![Снимка](https://secure.gravatar.com/avatar/de7a8830767dd51b97dc34bf6d10595c?s=100&d=https%3A%2F%2Fstatic.mbclub.bg%2Fforums%2Fpublic%2Fstyle_images%2Fmaster%2Fprofile%2Fdefault_large.png)
Защита от кражба на огледала.
Започната от slavi10, 03 ное 2017 - 23:42:05
8 мнения по тази тема
Публикувано 03 ноември 2017 - 23:42
Здравейте, колеги
от скоро съм собственик на w209(2003г), но ме притеснява проблема с кражбите на странични огледала. Четох доста по темата и видях, че един от начините за "превенция" е разпробиване на болтовете. Интересува ме също за конкретният модел от какво друго се пати най - много, освен от кражбата на странични огледала ?
Интересувам се предварително, за да не стане след дъжд качулка.
Ще си позволя да задам още един въпрос, тъй като колата няма аларма, мога ли да направя каско без да е нужно да слагам аларма и при кой застраховател бихте ме насочили?
Благодаря!
Публикувано 03 декември 2017 - 11:28
Публикувано 03 декември 2017 - 14:14
Здравейте, колегиот скоро съм собственик на w209(2003г), но ме притеснява проблема с кражбите на странични огледала. Четох доста по темата и видях, че един от начините за "превенция" е разпробиване на болтовете. Интересува ме също за конкретният модел от какво друго се пати най - много, освен от кражбата на странични огледала ?Интересувам се предварително, за да не стане след дъжд качулка.Ще си позволя да задам още един въпрос, тъй като колата няма аларма, мога ли да направя каско без да е нужно да слагам аларма и при кой застраховател бихте ме насочили?Благодаря!
Преди време сваляха и лайстните с парктрониците на 203, 209, 211, 220.
От доста време не съм виждал окрадени коли, може би сега фокусът е другаде. На първо място си сложи скъпи секретни болтове на джантите.
Моята 203ка (без аларма) беше застрахована в Армеец и имаше покритие при кражба. Някои брокери предлагат и супер елементарна временна аларма - слага се само за прегледа.
Публикувано 03 декември 2017 - 19:45
Мога да те пратя при моя автобояджия, ще ги хване с болтове. Ако имаш интерес пиши на лично.
П.С. Сега са модерни дистрониците на ес класите и а8-ците, даже фаровете на кайена излизат от мода
Публикувано 03 декември 2017 - 20:57
Не се лъжете, до като тия коли ги има масово по улиците, въпросните детайли ще продължават да изчезват. За всеки влак си има пътници.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Публикувано 07 декември 2017 - 13:49
На CLK-то не могат да му се откраднат парктрониците, защото въпросните лайсни само изглеждат като лайнси, но всъщност са част от бронята, не могат да бъдат свалени като отделен детайл. Уви при S, E и C класите не е така. CLK-то е единственото изключение. Огледалата също не могат да бъдат откраднати, защото са на принципа на огледалата на W211 фейслифт, демек се свалят от вътре, вратата на колата трябва да е отворена, докато при W220, W211 нефейслифт и C класата, болтовете са от външната страна. Относно алармата е въпрос на избор, тези коли са трудни за крадене (като повечето мерцедеси), още повече че си с инфраред ключ.
Публикувано 08 декември 2017 - 15:36
Относно краденето мога да споделя, че са трудни за пишман крадците. Но пък и добрите в бранша предполагам не се занимават с по-евтини коли. Наскоро имаше "проходила" Ц класа 2012 година мисля беше.
Публикувано 31 декември 2017 - 20:02
преди 2 седмици ми откраднаха мигача в огледалото, ако взема афтър маркет , дали ще прилича на другото или трбява и двете да сменя :С
Публикувано 01 януари 2018 - 02:22
На 209 ли? Нов е 60ина лв...
Той мисля, че беше захванат и с болтчета за корпуса...
Не мога да осмисля как се сваля това, без да се изкорми половината огледало.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни