Това го постнах от Фейсбук първо, но ми е интересно и вашето мнение. За мен е много опасно кръстовище, което трябва да се промени, за да се избегнат "недоразумения" в бъдеще. Вече е имало фатални случаи там, поради грешно тълкуване на знаците.
Въпрос!
Идвам от Околовръстното и се качвам в локалното към Бизнес парка и Младост, до Декатлон. Хващам отбивката направо, покрай големият строеж м/у офис сградата на Камбаните и Кока Кола.
Там принципно си има доста трафик. Сега за късмет нямаше.
За късмет, защото точно като преминавах през малкото кръстовище, едно такси искаше да завие наляво и да ми пресече пътя. Евала на човека, имат много опит и му усети, че нямам никакво намерение да спирам. Разминахме се някак, попсувахме се обилно, по балкански. След като си излях речника с п*** ма*** за деня, се замислих: "добре бе аджеба, тоя човек защо искаше да ми сече пътя, че и да ме псува?" Явно и той е бил в правото си.
Затова минах пак от там, да снимам знаците.
По номерата в снимката, идвайки от Околовръстното, посока Арена.
1. От 80, се появява ограничение 30, със знак за легнал полицай (няма драма).
2. Знак Б3 - "Път с предимство", после разрешено движение само напред и надясно (пак добре). Значи съм с предимство и мога да карам направо и надясно.
3. Това е знакът от другата страна: Б3 - "Път с предимство", разрешено наляво и надясно.
Нормални ли ви се струват знаците там?
Какво може да се направи, ако и вие ги виждате като леко безумни и доста опасни?
1-3pic.jpg 74,33K 25 Брой сваляния