Зимни емоции
Започната от PeevG, 29 ное 2017 - 09:31:44
12 мнения по тази тема
Публикувано 29 ноември 2017 - 09:31
Момчета, дайте съвет с какво да намажа оплътненията на прозорците, че при отваряне на вратата виждат много зор да се свалят, тази сутрин на магия останаха здрави.
Също така пробвали ли сте да сложите тежест в багажника (торба пясък) и има ли ефект?
Ако има още нещо, което може да се направи, за да са ок нещата през зимата съм отворен за съвети.
Изпратено от моят SM-G930F с помощта на Tapatalk
Също така пробвали ли сте да сложите тежест в багажника (торба пясък) и има ли ефект?
Ако има още нещо, което може да се направи, за да са ок нещата през зимата съм отворен за съвети.
Публикувано 29 ноември 2017 - 09:38
Тежест в багажника? Няма нужда. 209 е тежка и балансирана кола. Единствено ти трябват хубави зимни гуми, желателно 16ки. Аз с континентал, трети сезон си минах от всякъде, вкл. и непочистени рампи на паркинги на метро.
Относно прозорците... тегаво, че уплътненията са мъхести. Ако ги намацаш с глицерин, може да ги съсипе.
Публикувано 29 ноември 2017 - 10:18
За съжаление тази зима ще я изкарам с 17ки 225, така взех колата, за другата зима ще си взема 16ки. Но това със стъклата, не знам как да го реша, при положение, че нямам гараж 

Публикувано 29 ноември 2017 - 10:35
Силиконов или тефлонов спрей.
Две туби с вода няма да са излишни.Да не са пълни догоре,че като замръзне водата си повишава обема.
Две туби с вода няма да са излишни.Да не са пълни догоре,че като замръзне водата си повишава обема.
Публикувано 29 ноември 2017 - 10:42
Ще попитам, в някой магазин за аксесоари, кой спрей да взема, а относно водата не е ли нож с 2 остриета, след като полея ще има още повече условия за обледеняване?
Публикувано 29 ноември 2017 - 10:54
Аз моите ги мазах с глицерин, закупен от аптека. Никакви проблеми не съм имал после. След това си купих някаква специална вакса на Sonax и пак не съм имал проблем. http://www.senax.bg/...uplatnenia.html
Публикувано 29 ноември 2017 - 11:22
Супер, ще пробвам тази вакса + спрея за размразяване, благодаря на всички за отговорите!
Този пост е редактиран от PeevG: 29 ноември 2017 - 11:30
Публикувано 29 ноември 2017 - 12:02
За тубите с водата имах предвид да ги ползваш за тежест вместо пясък или бордюрЩе попитам, в някой магазин за аксесоари, кой спрей да взема, а относно водата не е ли нож с 2 остриета, след като полея ще има още повече условия за обледеняване?

По-чисто е

Спрея за смазване.
Публикувано 29 ноември 2017 - 12:51
Ясно, мерсиЗа тубите с водата имах предвид да ги ползваш за тежест вместо пясък или бордюр
По-чисто е
Спрея за смазване.

Публикувано 29 ноември 2017 - 15:21
И аз се чудя за стъклата, че още 2-3 сутрини така и пак ще мъча майстора ми да прави повдигачите.
Ще взема като миналата зима да ги оставям леко отворени през нощта Само да не вали много...
Публикувано 29 ноември 2017 - 17:10
Не го тормози Марянски, че трябва да го навия да ми смени стъпковото моторче, дясната страна духа студено, а не му се занимава със свалянето на таблото
Виж през какво съм принуден да гледам..
Относно замръзването взех това http://www.autoforce...cone-spray.html , че само него намерих в близкия магазин за аксесоари, а исках да ги намажа преди да са паднали температурите тази вечер.

Относно замръзването взех това http://www.autoforce...cone-spray.html , че само него намерих в близкия магазин за аксесоари, а исках да ги намажа преди да са паднали температурите тази вечер.

Публикувано 29 ноември 2017 - 17:48
Не го тормози Марянски, че трябва да го навия да ми смени стъпковото моторче, дясната страна духа студено, а не му се занимава със свалянето на таблото
Виж през какво съм принуден да гледам..
В повечето случаи не се налага свалянето на табло, трябва просто много търпение и за предпочитане по-тънки ръце... Преди години на приятел на CLK-то сменихме всичките дефектирали без да сваляме табло, само жабка, радио и корите над пасажерски и шофьорски крака.
M2/7 вероятно те мъчи теб от описаното по-горе.
П.П. със стар на тест може да се види коя точно прави мизерии, от моя скромен опит М2/15 е най-тегава понеже има един болт който се пада зад една метална тръба или греда и завиването на третия последен болт е кошмар.
Този пост е редактиран от gelevp: 29 ноември 2017 - 17:50
Публикувано 29 ноември 2017 - 23:32
Нямам условия и време да се опитам сам, а не съм срещнал майстор, който отстранява проблема, без да сваля таблото. Ще изчакам моя да се освободи, че поне му имам доверие.В повечето случаи не се налага свалянето на табло, трябва просто много търпение и за предпочитане по-тънки ръце... Преди години на приятел на CLK-то сменихме всичките дефектирали без да сваляме табло, само жабка, радио и корите над пасажерски и шофьорски крака.
M2/7 вероятно те мъчи теб от описаното по-горе.
П.П. със стар на тест може да се види коя точно прави мизерии, от моя скромен опит М2/15 е най-тегава понеже има един болт който се пада зад една метална тръба или греда и завиването на третия последен болт е кошмар.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни