W212 | Е300 CGI 4matic: Мнения за кола
Started by kompressor_bg, 30 Aug 2017 - 17:00:39
10 replies to this topic
Posted 30 August 2017 - 17:00
Здравейте колеги,
Мнения, препоръки за този автомобил? На мен този двигател ми се струва рядък (пардон, ако греша), пълен с екстри, 4х4 и т.н.
Всякакви коментари ще бъдат полезни.
https://suchen.mobil...ml?id=248794675〈=en&utm_source=DirectMail&utm_medium=textlink&utm_campaign=Recommend_DES
Posted 30 August 2017 - 17:16
Съвсем приличен, но е далеч от пълен с екстри
Sent from my iPhone 7 using Tapatalk
Officeservices.bg
Officeservices.bg
Posted 30 August 2017 - 20:35
Защо не видиш това - https://www.mobile.b...=&s4=&s2=&s6=1
Ако 4MATIC не ти е важен, това ми се струва по-добър вариант.
Posted 31 August 2017 - 07:17
Вярно, за какво ти е 4матик, само да му плащаш поддръжката. Вземи си нещо на предно...
80% от екстрите никога няма да ги ползваш, така че се съсредоточи върху 20% процента, които са жизнено важни и търси кола с тях в добро състояние.
Специално на германския автомобил, докат го караш ще гледаш напред или ще гледаш звездите през панорамния покрив? Тая панорама е само за да кажеш че я имаш, ползата е че лятото ще спомага загряването на черния кожен салон до възможност за пържене на яйца.
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
80% от екстрите никога няма да ги ползваш, така че се съсредоточи върху 20% процента, които са жизнено важни и търси кола с тях в добро състояние.
Специално на германския автомобил, докат го караш ще гледаш напред или ще гледаш звездите през панорамния покрив? Тая панорама е само за да кажеш че я имаш, ползата е че лятото ще спомага загряването на черния кожен салон до възможност за пържене на яйца.
Sent from my SM-G955F using Tapatalk
Edited by mradulov, 31 August 2017 - 07:24 .
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Posted 31 August 2017 - 07:35
4матик е превъзходна система , съчетана с аирматик става един малък джип. Катери се, повдига се и минава през заледени участъци по кварталните улици без да драска или чупи корите.
А относно екстрите....колкото повече, толкова повече.
Officeservices.bg
Officeservices.bg
Posted 31 August 2017 - 08:15
4-Matic е хуваво нещо, но заедно с еър матик е скъпо за подръжка. 4-матик е хубаво да имаш само ако наистина ти трябва - или ако колата трябва да се движи по калища и баири със снегове, или ако е над 300 коня и на задно е нестабилна при агресивно каране.
Posted 31 August 2017 - 08:17
4матик е превъзходна система , съчетана с аирматик става един малък джип. Катери се, повдига се и минава през заледени участъци по кварталните улици без да драска или чупи корите.
Officeservices.bg
+1, напълно съм съгласен.
Относно колата изглежда приятно и добре оборудвана, мотора не е рядък просто е от периода когато започнаха един и същи мотор да го кръщават по няколко начина. Това е M276, наследника на M272, като в първите години мисля че е 3.5 литра (съвпада и с написаното в обявата на по-късен етап правят мотора 3.0 литра и го вграждат и в момента), дизайна му е взел малко от модерните дизели високо налягане на впръскване на бензина (над 150 бара) и пиезо-инжектори.
Не знам как ще се спогодиш със Старт/Стоп системата, при бенцовете не помни последната настройка и всеки път като загасиш и запалиш се активира (съответно всеки път я гасиш в случай че те дразни и става омагьосан кръг...).
Готино е че има асистент за ленти, мъртва точка на огледалата, следи дали не си на път да заспиш и пре-сейф спирачка, много приятно оборудвана + дистроника (който аз лично не знам колко бих ползвал но определено не е пестил пари при поръчването 1вия собственик).
Posted 07 September 2017 - 14:02
Здравейте момчета, малко ъпдейт ако ви е интересно. Тук благодарение на един колега проверихме ел. талона на колата и се оказа че декември 2015 е била обслужвана последно в Мерцедес на 146 000 км.
В момента я продават на 179 000 км. Година и половина е стояла в тъмното. Започнаха да е прокрадват някакви съмнения у мен че е претърпяла щета и е оправяна в друг сервиз; иначе изглеждаше супер колата да е истина всичко
Posted 07 September 2017 - 16:18
Защо да е седяла в тъмното?
23 000км. - тя има още 2000км до смяна на масло.
Може пък нищо да не и се е счупило за година и половина - Мерцедес е все пак....
Дай едно шаси, тука има и други хора дето ги четат!
23 000км. - тя има още 2000км до смяна на масло.
Може пък нищо да не и се е счупило за година и половина - Мерцедес е все пак....
Дай едно шаси, тука има и други хора дето ги четат!
Posted 07 September 2017 - 16:26
OK e проверката, аз звъннах и на познат на познат в Балканстар, казаха същото.
Съмнително е, защото от 2012 - 3 години е навъртяла почти 150 000, а сега изведнъж за година и половина - 20 000.
към 250 000 км реални изглежда и както обичат да казват джамбазите - колите се скупуват само на 170к, та идеално може да са я натъкмили
Edited by kompressor_bg, 07 September 2017 - 16:31 .
Posted 08 September 2017 - 20:33
Чух се с продавача, според него е обслужвана и след това в оторизиран сервиз на мерц, но не излиза на вин-а
Sent from my iPhone using Tapatalk
Sent from my iPhone using Tapatalk
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users