Здравейте
Имам мерцедес w204, колата е с ксеон и от вчера десния свети някакси в оранжево червен цвят.
Някой имал ли е такъв проблем или да знае от какво може да е?
Публикувано 21 февруари 2018 - 09:42
Здравейте
Имам мерцедес w204, колата е с ксеон и от вчера десния свети някакси в оранжево червен цвят.
Някой имал ли е такъв проблем или да знае от какво може да е?
Публикувано 21 февруари 2018 - 10:05
ще спре да свети
крушка най-вероятно, но може и баласт.
Ако ти е пълен с вода баласта го изключи. Извади го и го остави да изсъхне хубаво 2-3 дни примерно на топло и сухо у вас. Може и да се разминеш с тази процедура.
Публикувано 21 февруари 2018 - 10:10
И си смени и двете крушки
Публикувано 21 февруари 2018 - 10:20
За начало и най-лесно, размени двете крушки и виж дали пак същата свети така. Най-вероятно там ти е проблема, крушките са ти D1S.
Не купувай китайски или примамливо евтини, има доста ментета на оригиналните крушки на Philips и Osram, вземи от голям магазин за авточасти, нормалната цена на бройка е от 80 до 120 лева за крушка в зависимост от това каква отстъпка ще ти направят.
Публикувано 21 февруари 2018 - 11:00
На мен двете крушки ми излязоха 188лв с монтажа в Тойота, щото тогава бях в Бургас и само те бачкаха в събота. На 204-ката не знам как е, но на ЦЛС-а пълен абсурд да си ги монтирам сам - трябват пръсти като на извънземно...
Публикувано 21 февруари 2018 - 11:03
На мен двете крушки ми излязоха 188лв с монтажа в Тойота, щото тогава бях в Бургас и само те бачкаха в събота. На 204-ката не знам как е, но на ЦЛС-а пълен абсурд да си ги монтирам сам - трябват пръсти като на извънземно...
Вонко ти си със D2S, различни са крушките, твоите попринцип са по-евтини igniter-а е отделно, докато при D1S запалката е част от крушката.
Въпреки това се сменят твоите, не е като на Ауди А5 да сваляш фара и маската, не е като на W212 да сваляш гумата и да бъркаш през подкалника.
Публикувано 21 февруари 2018 - 11:08
До колкото ги бях гледал цената беше с много малка разлика, поне Osram-ите. Иначе аз знам, че се сменят защото момчето ги смени пред мен, но не и с моите пръсти
Публикувано 21 февруари 2018 - 13:41
Моите като ги сменях ми излезна 310лв с работата. 280лв крушките Osram NightBreaker, и 30-тина лв работа, защото се мъчих 2-3 часа да си ги сменя сам и нищо не направих и се отказах, че не ми се рикскуваше да ги счупя скъпите крушки... Гелев, на мен ми ги смениха без да свалят гуми или такива работи, явно си има чалъм, седях, гледах и не можах да повярвам...
Публикувано 21 февруари 2018 - 14:51
Моите като ги сменях ми излезна 310лв с работата. 280лв крушките Osram NightBreaker, и 30-тина лв работа, защото се мъчих 2-3 часа да си ги сменя сам и нищо не направих и се отказах, че не ми се рикскуваше да ги счупя скъпите крушки... Гелев, на мен ми ги смениха без да свалят гуми или такива работи, явно си има чалъм, седях, гледах и не можах да повярвам...
Скоро с Иво (Praetorian) си говорих, той дори е ходил в мерцедес и понеже трудно се сменят мерцедес са задължени да ги сменят безплатно. Дори спорихме че няма как да няма начин, аз също не вярвах че трябва от специалната дупка в подкалника да се бърка.
Публикувано 21 февруари 2018 - 15:29
Безплатната смяна важи само за едната халогенна крушка, от 'трудната" страна.Скоро с Иво (Praetorian) си говорих, той дори е ходил в мерцедес и понеже трудно се сменят мерцедес са задължени да ги сменят безплатно. Дори спорихме че няма как да няма начин, аз също не вярвах че трябва от специалната дупка в подкалника да се бърка.
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни