Избор на радар детектор
Започната от vonko1988, 12 авг 2017 - 15:06:12
118 мнения по тази тема
Публикувано 12 август 2017 - 15:06
Здравейте. Бих искал да пусна тази тема за да може всеки да си каже мнението кой е най-добрия детектор на пазара засичащ най-много видове камери, лазерни пистолети и всякакви устройства за мерене на скорост, да ги засича от далече и с минимално количество фалшиви сигнали.
Знам че няма перфектно устройство, трябва ми най-доброто.
От месец чета за доста модели, но всичките които проучвам имат по някой сериозен недостатък. Например намерих един много добър (https://m.emag.bg/ra...i/pd/DQFWM3BBM/) обаче няма ГПС, а знам че стационарните камери се борят само с ГПС защото сигнала им се хваща в последния момент.
Протесняват ме също и цветните стъкла на мерцедесите.
Поздрави
Sent from my iPhone using Tapatalk
Знам че няма перфектно устройство, трябва ми най-доброто.
От месец чета за доста модели, но всичките които проучвам имат по някой сериозен недостатък. Например намерих един много добър (https://m.emag.bg/ra...i/pd/DQFWM3BBM/) обаче няма ГПС, а знам че стационарните камери се борят само с ГПС защото сигнала им се хваща в последния момент.
Протесняват ме също и цветните стъкла на мерцедесите.
Поздрави
#2 Гост_zBnerOV6MJГост_
Публикувано 12 август 2017 - 19:45
Според мен не ти трябва такъв с GPS, защото цената скача доста. Варианта за такъв, който си дал + телефон с пуснат Waze не те ли устройва?
При waze има всички стационарни камери и хората докладват локациите на полицаи, мисля, че върши доста добра работа.
Този пост е редактиран от vmvelev: 12 август 2017 - 19:46
Публикувано 12 август 2017 - 19:59
Този си го карам в багажника на колата и е нов.Бяхме говорили, ако си спомняш. Разгледай инфото за него.Можеш да ги сравниш с този дето си дал линк
Публикувано 12 август 2017 - 22:00
Те не са ли забранени?
Или пак по български - на закона, майката @..ал съм....
Публикувано 12 август 2017 - 22:34
Само антирадарите са забранени.А закона и катаджийте достатъчно ни ебават майката.Както знаеш законите се правят удобни само за шепа богоизбрани.
#6 Гост_zBnerOV6MJГост_
Публикувано 12 август 2017 - 22:52
Те не са ли забранени?
Разрешени са, стига да си носиш документа, който удостоверява, че това е радар детектор, а не антирадар
Публикувано 12 август 2017 - 23:29
Е, кой ше ти иска такъв документ? Тук има презумция за невинност. Защо аз трябва да доказвам всяко едно устройство в колата ми какво е, разрешено ли е, че не е антирадар и т.н. Нека той да докаже, че е антирадар. Да не говорим, че външно разликата между двете е голяма, а и всеки радар детектор си има изписан марка и модел и ако се стигне до акт, естествено ще се стигне до съд, повечето полицаи са на ясно и вярвай ми няма полицай, на който да му се ходи на съд, случва им се често и обикновено в почивните им дни.
Единствения вариант някой да ти потърси такъв документ е някакъв нескопосан блъф.
Единствения вариант някой да ти потърси такъв документ е някакъв нескопосан блъф.
Този пост е редактиран от Bokouser: 12 август 2017 - 23:29
#8 Гост_zBnerOV6MJГост_
Публикувано 12 август 2017 - 23:36
Е, кой ше ти иска такъв документ? Тук има презумция за невинност. Защо аз трябва да доказвам всяко едно устройство в колата ми какво е, разрешено ли е, че не е антирадар и т.н. Нека той да докаже, че е антирадар. Да не говорим, че външно разликата между двете е голяма, а и всеки радар детектор си има изписан марка и модел и ако се стигне до акт, естествено ще се стигне до съд, повечето полицаи са на ясно и вярвай ми няма полицай, на който да му се ходи на съд, случва им се често и обикновено в почивните им дни.
Аз казвам нещата такива, какви то са по закон, не си го измислям (освен ако не са променили закона от преди 6-7 години). Ясно е, че никой не ти го иска документа, но е факт, че е в закона.
Публикувано 13 август 2017 - 00:26
Бъркаш се нещо, такъв текст не съм срещал в закона. В закона се споменава само устройство, което смущава полицейския радар, което всъщност представлява активно устройство или накратко - антирадар.
А както знаем, радар детектора е уред, със същия статут като радиото в колата, той е пасивно устройство, не излъчва сигнал, не замърсява радиочестотния спектър и няма нужда да доказваш нищо нито за радиото в колата, нито за радар детектора, нито за всички други джаджи, ако имаш такива.
А както знаем, радар детектора е уред, със същия статут като радиото в колата, той е пасивно устройство, не излъчва сигнал, не замърсява радиочестотния спектър и няма нужда да доказваш нищо нито за радиото в колата, нито за радар детектора, нито за всички други джаджи, ако имаш такива.
Този пост е редактиран от Bokouser: 13 август 2017 - 08:12
Публикувано 13 август 2017 - 00:28
От Закон за движението по пътищата:
"Чл. 181. Наказва се с глоба до 50 лв.:
2. водач, който използва устройство, смущаващо действието на уредите, използвани за измерване скоростта на движение на моторните превозни средства"
От Наредба N13 за контролните точки:
"10. за използване на устройство, смущаващо действието на уредите, използвани за измерване скоростта на движение на МПС (чл. 181, т. 2 ЗДвП) - 10 к.т."
"Чл. 181. Наказва се с глоба до 50 лв.:
2. водач, който използва устройство, смущаващо действието на уредите, използвани за измерване скоростта на движение на моторните превозни средства"
От Наредба N13 за контролните точки:
"10. за използване на устройство, смущаващо действието на уредите, използвани за измерване скоростта на движение на МПС (чл. 181, т. 2 ЗДвП) - 10 к.т."
Този пост е редактиран от Bokouser: 13 август 2017 - 00:43
Публикувано 13 август 2017 - 08:46
Този си го карам в багажника на колата и е нов.Бяхме говорили, ако си спомняш. Разгледай инфото за него.Можеш да ги сравниш с този дето си дал линк
Четох добри неща за този, единствено не ми допада, че няма GPS. А не искам да карам и с радар-детектор и телефон, предпочитам едно устройство да хваща и мобилните и стационарни камери.
Публикувано 13 август 2017 - 10:02
https://iskamgps.com...Р-SNOOPER-3ZERO
Ползвам това нещо , когато пътувам из родната ни държава и си има сертификат . Не мога да се оплача от функционалност , но не винаги ще свърши работа има си определени условия при , които ще сработи правилно .
Публикувано 13 август 2017 - 11:25
И аз съм със Снупър и срещу 120 лв.допълнително имам вечен достъп за актуализация.
Публикувано 14 август 2017 - 08:13
А не е ли по-добре да се научим да спазваме ограниченията и правилата за движение, отколкото да мислим как най-добре да излъжем системата? Тези устройства (детекторите) са забранени в почти цяла Европа, дори на места има наказателна отговорност. В някои страни дори наличието на наработещо устройство в автомобила води до санкции.
https://fakti.bg/tec...-detektor-karta
Публикувано 14 август 2017 - 08:28
Темата не е за това дали е редно да се спазват ограниченията, това е личен избор. Задал съм конкретен въпрос.
Колебая се дали да взема кобрата на sport или доста по-скъпия но с GPS:
https://www.emag.bg/...g/pd/DW7067BBM/
И той хубаво има GPS, ама ако не се актуализира кел ти файда
0 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 0 гости, 0 анонимни