Въпрос относно ниво на антифриза
Започната от Koleto88, 14 юли 2017 - 17:23:46
6 мнения по тази тема
Публикувано 14 юли 2017 - 17:23
Здравейте Колеги! Имам едно питане относно нивото на антифриза. Вече година съм собственик на Е280 CDI S211 ,да чукна на дърво ядове с колата не съм имал , само тампончета съм сменял и шарнир. Колата е екстра , супер возия кеф, обаче понеже преди това не съм имал толко модерна кола та забелязах , че като ми свърши течността за чистачките на таблото ми изписва. Това е супер , днес реших да видя нивото на антифриза , развъртях капачката на казанчето , има антифриз обаче не можах да видя къде пише минимум и максимум. Имаше посредата една бяла преградка , предположих, че тя е репера за мин . Антифриза не я беше покрил изцяло , ами така от двете и страни беше на 5,6 милиметра от това да я покрие изцяло. Та не знам нормално ли е, има ли датчик който ако антифриза е под нужното ниво да изпише на таблото. Ако не да доливам. Благодаря предварително за отговорите !
Публикувано 14 юли 2017 - 17:53
Да точно тази разделителната ти е за нивото. Да имаш датчик който е като поплавък и следи нивото на антифриза. Ако е ниско ще ти го погаже на таблото.
Публикувано 14 юли 2017 - 18:43
Благодаря за отговора колега!! Значи всичко е ок, няма да доливам нищо ще си карам и свиркам.
Публикувано 14 юли 2017 - 21:48
Напротив, долей си до края на разделителя при студен мотор. Ти ако чакаш лампата да светне може да е късно, например да те завари някъде на път.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Публикувано 14 юли 2017 - 22:03
Напротив, долей си до края на разделителя при студен мотор. Ти ако чакаш лампата да светне може да е късно, например да те завари някъде на път.
Ами да , може би наистина ще е най-добре. Просто си помислих ,че явно не е супер критично ниско , щом не съм забелязал да е пишело нещо а и само предполагах ,че разделителя е за това. Явно трябва да се долее до горе, в смисъл да се напълни докрая разделителя дет се вика да прелее малко и да го запълни . Обаче сега изниква нов въпрос. Аз както споменах миналата година купих колата, преди да я купя я закарах първо в балкан стар, после за второ мнение в друг сервиз и на двете места антифриза ми казаха ,че е ок. Карах си цяла зима така, обаче понеже това ми е и първия дизелов автомобил , не знам какъв е антифриза, тоест какъв да досипя. Нали има, син , зелен пък червен ? Старата кола си я карах с червен , ама тук не мога нещо различа какъв е цвета ) И имали няква специфика, са може и като индианец да съм ама наистина дизел не съм карал преди това. Не знам има ли няква специфика.
Публикувано 14 юли 2017 - 22:14
Има специфика, трябва да има одобрение 325.0, който не е чисто син, а е нещо като синьо-зелен. По-добре не се води по цвета, гледай блата (одобрението), а и на тия години аз бих сменил целия антифриз и без това не знаеш кой какво е слагал преди теб.
Този пост е редактиран от Bokouser: 14 юли 2017 - 22:37
Публикувано 14 юли 2017 - 22:59
Има специфика, трябва да има одобрение 325.0, който не е чисто син, а е нещо като синьо-зелен. По-добре не се води по цвета, гледай блата (одобрението), а и на тия години аз бих сменил целия антифриз и без това не знаеш кой какво е слагал преди теб.
Благодаря за изчерпателната информация колега ! А иначе не съм го сменял ,щото е бистър , няма някви боклуци, а и в двата сервиза ми казаха ,че е ок и е наред. В другият сервиз(не в балкан стар) правих в последствие обслужването на колата след като я купих и принципно ми казаха ,че е хубаво да се смени ,но не е зор защото всичко си е ок ,бистър е ,чист , температурата му била ок нямало проблем ,да го сменя догодина и аз взех ,че ги послушах и не съм имал ядове някакви де . Но понеже не знаех кавко що и затова писах. Сега ще долея защото съвсем малко явно е под нивото и ще го сменям задължително за да не стане някой филм. Още веднъж Благодаря за отговора !
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни