Jump to content

•  

Photo
- - - - -

Въпрос относно CLK W208 и E класа W210

• Please log in to reply
15 replies to this topic

#1 Osko97

Osko97

Прохождащ

• Нови потребители
  • 5 Posts:
  • Град:Добрич

Posted 29 December 2017 - 20:37

Здравейте колеги! Тъй като наближава времето, в което ще се записвам на шофьорски курсове и ми трябва кола, имам няколко въпроса относно CLK W208 и E клас W210. Преди време бях писал в официалната група на Мерцедес Бенц във Фейсбук, относно CLK W208 и колегите ми дадоха мненията си, впечатленията си и съветите, за което аз им благодаря! Но за всеки случай реших да се консултирам и с вас тук. Решил съм да заложа на бензиновите мотори, като със сигурност ще се кара с газов инжекцион. Та искам да задам някои въпроси на притежателите на въпросните модели и да ми споделят впечатленията си от тях. Въпросите ми са: Здрави ли са от към окачване, какъв разход ви дават, кой двигател е най-сполучлив. И нещото което най-много ме яде отвътре, защо 136-вия 2.0 атмосферен го плюят заради това, че бил муден? Някои колеги дори ми казаха, че не мога да возя 5 души на спокойствие и да изпреварвам. Ще се радвам ако някой сподели мнението си и ми помогне! Благодаря предварително! :) 

• 0

#2 ЦецоКолев

ЦецоКолев

Напреднал

• Потребители на форума
  • 558 Posts:
  • Град:Stuttgart
  • Автомобил:
    E200 1993 г. 136 кс.
    Е280 1998 г. 204 кс. Avantgarde
    S500 2000 г. 306 кс.

Posted 30 December 2017 - 14:58

Здравей.
И с двете всичко е на късмет. Много са здрави, хубави и т.н., но гледаните бройки. В България трудно ще попаднеш на такава, но ги има. Повечето са за скрап, а повярвай ми, за първа кола ти трябва нещо по което да не изсипваш всичките си пари. От личен опит ти го казвам... Трябва ти човек, които разбира и ти трябва много време да търсиш. Не се хвърляй на първата.

Най-добре си дай бюджета за покупка и колко пари ще можеш да даваш на месец за поддръжка. Тогава можем да кажем дали тези модели ти пасват и дали можеш да си ги позволиш.

И да, 136 коньовите са слабички, но за първа кола са предостатъчни. Не че 163 кс са много и си много бърз, но са по-живички. От 4.3 вече може да говорим за сила. V6-ците са адекватни, много тихи и приятни, но пак не са кой знае колко бързи.
  • 0

#3 barty

barty

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 971 Posts:
  • Град:София
  • Автомобил:
    W203 C180 Kompressor the Black bird

Posted 30 December 2017 - 17:33

Мисля че за млад човек едно CLK 200 с 136кс + ГИ е идеален вариант
  • 0

#4 aspet

aspet

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 118 Posts:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor, 2000
    S500 W220, 2003

Posted 30 December 2017 - 19:06

Здравей,

както писаха по-горе трябва много търпение при търсенето и задължително да се гледа от човек който разбира (с диагностика). 208-та е здрава и непретенциозна при газифициране, С 136 к.с. бързо ще ти стане слаба, така че няма да я задържиш дълго, за да ти излязат големи ядове (ако си намерил добра). Ако караш умно 163 к.с. не са проблем и по дълго ще ти харесва. Разхода на горива няма да ти е проблем - зимно време за 100 км. (при каране по 10-15 км. и престой докато изстине) разхода е около 2,5-3 литра бензин и около 12 литра газ. На дълъг път около 10/100 газ при 120-130 км/ч. 

• 0

#5 daimler1

daimler1

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5,183 Posts:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    в миналото W111 280E 62г.
    W123 230E 83г.
    W 124 220Е,
    W202Т 250 TD 97г.
    W210 E220CDI
    Сега:
    E500T 4-matik AMG
    SL500 R 230

User's Awards

43
2
2

Posted 31 December 2017 - 00:06

Значи,твоята работа е малко”тигана на котлона,а рибата в морето”,ама като вземеш книжка иди да караш първо една бензинка 2.0 бензин и после едно ЦДИ 2.2(което е пак 2 литра) и сам ще прецениш.
От бензиновите само компресорния е адекватен на 2018 година.Там обаче АГУ-то трябва да се монтира от наистина запознат газаджия за да няма после рев и сополи.Значи да имаш и да караш истински мерц трябва да имаш доходи.Иначе от разбит мерц до разбит голф няма голяма разлика.И последно.Не си прави сметка по описанията на обявите за хубава и гледана кола!
Успех и весела Нова Година!
  • 0

#6 Speedo

Speedo

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 35 Posts:
  • Град:Плевен
  • Автомобил:
    W208 200kompressor
    W210 m112.941

Posted 31 December 2017 - 03:27

Понеже съм имал и двете коли ще кажа, че и двете са здрави. Сега карам в210 3.2 бензин. Понякога се чудя за какво го взех с тоя мотор при положение че карам съвсем леко и бавно вече. В208 е малка кола и перфетна да си возиш гаджета и ходите по морето и насам натам. На задните седалки не е много удобно да се целува. Обаче не можеш една готварска печка да качиш. В210 2.0 не е толкова зле просто бавно се засилва. Един път като го закрепиш на 100км/ч си върви нормално. Ако е автомат много ще те дразни.
  • 0

#7 Osko97

Osko97

Прохождащ

• Нови потребители
  • 5 Posts:

Posted 31 December 2017 - 12:04

Значи заключението е, че под 4.3 V8 няма бързина и динамика така ли колеги? Защото съм гледал доста клипове с измерване на времето за ускорение от 0-100 и мисля, че поне аз няма да усещам разлика между някой от компресорните мотори и атмосферните 2,0 136к.с или 2,3 150 к.с при Е класата. Бюджетът ми е около 4000 лева, а това за поддръжката всеки месец, какво трябва да значи, в смисъл с какво се обслужва всеки месец освен с гориво? Заради това исках да поразпитам и да знам какво да правя навреме, за да нямам ядове после. Търся, попадам на що годе добри екземпляри в Cars и в Auto.bg, но след Нова година тръгвам на оглед и от там ще придобия по-ясна представа за състоянието на автомобила. Мисля преди да я закупя да я закарам на сервиз и да я проверят. За разхода съм съгласен, не е много, нормално е за Бенц. А за CDI-то, който ми е препоръчал колегата, не мисля за сега да карам дизел, по нататък във времето, може да мина на W203 и тогава евентуално ако мина на дизел. 

• 0

#8 aspet

aspet

Член на МБКБ

• Членове на клуба
  • 118 Posts:
  • Автомобил:
    CLK 200 Kompressor, 2000
    S500 W220, 2003

Posted 31 December 2017 - 13:48

Има достатъчно бързина и динамика, просто не трябва да се подлъгваш по по-спортния вид на W208. Не е спортна кола! Здрава, надеждна, удобна -  мерцедес :)

Разхода на горива по принцип е "малкия разход". За да поддържаш кола в добро състояние си трябват пари. Иначе караш, само сипваш гориво и след година или две (зависи в какво състояние си я взел) ще имаш недвижима собственост. Но това се отнася за всяка кола. 

• 0

#9 Osko97

Osko97

Прохождащ

• Нови потребители
  • 5 Posts:

Posted 31 December 2017 - 14:09

Има достатъчно бързина и динамика, просто не трябва да се подлъгваш по по-спортния вид на W208. Не е спортна кола! Здрава, надеждна, удобна -  мерцедес :)

Разхода на горива по принцип е "малкия разход". За да поддържаш кола в добро състояние си трябват пари. Иначе караш, само сипваш гориво и след година или две (зависи в какво състояние си я взел) ще имаш недвижима собственост. Но това се отнася за всяка кола. 

О, за това знам, че е така колега, W208 само външно е спортна, иначе аз за първа кола не искам мощ, искам да ми е здрава най-вече и да слуша докато се науча да карам като хората. За разхода, да, нормален е като за мерцедес. За поддръжката, знам, че не е като на голфа, но аз не бих жалил жалил пари, защото съм много голям фен на Мерцедес, именно и затова и съм избрал Мерцедес за първа кола, а дай боже и за по-нататък само Мерцедеси :) Благодаря за отговора! :) 

• 0

#10 robber

robber

Напреднал

• Потребители на форума
  • 404 Posts:
  • Град:Златоград
  • Автомобил:
    Mercedes Benz E270 CDI (W211)

Posted 31 December 2017 - 17:54

Колега според мен си вземи W208 поради следните причини:

1. тъй като скоро ще вземаш книжка се предполага, че си около 18 г., от което следва, че нма да искаш да разкарваш приятелите си а ще искаш да возиш една мацка и да омаш някаква визия на колата = + за 208

2. 208 ще сърви малко повече от 210 с мотор 2.0 бензин 136 коня  = + за 208

Предполагам, че бюджета ти не е много голям (в което не съм сигурен, защото не те познавам) и порадитази причина си мисля, че този мотор е най-подходящ за теб защото не е къпризен и всеки средностатистически газаджия ще ти монтира газова, а монтажа на газова ти дава повече коломери с по-малко пари. Имай предвид, че с този мотор няма да си състезател и спокойно ще те наказват голфове с 1.9 TDI но това ще го преживееш ако искаш да имаш мерцедес. 

Edited by robber, 31 December 2017 - 17:54 .

• 0

#11 Osko97

Osko97

Прохождащ

• Нови потребители
  • 5 Posts:

Posted 31 December 2017 - 18:13

Колега според мен си вземи W208 поради следните причини:

1. тъй като скоро ще вземаш книжка се предполага, че си около 18 г., от което следва, че нма да искаш да разкарваш приятелите си а ще искаш да возиш една мацка и да омаш някаква визия на колата = + за 208

2. 208 ще сърви малко повече от 210 с мотор 2.0 бензин 136 коня  = + за 208

Предполагам, че бюджета ти не е много голям (в което не съм сигурен, защото не те познавам) и порадитази причина си мисля, че този мотор е най-подходящ за теб защото не е къпризен и всеки средностатистически газаджия ще ти монтира газова, а монтажа на газова ти дава повече коломери с по-малко пари. Имай предвид, че с този мотор няма да си състезател и спокойно ще те наказват голфове с 1.9 TDI но това ще го преживееш ако искаш да имаш мерцедес. 

Ами аз за първа кола не търся мощ и бързина колега, просто искам здрав и удобен автомобил като за начало, поне докато се науча да владея колата. Относно визията, да, CLK е много по-красив и елегантен, но ме дразни това, че е по-тесен и е с 2 врати, за разлика от 4-те при 210. Иначе ако улуча някой здрав и поддържан мотор над 136, примерно 163 или 192 коня, но като се замисля е ненужно, поне засега.

• 0

#12 az_be

az_be

Напреднал

• Потребители на форума
  • 391 Posts:
  • Град:Бургас
  • Автомобил:
    Honda Legend 3.7 VTEC

Posted 31 December 2017 - 19:05

Потвърждавам, двигателя 192к.с е дуракоустойчив!
  • 0

#13 Speedo

Speedo

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 35 Posts:
  • Град:Плевен
  • Автомобил:
    W208 200kompressor
    W210 m112.941

Posted 31 December 2017 - 21:02

На 192 коня данъка ще е 270лева а застраховката на 18годишен водач и 2литра кола ще е 300+ лева. Мисли и за това. 163 коня го пропусни. Пълна глупост...
  • 0

#14 kdl

kdl

clockwork orange

• Замразено членство
  • 8,412 Posts:
  • Автомобил:
    Turbo Quattro

User's Awards

3
16
3
2
Garage View Garage

Posted 01 January 2018 - 02:18

163 е по-смислен от 192 и е с малко по-модерно управление.

Честита Нова Година :)

• 0

Audi_A4_avatar.gif

#15 daimler1

daimler1

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 5,183 Posts:
  • Град:Варна
  • Автомобил:
    в миналото W111 280E 62г.
    W123 230E 83г.
    W 124 220Е,
    W202Т 250 TD 97г.
    W210 E220CDI
    Сега:
    E500T 4-matik AMG
    SL500 R 230

User's Awards

43
2
2

Posted 01 January 2018 - 03:02

След всичко прочетено,вече мога да кажа че 2.0 136 к.с. е твоята кола.Имаш шанс да намериш много добър екзенпляр ков внос защото повечето “състезатели”бягат от него2.0.Просто имай търпение(знам че е трудно) и търси!Безкомпромисен преглед!Студен-топъл.Всичко да е наред.После ще си свиркаш.Не се хващай на “едни свещи ще смениш и няма проблеми”
Вземи я без газова.Ти и сложи.
Има и изключения от правилото.
  • 0

2 user(s) are reading this topic

0 members, 2 guests, 0 anonymous users