Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Пускане на печка и настройка на таймер

• Please log in to reply
31 мнения по тази тема

#16 Ivo Simeonov

Ivo Simeonov

Чирак

• Потребители на форума
  • 77 Мнения:
  • Град:Русе
  • Автомобил:
    Mercedes C220 CDI T-mod (S203)2002г.

Публикувано 09 януари 2018 - 22:30

Не е нормално разбира се. Вероятно има спукан шлаух и въздуха "изтича" от там. Възможно е регулиращия вентил също да е повреден............трябва да се работи по колата. Сложи бушона, дай на контакт и се ослушай от къде съска.

За това е махнат този бушон. Виж хубаво на коя позиция е сложен, че да не подведем някой друг колега.

Този клапан се предполага,че е отзад,защото където са бушоните от там чувам да помпи.

• 0

#17 Ivo Simeonov

Ivo Simeonov

Чирак

• Потребители на форума
  • 77 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 10 януари 2018 - 20:41

Днес направих тест с палене от дистанционното и всичко си беше наред.Печката си запали и работи над 15 мин. без никакви проблеми.Възможно ли е проблема да е в настройката през бордовото меню.

• 0

#18 frizera

frizera

Чирак

• Потребители на форума
  • 132 Мнения:
  • Град:Abu Dhabi
  • Автомобил:
    B 170 Sport Tourer
    Honda CRV 1

Публикувано 10 януари 2018 - 22:00

Този клапан се предполага,че е отзад,защото където са бушоните от там чувам да помпи.

Регулиращия клапан са копчетата. Помпата е в багажника под бушоните. 

Днес направих тест с палене от дистанционното и всичко си беше наред.Печката си запали и работи над 15 мин. без никакви проблеми.Възможно ли е проблема да е в настройката през бордовото меню.

Опитай още веднъж с таймера от таблото. Възможно е да е засмукала въздух от резервоара и да не е бил добре обезвъздушен тръбопровода до печката, та затова да прекъсва горенето.

• 0

#19 Ivo Simeonov

Ivo Simeonov

Чирак

• Потребители на форума
  • 77 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 11 януари 2018 - 13:53

Отивам сутринта към гаража и воала печката работи в колата топло. Нещо което направих беше. Врътката за парното беше на 3 точка, дефакто да духа слабо. И не бях оставил на автоматичен както досега ами нa ac off.Дали е от това или е съвпадение нямам идея, ще следя отново нещата как са.
  • 0

#20 frizera

frizera

Чирак

• Потребители на форума
  • 132 Мнения:
  • Автомобил:
    B 170 Sport Tourer
    Honda CRV 1

Публикувано 11 януари 2018 - 20:45

AC Off изключва компресора на климатика. В какво положение ще оставиш пулта на климатроника няма никакво значение. Има предварително заложена схема по която той работи, когато печката подгрява.

• 0

#21 daimler1

daimler1

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5183 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    в миналото W111 280E 62г.
    W123 230E 83г.
    W 124 220Е,
    W202Т 250 TD 97г.
    W210 E220CDI
    Сега:
    E500T 4-matik AMG
    SL500 R 230

Публикувано 11 януари 2018 - 21:00

AC Off изключва компресора на климатика. В какво положение ще оставиш пулта на климатроника няма никакво значение. Има предварително заложена схема по която той работи, когато печката подгрява.

Извинявам се че се намесвам в темата,но мисля че ще е полезно за читателите.
Има ли значение на колко градуса е оставен пулта на климатроника спрямо загряването в купето?
Ако е оставен на 32 градуса значи ли че ще загрява с по-топъл въздух и ще затопли за по-кратко време,отколкото ако е оставен на 23 градуса?
  • 0

#22 frizera

frizera

Чирак

• Потребители на форума
  • 132 Мнения:
  • Автомобил:
    B 170 Sport Tourer
    Honda CRV 1

Публикувано 12 януари 2018 - 10:56

Извинявам се че се намесвам в темата,но мисля че ще е полезно за читателите.
Има ли значение на колко градуса е оставен пулта на климатроника спрямо загряването в купето?
Ако е оставен на 32 градуса значи ли че ще загрява с по-топъл въздух и ще затопли за по-кратко време,отколкото ако е оставен на 23 градуса?

До колкото ми е известно няма значение, тъй като контрола върху управлението се поема от печката през CAN-B мрежата. Тя "казва" какво трябва, а климатроника го прави. Не знам дали се изразих точно. При температура на охлаждащата течност над 30°С се задейства вентилатора в купето. Максимално време за работа от 10 до 60 мин. Може да се променя чрез DAS. Има обаче различна логика в работата на климатроника, която се определя от това какъв тип е: K-KLA или KLA. Също така зависимост има както от оборудването на автомобила, така и от годината производство. Основната идея на печката е да затопли купето, да са размразени стъклата, а  двигателя да е топъл с цел да се постигнат максимално ниски емисии в изгорелите газове, механично увреждане ( износване ) и т.н. при първоначално стартиране.

• 0

#23 daimler1

daimler1

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5183 Мнения:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    в миналото W111 280E 62г.
    W123 230E 83г.
    W 124 220Е,
    W202Т 250 TD 97г.
    W210 E220CDI
    Сега:
    E500T 4-matik AMG
    SL500 R 230

Публикувано 12 януари 2018 - 17:31

До колкото ми е известно няма значение, тъй като контрола върху управлението се поема от печката през CAN-B мрежата. Тя "казва" какво трябва, а климатроника го прави. Не знам дали се изразих точно. При температура на охлаждащата течност над 30°С се задейства вентилатора в купето. Максимално време за работа от 10 до 60 мин. Може да се променя чрез DAS. Има обаче различна логика в работата на климатроника, която се определя от това какъв тип е: K-KLA или KLA. Също така зависимост има както от оборудването на автомобила, така и от годината производство. Основната идея на печката е да затопли купето, да са размразени стъклата, а  двигателя да е топъл с цел да се постигнат максимално ниски емисии в изгорелите газове, механично увреждане ( износване ) и т.н. при първоначално стартиране.

Разбирам.Има логика.Питам,защото на Аудито ми сложих допълнително печка и майстора който я монтира и вързва към климатроника ми каза че температурата трябва да е настроена на максимум,за да пуска само топъл въздух.Иначе щяла да смесва със студен и няма да топли ефективно.Колата обаче е 96-та година и може би няма CAN-B.
  • 0

#24 Ivo Simeonov

Ivo Simeonov

Чирак

• Потребители на форума
  • 77 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 18 януари 2018 - 17:51

Момчета имам грешка в компа Р1664 - електронен усилвател нагревател.
В1003- циркулационна помпа за нагряваща вода;отворена верига или късо съединение към земя - постоянно.
Има ли връзка с печката, защото нещата са в същия дух.В неделя вечер трябваше да паля печката,но бях и в колата:та паля печката всичко точно 1-2 мин чувам как подкачва гориво и печката спира. Така три пъти и накрая запалих колата,пуснах печката изчаках 5мин и изгасих колата и оставих да си работи печката.Следователно изчаках още малко и излязох от колата и оставих да си работи. След 20 мин се върнах и все още си работеше. Някакви мнения за грешките и начина по който съм процедирал.
  • 0

#25 Blond

Blond

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 3955 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    C124 200E 1992
    S202 220CDI 11.1999
    W211 220CDI 04.2004
    C207 350CDI 06.2009
    W212 220CDI 11.2013
    W213 400d 07.2020

Публикувано 19 януари 2018 - 07:49

Малко разсъждения по темата:

Ако не ти работи циркулационната помпа, съответно няма да има къде да се отдаде топлината от печката. Ще стигне някакви заложени градуси охлаждащата течност и защитата ще изгаси печката.

При запален автомобил - водната помпа върти охлаждащата течност и заложената температура се достига по-бавно, но и имаш радиатор, който не позволява да "прегрееш" антифриза. Не разбрах само дали 20 мин е работил автомобила и печката или само печката?

Според мен проблемът е циркулационната помпа.

• 0

#26 Ivo Simeonov

Ivo Simeonov

Чирак

• Потребители на форума
  • 77 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 19 януари 2018 - 15:47

Над 20 мин само печката на угасен двигател. Малко повече инфо за тая помпа къде се намира поправя ли се и Т.н.
  • 0

#27 sami

sami

Администратор

• Администратори
  • 2842 Мнения:
  • Град:Дармщат
  • Автомобил:
    W215 CL500
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 януари 2018 - 15:59

Намира се отпред на разширителния съд. Но в случая печката си има собствена помпа и не знам тази дали изобщо се използва.

• 0

#28 Ivo Simeonov

Ivo Simeonov

Чирак

• Потребители на форума
  • 77 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 19 януари 2018 - 20:26

Ако е пред самия разширителния съд в долната част там имам две ако не ме лъже паметта.Коя от двете е.

Този пост е редактиран от Ivo Simeonov: 19 януари 2018 - 20:27

• 0

#29 sami

sami

Администратор

• Администратори
  • 2842 Мнения:
  • Град:Дармщат
  • Автомобил:
    W215 CL500
ГАРАЖ Виж ГАРАЖА

Публикувано 19 януари 2018 - 22:02

Една е. Другото е клапан за вакуума на турбото.

• 0

#30 Ivo Simeonov

Ivo Simeonov

Чирак

• Потребители на форума
  • 77 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 28 януари 2018 - 20:22

Имам една грешка която незнам дали е свързана с печката и нейното трудно палене.

Грешката е Р1664 Електронен усилвателен нагревател.

Някой с някакви идеи.

• 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни