Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

въпрос за кожен салон

• Please log in to reply
48 мнения по тази тема

#16 willy555

willy555

Майстор

• Потребители на форума
  • 798 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W124 E 200 T, 1993г., 136 к.с.

Публикувано 27 март 2007 - 22:08

Е.не,не мога да се съглася с цената в Турция,и най-вече със срока!Ама това си е само мое мнение!Едно цялостно претапициране е поне 4-5 дена!С вратите и тавана!Много ще съм любопитен да видя едно такова претапициране!За мен тва не е сериозно,но нека никой не се обижда,ок!?Единствено съм съгласен,че у нас не се произвежда качествена кожа за авто-тапицериии!Няма да убеждавам в нищо никого,но съм много любопитен от развитието на нещата! ;)

Ами и цената, и срока ми ги представиха по този начин! Доколко е реално или сериозно - не мога да бъда сигурен 100%. Но в сферата на услугите в Турция съм виждал неща, които като качество и бързина са немислими у нас, за огромно съжаление! Така че не е съвсем чудно нещо, което тук изглежда несериозно, там да е възможно.
Както и да е, едва ли ще прибегна до този екзотичен вариант - да ходя до Истанбул да си слагам кожен салон :lol: , освен ако наистина не го съчетая с екскурзийка, както предлага Фънки. Но при всички случаи ще ви държа в течение, както и сигурно ще задавам още въпроси :)
  • 0

#17 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4188 Мнения:

Публикувано 28 март 2007 - 07:37

Ами и цената, и срока ми ги представиха по този начин! Доколко е реално или сериозно - не мога да бъда сигурен 100%. Но в сферата на услугите в Турция съм виждал неща, които като качество и бързина са немислими у нас, за огромно съжаление! Така че не е съвсем чудно нещо, което тук изглежда несериозно, там да е възможно.
Както и да е, едва ли ще прибегна до този екзотичен вариант - да ходя до Истанбул да си слагам кожен салон :lol: , освен ако наистина не го съчетая с екскурзийка, както предлага Фънки. Но при всички случаи ще ви държа в течение, както и сигурно ще задавам още въпроси :)

Според мен това е възможно само ако имат готови ушити от кожа калъфи,(имам в предвид бързината на изработката).Свалят старите и слагат новите и монтират седалките.Но за тази цена,качеството е под-въпрос.
  • 0

#18 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 28 март 2007 - 10:22

Поразбрах едно-друго по темата...В Турция големите тапицерски фирми изкупуват всякакви седалки,правят ги,и като дойде клиент направо демонтират старите и монтират новите рециклирани седалки!Има риск,обаче на "новите" механизма да не върви гладко/а може и по-добри да са!/,да има някаква разлика от годините на производство...Но цената не е тази!С голям интерес ще следя темата!
  • 0
Публикувано изображение Публикувано изображение Публикувано изображение

#19 willy555

willy555

Майстор

• Потребители на форума
  • 798 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 28 март 2007 - 10:44

Поразбрах едно-друго по темата...В Турция големите тапицерски фирми изкупуват всякакви седалки,правят ги,и като дойде клиент направо демонтират старите и монтират новите рециклирани седалки!Има риск,обаче на "новите" механизма да не върви гладко/а може и по-добри да са!/,да има някаква разлика от годините на производство...Но цената не е тази!С голям интерес ще следя темата!

Колега, ти май си по-запален от мене :lol:
Това ме устройва идеално, защото смятам да се възползвам от информацията, която паралелно събираш и ти! :icon_welldone:
Ако действително в Турция рециклират цели седалки, става доста интересно и примамливо! Защото мога да си ги поръчам да ми ги донесат без да ходя дотам! А тук само да ги монтирам и да тапицирам вратите със същата кожа!
Не пишеш обаче каква цена са ти казали. А това е определящото в случая. Ще съм ти благодарен ако споделиш :)
  • 0

#20 p22

p22

Майстор

• Потребители на форума
  • 837 Мнения:
  • Автомобил:
    ML 270 cdi
    A 170 cdi

Публикувано 28 март 2007 - 16:40

Willy ако ще тръгваш за Турция свиркай да ходим заедно, че и на мен ми се ходи някъде. Ей, тъй за екскурзията.... :)
  • 0
Mercedes А 170cdi
Mercedes ML 270cdi
Silentium Universi

#21 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 28 март 2007 - 20:50

Не,бе Уили-не съм запален и нямам никаква нужда от тапициране,но съм го работил това известно време.Явно не съм много добър щом вече не го работя! :tongue: Затова са ми интересни коментарите,,,и цените!А за Турция пропускаш,че трябва да оставиш твоите стари седалки!Или някой да ти ги закара там,да вземе рециклираните,и да остави старите!И като говорим за тапицери-вчера ми направиха кожен волана,а днес W140 го снима.Помоли го да ти изпрати снимките на ЛС да видиш какво качество имам предвид!Другото е майтап работа...!
  • 0

#22 Stefan

Stefan

Напреднал

• Потребители на форума
  • 309 Мнения:

Публикувано 28 март 2007 - 20:56

Аз също се бях запалил, но за момента направо мисля да си купувам нова кола, така че сигурно ще остане, но все пак ако те инресува имам един пич, търсеше ми 500 лв за 124-ка за целия салон по принцип. ICQ номер: 154-158-588, Име: Strezov Martin, ако искаш поговори с него, имаше и сайт с галерия на колите който е правил и никак не изглеждаха зле, а и ме увери че материалите са добри и няма оплаквания.. пуснете някоя снимка след това, че ме интересува, кой знае може новата кола да не е с кожа :dontknow:
  • 0
W140 S320 93' and W124 T-model 250TD 88'
Mercedes S-class W140 Owners and Fans Forums
Mercedes W124

#23 willy555

willy555

Майстор

• Потребители на форума
  • 798 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 28 март 2007 - 21:18

Не,бе Уили-не съм запален и нямам никаква нужда от тапициране,но съм го работил това известно време.Явно не съм много добър щом вече не го работя! :tongue: Затова са ми интересни коментарите,,,и цените!А за Турция пропускаш,че трябва да оставиш твоите стари седалки!Или някой да ти ги закара там,да вземе рециклираните,и да остави старите!И като говорим за тапицери-вчера ми направиха кожен волана,а днес W140 го снима.Помоли го да ти изпрати снимките на ЛС да видиш какво качество имам предвид!Другото е майтап работа...!

Имах предвид, че си запален по моя кожен салон! :lol: За теб знам, че нямаш нужда от тапициране - колата ти е перфектна! :icon_coolgrin:
А това за седалките - че трябва първо да ги оставя - не е проблем. Ще ги изпратя първо моите и ще изчакам да докарат тапицираните. Има кой да го свърши това. А и имам какво да карам междувременно - преди време си купих един Опел Кадет на цената на четвърт кожен салон, който седи пред блока. Така че нямам проблем, стига цената да ме устройва. Тепърва ще решавам. А междувременно ще ми е интересно да видя как са направили волана ти!
  • 0

#24 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 28 март 2007 - 21:21

Сашо вече пусна тема от мое име преди малко със снимки.На едната се вижда бяло петънце-тва е крем"Нивеа",с който промазах волана по съвет на тапицера-било много добре за кожата!
  • 0

#25 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 28 март 2007 - 21:37

Вили...ами вратите,бе брате...?Нищо не обаждаш за тях-няма ли да се правят и те..?Само седалките няма да е добре!
  • 0

#26 willy555

willy555

Майстор

• Потребители на форума
  • 798 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 29 март 2007 - 09:42

Вили...ами вратите,бе брате...?Нищо не обаждаш за тях-няма ли да се правят и те..?Само седалките няма да е добре!

Как да не обаждам за вратите? Написал съм, че и тях ще тапицирам. Ако го правя тук - седалки и врати накуп. Ако е вариантът Турция - оттам седалките готови, а вратите тапицирам тук със същата кожа /която ще поръчам оттам, за да е еднаква с тази на седалките/
Само за тавана се колебая - ако дава голяма разлика в цената, тавана ще го оставя така
През този уикенд ще пообиколя малко тапицери, и ще събера повечко информация
  • 0

#27 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 29 март 2007 - 09:53

Ако е таван за 123-ка мноооого малко тапицери ще се навият да го правят!Ако е за друга кола,цената,която аз знам е 140лв.!С оригинален плат!Само казвам...!въобще купето на 123 не го долюбват тапицерите! :0_evil: За каква кола иде реч последно....???
  • 0

#28 willy555

willy555

Майстор

• Потребители на форума
  • 798 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 30 март 2007 - 10:14

Ако е таван за 123-ка мноооого малко тапицери ще се навият да го правят!Ако е за друга кола,цената,която аз знам е 140лв.!С оригинален плат!Само казвам...!въобще купето на 123 не го долюбват тапицерите! :0_evil: За каква кола иде реч последно....???

124 комби - сиреч един голяяям таван :huh:
  • 0

#29 ENOXELA

ENOXELA

Майстор

• Потребители на форума
  • 4188 Мнения:

Публикувано 06 април 2007 - 08:34

Та като говорехме за кожи ето един пример

Публикувано изображение
Това ако го направи някой ще е супер.
  • 0

#30 mbenz

mbenz

Майстор

• Потребители на форума
  • 2892 Мнения:
  • Автомобил:
    МВ 124/Е 250D 20V'94г.

Публикувано 06 април 2007 - 15:08

Никакъв проблем-около 4-5000лв.и десет дена работа!
  • 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни