мисля че ще си направиш разходка а това не е никак лошо
MY FACEBOOK
Публикувано 26 март 2007 - 15:57
е тая сряда нема да е че утре тръгвам за немско ама другата нема грижието значи и с тебе ще си говорим по този въпрос. Предлагам да е в сряда на сбирката, на маса, като сериозни хорабатенце на 123-ката предполагам ми знаеш салона,правен е преди 2 години и няколко месеца и за момента не е мръднал.тапицера който ми я прави го виках да огледа и пурата ,искам да е от същия материал и човека ми иска 700лв за всички седалки + табло и + барче
MY FACEBOOK
Публикувано 26 март 2007 - 16:40
о, ами приятно пътуване тогава. Ще говорим като се върнеш, на мен изобщо не ми е спешное тая сряда нема да е че утре тръгвам за немско ама другата нема грижието значи и с тебе ще си говорим по този въпрос. Предлагам да е в сряда на сбирката, на маса, като сериозни хорабатенце на 123-ката предполагам ми знаеш салона,правен е преди 2 години и няколко месеца и за момента не е мръднал.тапицера който ми я прави го виках да огледа и пурата ,искам да е от същия материал и човека ми иска 700лв за всички седалки + табло и + барче
Публикувано 26 март 2007 - 20:49
Е.не,не мога да се съглася с цената в Турция,и най-вече със срока!Ама това си е само мое мнение!Едно цялостно претапициране е поне 4-5 дена!С вратите и тавана!Много ще съм любопитен да видя едно такова претапициране!За мен тва не е сериозно,но нека никой не се обижда,ок!?Единствено съм съгласен,че у нас не се произвежда качествена кожа за авто-тапицериии!Няма да убеждавам в нищо никого,но съм много любопитен от развитието на нещата!
Публикувано 26 март 2007 - 20:58
Уили, за по малко от 700 лева никой няма да ти го направи качествено салона.
А няма нужда да си хвърляш парите ако окакат работата.По добре го направи комбинация от плат и кожа.
А няма нужда да си хвърляш парите ако окакат работата.По добре го направи комбинация от плат и кожа.
2 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 2 гости, 0 анонимни