Съвет за смяна на тампони на стабилизираща щанга-w203
Започната от emmotoss, 26 ное 2017 - 12:41:52
10 мнения по тази тема
Публикувано 26 ноември 2017 - 12:41
Здравейте,
Проблемът ми е следният- наскоро се появи едно неприятно скърцане отзад вдясно при преминаване през легнал полицай или по-голяма неравност. Огледах колата на канал и не открих нищо нередно, но все пак знаейки, че тези тампони често се разскърцват на този модел реших да ги сменя. Смяната ще е с оригинални и ще си я правя сам.Та въпросите ми са два:
1.Възможно ли е да греша в диагнозата и скърцането да не е от тампоните?
2.При смяната им мажете ли ги с някаква смазка или ги слагате на сухо? Имам силиконово масло на спрей и мисля да ги намажа леко отвътре към щангата с него.Това ОК ли е или да процедирам по друг начин?
Мерси предварително!
Проблемът ми е следният- наскоро се появи едно неприятно скърцане отзад вдясно при преминаване през легнал полицай или по-голяма неравност. Огледах колата на канал и не открих нищо нередно, но все пак знаейки, че тези тампони често се разскърцват на този модел реших да ги сменя. Смяната ще е с оригинални и ще си я правя сам.Та въпросите ми са два:
1.Възможно ли е да греша в диагнозата и скърцането да не е от тампоните?
2.При смяната им мажете ли ги с някаква смазка или ги слагате на сухо? Имам силиконово масло на спрей и мисля да ги намажа леко отвътре към щангата с него.Това ОК ли е или да процедирам по друг начин?
Мерси предварително!
Публикувано 26 ноември 2017 - 12:49
Освен за тампоните ще ви помоля за съвет и за още нещо. Наближава време да сменям предни дискове.Искам съвет за избор между дискове ATE , Zimmerman и Textar, като за накладки съм се спрял на Textar, понеже съм ползвал такива на други коли и съм доволен.
Публикувано 26 ноември 2017 - 14:23
Погледни дали тампоните на щангата, не са изляти върху желязото.
Поне при CLK са 2та варианта: преди фейс са отделни, след това сменяш цялата щанга с тампоните.
Можеш да пробваш да ги смажеш сега с някаква силиконова смазка, да видиш дали е от нея.
Относно дисковете, няма особено значение, така и така не гледаш най-евтините на пазара. Ок са които и да избереш.
Публикувано 26 ноември 2017 - 14:36
Ами пробвах да ги смажа със силиконовия спрей и скърцането изчезна за 1-2 дни, после не карах колата 2 седмици и при следващото каране пак скърцаше. Колата е фейслифт без спортен пакет и е с по-тънката щанка, но задните тампони са срязани, на този, който ме съмнява(десния) ясно се вижда цепката, даже се е разтворила и се е завъртял самия тампон сякаш в държача.Ще се сменят така или иначе, но пречи ли при смяната да ги сложа на сухо или да ги мажа със силиконовото масло?
Публикувано 26 ноември 2017 - 18:31
Не, не пречи. Вземи дискове и накладки от една марка.
Публикувано 26 ноември 2017 - 20:19
Ами да ти кажа специално за АТЕ съм чувал, че дискове и накладки от тая марка в комбинация водят до голямо свирене. Това беше причината да си махна старите оригинални накладки (мисля че АТЕ са им производител). Бяха над 50% ама беше страшно свирене. Не ми издържаха нервите и отидох в магазина за авточасти на един познат и направо му казах да дава някакви накладки каквито има налични. Имаше Remsa. Накладките са много тихи и спират много приятно, НО от тях дисковете станаха на канали та затова предстои смяна .
Публикувано 26 ноември 2017 - 22:27
Твърде вероятно е щангата да се е прояла и да е за смяна.
При мен беше за смяна.
При мен беше за смяна.
Стресни се, племе закъсняло! Живейш ли, мреш ли, ти не знайш! След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?
Иван Вазов.
Публикувано 27 ноември 2017 - 16:46
Може да опиташ да увиеш щангата с качествен лекопласт на мястото на износването - правил съм така на W124-ката и имаше добри резултати.
Публикувано 27 ноември 2017 - 17:17
Това и аз съм го слушал от добър спецялист по реглаж предна задна ос.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Публикувано 27 ноември 2017 - 19:39
Твърде вероятно е щангата да се е прояла и да е за смяна.
При мен беше за смяна.
+1.
И моята беше поръждясала под тампоните. Нова от дилъра беше 180 лева.
Публикувано 27 ноември 2017 - 19:53
Мерси на всички за съветите, като сваля старите тампони ще видя какво е положението с щангата и ще му мисля дали ще я сменям и какво ще правя.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни

Виж ГАРАЖА