Разпознаване на ключ w203
Започната от SP-996, 29 окт 2017 - 19:11:20
26 мнения по тази тема
Публикувано 29 октомври 2017 - 19:11
Здравейте приятели днес ми се случи нещо което досега не беше ми се получ
авало като проблем. Колата е С200 компресор 2001 г. днес излизам с колата и всичко е ОК, слизам да купя нещо и като се връщам колата не иска да се отключи с дистанционното - помислих си че може да е от батериите и я отключих с металния ключ, но се оказа че и не иска да си познае ключа около 10-15 пъти пробвах. Какво ли не опитах и не и не. Вече започнах да търся телефони на автоключари и вкарах ключа за послеследен опит и...о чудо, таблото светна и си го разпозна и всичко се оправи. Прибрах се и направих около 5-6 опита и всичко си беше наред с отключване, разпознаване и палене - все едно нищо не е било. Кажете ми накъде да се насоча да погледнат проблема защото това може да ми го направи по всяко време и да ме остави най неочаквано.
авало като проблем. Колата е С200 компресор 2001 г. днес излизам с колата и всичко е ОК, слизам да купя нещо и като се връщам колата не иска да се отключи с дистанционното - помислих си че може да е от батериите и я отключих с металния ключ, но се оказа че и не иска да си познае ключа около 10-15 пъти пробвах. Какво ли не опитах и не и не. Вече започнах да търся телефони на автоключари и вкарах ключа за послеследен опит и...о чудо, таблото светна и си го разпозна и всичко се оправи. Прибрах се и направих около 5-6 опита и всичко си беше наред с отключване, разпознаване и палене - все едно нищо не е било. Кажете ми накъде да се насоча да погледнат проблема защото това може да ми го направи по всяко време и да ме остави най неочаквано.
Публикувано 29 октомври 2017 - 21:50
Нямаш ли втори ключ. Аз ако нямам бих започнал от това да си извадя дубликат.
Публикувано 30 октомври 2017 - 08:30
Имам втори ключ но по време на случката не беше в мен (кой си носи двата ключа в себе си), но въпроса ми е дали е от ключа или нещо по модула се е бъгнало и не можа да го разпознае веднага. Ако е от ключа дали би се оправил ей така изненадващо ?
Публикувано 30 октомври 2017 - 10:14
И от двете може да е. Аз имах случай с постепенно умиращ ключ от дефектен резистор в него, докато един ден умря.
Трябва диагностика, там ще има записана грешка.
Публикувано 30 октомври 2017 - 13:28
Ако направя диагностика дали ще си покаже болежката, дори и ако към момента на диагностиката ключа си пали без проблем ???
Публикувано 30 октомври 2017 - 14:18
Може да не покаже нищо.
Публикувано 30 октомври 2017 - 14:21
Може и да не покаже.
Понеже горе казваш “Кой си носи двата ключа в себе си”, точно сега е момента да започнеш да ги носиш и двата и като покаже бъг въпросния ключ, веднага да пробваш втория за да установиш дали проблема е в ключа или в гълтача.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Понеже горе казваш “Кой си носи двата ключа в себе си”, точно сега е момента да започнеш да ги носиш и двата и като покаже бъг въпросния ключ, веднага да пробваш втория за да установиш дали проблема е в ключа или в гълтача.
Този пост е редактиран от Bokouser: 30 октомври 2017 - 14:22
Публикувано 30 октомври 2017 - 19:05
От заключващия механизъм на волана също може да е.В повечето случаи е проблем в моторчето и след смяна се оправя.
Публикувано 30 октомври 2017 - 19:09
При 203 бих заложил на ключа
Sent from my iPhone 7 using Tapatalk
Officeservices.bg
Officeservices.bg
Публикувано 30 октомври 2017 - 20:38
Днес около 10-15 пъти умишлено я отключвам/заключвам, паля/гася и отново и всичко си работи без проблем, но така или иначе тия дни мисля да я водя на "специалист" да я види.
Публикувано 31 октомври 2017 - 06:23
При 203 бих заложил на ключа
Officeservices.bg
До сега имам четери 203 с един и същ проблем в заключващия механизъм на волана,така,че не знам за залозите.
Публикувано 31 октомври 2017 - 17:37
Сега отидох замалко до колата и се оказа че не мога да отключа, пробвах с резервния ключ и пак нищо, а само преди час се прибрах и всичко беше наред, утре май ще ходя на ключар (ако запаля) иначе ключаря трябва да идва при мен.
Публикувано 31 октомври 2017 - 17:58
П.С. току що разглобих кюча и замерих напрежението на батериите - полаза ми 6v което май е нормалното при две батерии по 3v. Явно не е в батериите (прекалено хубаво би било).
Публикувано 31 октомври 2017 - 19:51
Щом в един момент изведнъж и двата ключа спират да работят, диагнозата е ясна, няма смисъл да мериш батерии и др.
Този пост е редактиран от Bokouser: 31 октомври 2017 - 19:51
Публикувано 31 октомври 2017 - 19:53
И тя е...
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни