CLS 350CDI 4Matic сажди в ауспуха
Започната от lupip, 10 сеп 2017 - 08:26:09
14 мнения по тази тема
Публикувано 10 септември 2017 - 08:26
Здравейте колеги,
Колата ми е X218 на 64000 км като последното масло е сменяно в Мерцедес през април и преди 5-6 хил. км. Забелязвам че има черни сажди в ауспуха които се увеличават при дълго каране по магистрала. Има DPF колата. При диагностика няма грешки и поведението е безупречно като на нова кола. Слагах добавка за чистене на DPF и двигател, но разлика няма. Като разход, няма разлика. Дава 6,8 до 7 на дълъг път. Не че е нещо, но ме дразни. Имате ли идея от какво може да е или кой може да помогне? Естествено, мога да подходя стандартно като я закарам в Балканстар, но смятам че във форума има повече know how .
Колата ми е X218 на 64000 км като последното масло е сменяно в Мерцедес през април и преди 5-6 хил. км. Забелязвам че има черни сажди в ауспуха които се увеличават при дълго каране по магистрала. Има DPF колата. При диагностика няма грешки и поведението е безупречно като на нова кола. Слагах добавка за чистене на DPF и двигател, но разлика няма. Като разход, няма разлика. Дава 6,8 до 7 на дълъг път. Не че е нещо, но ме дразни. Имате ли идея от какво може да е или кой може да помогне? Естествено, мога да подходя стандартно като я закарам в Балканстар, но смятам че във форума има повече know how .
Публикувано 10 септември 2017 - 14:28
Харчи 7.... по борд ли или с 90. Сега по темата и на мен са ми черни аспусите, не пуши но са мръстни. Отдавам го че моя е правен за Бг и сигурно има някаква разлика в ДПФите.
Sent from my iPhone 7 using Tapatalk
Officeservices.bg
Sent from my iPhone 7 using Tapatalk
Officeservices.bg
Публикувано 10 септември 2017 - 14:49
Вие с това гориво искате да светят ли .... не се заблуждавайте .
Публикувано 10 септември 2017 - 14:53
Да имаш черно в тръбите е едно, ако пуши при подаване на газ вече е друго.
Публикувано 10 септември 2017 - 15:17
[quote name="Krasi.Martinov" post="397538" timestamp="1505046494"]Харчи 7.... по борд ли или с 90. Сега по темата и на мен са ми черни аспусите, не пуши но са мръстни. Отдавам го че моя е правен за Бг и сигурно има някаква разлика в ДПФите.
7 по борд, но при мен борда съвпада с показанията на бензиностанцията . Относно черното пиша защото гледам подобни коли с супер чисти ауспуси. Не е нормално според мен на 60 хил. км да има сажди. Не пуши въобще. Просто се събира чернилка в ауспуха.
7 по борд, но при мен борда съвпада с показанията на бензиностанцията . Относно черното пиша защото гледам подобни коли с супер чисти ауспуси. Не е нормално според мен на 60 хил. км да има сажди. Не пуши въобще. Просто се събира чернилка в ауспуха.
Публикувано 30 ноември 2017 - 06:11
Здравейте колеги, за да довърша темата. Смених маслото и масления филтър преди 2 месеца. Няма вече сажди или поне няма нищо общо и аспиха вече прилича на кола на 65 Хил. Интересно, защото маслото беше сменяно в Мерцедес през Април тази година...... Възможно ли е да е лошо масло.
Публикувано 30 ноември 2017 - 07:54
Питането ти е да не би да са сложили по-тънко масло и да го е изгаряло и затова да ти е почернявал аспуха? - има логика.
За да си сигурен - можеш да сравниш спецификациите на маслото от предишната и настоящата му смяна.
Публикувано 30 ноември 2017 - 09:39
Здравейте колеги, за да довърша темата. Смених маслото и масления филтър преди 2 месеца. Няма вече сажди или поне няма нищо общо и аспиха вече прилича на кола на 65 Хил. Интересно, защото маслото беше сменяно в Мерцедес през Април тази година...... Възможно ли е да е лошо масло.
Абсолютно е възможно. Най-добре си го сменяй при доверени хора и ги гледай в ръцете какво наливат. За нафтата препоръчвам Ромпетрол и да слагаж Бардал БДЦ добавка с 20 процента по-малко от предписаното на опаковката.
Публикувано 30 ноември 2017 - 11:37
Благодаря! Слагам нафта основно на Еко, но съм чувал че Ромпетрол е добра. Сега съм с масло на Castrol Edge FST Titanium 0W-30W.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
Публикувано 30 ноември 2017 - 13:38
Добавки не слагам, зареждам само дизел от ЕКО и карам с 5w30 Mobil. Не пуши и няма черно по ауспусите.
Official Mercedes-Benz Club of Bulgaria
www.mbclub.bg
Official Mercedes-Benz Club of Bulgaria
www.mbclub.bg
Once a year, go someplace you’ve never been before!
Публикувано 30 ноември 2017 - 16:39
Публикувано 24 февруари 2022 - 21:07
Темата активна ли е и аз имам подобен проблем и забелязах сутрин при палене синкав дим за около 5 секунди след това си е нормалния конденз (колата върви и работи без никакъв проблем ,налични са дпф и катализатори )
Публикувано 28 февруари 2022 - 12:36
Здравейте, не съм деактивирал темата въпреки, че от 2 години не карам колата. Може някой от другите колеги да коментира,...
Публикувано 02 март 2022 - 14:14
При тебе само от смяната на маслото ли се оправи
Публикувано 02 март 2022 - 16:04
Да си призная минах около 50 Хил км с колата. Сменял съм масло на 10000 км. Пак леко цапаше ауспуха, но според мен беше нормално. Ако беше с adblue версията на двигателя, сигурно щеше да е супер чист постоянно….
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни