Вибрация SBC
Започната от Win7err, 13 яну 2018 - 16:18:06
9 мнения по тази тема
Публикувано 13 януари 2018 - 16:18
Здравейте , от скоро съм собственик на w211 320 cdi 2004
Забелязвам че при отключване на автомобила започва странно бучене (вибрация )идващо от SBC модула ,на мен ми се струва че това не е нормално . Моля ако някой е имал подобен проблем да сподели ,благодаря предварително
Забелязвам че при отключване на автомобила започва странно бучене (вибрация )идващо от SBC модула ,на мен ми се струва че това не е нормално . Моля ако някой е имал подобен проблем да сподели ,благодаря предварително
Публикувано 13 януари 2018 - 22:50
и при мен го прави сьщото. е 280 цди
Публикувано 13 януари 2018 - 23:36
Включването на SBC-то е нормално. Въпроса вече е дали моторчето си заминава и бучи повече от обикновено.
Публикувано 14 януари 2018 - 09:26
Шумни са си, има ревизия с едни тампони и обезшумители на маркучите... правеше я безплатно дилъра навремето.
Sent from my iPhone X using Tapatalk
Sent from my iPhone X using Tapatalk
Публикувано 14 януари 2018 - 11:13
При изправна система шума е тих,колкото да подскаже че се включва някакъв модул.
Обикновенно на улицата е трудно да се чуе,в тих гараж се чува.
Леко бучене се чува и при натиснат педал на спирачката докато чакаш на светофар на директна,без да си задействал холд функцията.Това също е нормално,системата е в готовност за активиране на холда.Това е при коли с налична холд функция.Първите със СБЦ нямат такава.
Обикновенно на улицата е трудно да се чуе,в тих гараж се чува.
Леко бучене се чува и при натиснат педал на спирачката докато чакаш на светофар на директна,без да си задействал холд функцията.Това също е нормално,системата е в готовност за активиране на холда.Това е при коли с налична холд функция.Първите със СБЦ нямат такава.
Публикувано 14 януари 2018 - 15:23
Здравейте , от скоро съм собственик на w211 320 cdi 2004
Нормално е да ти шуми. Щом няма бели и червени надписи всичко е шест.
Публикувано 14 януари 2018 - 23:18
В тази връзка.. и аз да питам нещо.
Като загася колата, след около 3-4 мин се чува нещо като... тупкане отпред в ляво. Чува се еднократно и направо имам усещането, че го усещам в пода на колата.
Някакви идеи ?
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left...
Публикувано 15 януари 2018 - 13:14
Компресора на еърматика?Принципно си издиша след като се изгаси мотора.В тази връзка.. и аз да питам нещо.
Като загася колата, след около 3-4 мин се чува нещо като... тупкане отпред в ляво. Чува се еднократно и направо имам усещането, че го усещам в пода на колата.
Някакви идеи ?
Публикувано 15 януари 2018 - 18:33
Отпред в ляво няма какво друго да е освен както Колегата каза компресора на Ерматика,макар,че не трябва това да се случва чак след 3-4минути.Може и да е клапана на предна лява възглавница.Заслушай се за въздух след звука или звука от къде е точно.По скоро долу към бронята или горе към предния капак.
Публикувано 15 януари 2018 - 22:05
При мен след гасене и заключване на колата се е случвало да калибрира в повечето случаи предницата и да изпуска, но се чува много тихо как пада колата и се калибрира, но в никакъв случай не е калбириране.
Този пост е редактиран от Bewolf: 15 януари 2018 - 22:05
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни