Към съдържанието

•  

Снимка
- - - - -

Отстраняване на неприятни миризми от климатикаs203 270cdi

• Please log in to reply
7 мнения по тази тема

#1 rm1902ss

rm1902ss

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 43 Мнения:
  • Град:Пловдив
  • Автомобил:
    1990 Mercedes-Benz 190D - ex
    1994 Mercedes-Benz C220 diesel -ex
    1998 Mercedes-Benz E290 Turbodiesel
    2005 Mercedes-Benz C270 CDI

Публикувано 26 юни 2017 - 13:53

Здравейте,

Искам да ви попитам кой метод сте използвали при отстраняването на лошата миризма от климатика? Освен най-разпространения със спрейове/пяна, които се продават,  попаднах и на сервиз в Пловдив,  който предлага отстраняването чрез атом машина (чрез ултразвук). Цената която са обявили за процедурата е 20лв, което не е голяма разлика от повечето флакони за впръскване през отворите на климатика. Някой който е ползвал или има информация. Интересувам се кое по-доброто решение (възможно дълготрайно и максимално безвредно). Филтъра на купето разбира се съм го сменил.

Благодаря ви предварително!

• 0

#2 Bokouser

Bokouser

Напреднал

• Потребители на форума
  • 637 Мнения:
  • Град:София
  • Автомобил:
    E350 CDI BlueEFF Avantgarde
    CL203 SportCoupé

Публикувано 26 юни 2017 - 14:09

Особен ефект не съм отчел с никой от разпространените методи, винаги е временно. Пробвал съм с разни спрейове, на предишната ми кола пробвах така нареченото машинно обезпаразитяване (уред, който се слага в колата и за определено време изпарява газ, който почиства системата), имаше ефект, но до месец - два.
Истината е, че като остарее колата единствения качествен начин да почистиш и обезпаразитиш системата е да я разглобиш и достигнеш до там ръчно, но е трудоемко и нерентабилно.
За почистване с ултразвук за пръв път чувам, ако го пробваш напиши.

Sent from my iPhone using Tapatalk

Този пост е редактиран от Bokouser: 26 юни 2017 - 14:16

• 1

#3 rm1902ss

rm1902ss

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 43 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 29 юни 2017 - 11:57

Пробвах въпросната услуга, която се оказа същата - уред който опушва купето вътре. Ефект никакъв. Продължава да се усеща лека миризма на влага (нещо като кисело чак). Сега ще пробвам някой от спрейовете/ пяни във флакони които се продават. Въпроса е там че са доста видове с различен начин на употреба и се чудя кой е най ефективен? Прочетох също така за впръскване със спирт. За този начин не ми я ясно колко количество да впръсквам (да не вземе да се наводни нещо). Също така освен през 4-те отвора на предното табло и през филтър който е под предния капак, къде другаде трябва да се пръска? За някакъв топлообменник който също трябвало да се напръска - той къде се намира на 203-ките?

Благодаря на отзовалите се :)

• 0

#4 vencislav

vencislav

Член на МБКБ

• Замразено членство
  • 1547 Мнения:
  • Автомобил:
    インフィニティ

Публикувано 29 юни 2017 - 12:18

Миризмата на влага и още нещо възможно ли е да е от смия салон (мокети, седалки. таван), пран не до пран, изсъхнал не до изсъхнал. Мръсните номера на автотърговците край нямат, въпрос на търсене и предлагане.

• 0

#5 Гост_zBnerOV6MJГост_

Гост_zBnerOV6MJГост_
  • Гости

Публикувано 29 юни 2017 - 14:30

Здравей, колега, тъй като чаках да видя дали ще се оправи проблема и явно не се е, а сега си търсиш спрей, мога да ти препоръчам това, което аз ползвах.

Прочети тази тема http://forums.mbclub...-при-запалване/

Хората обясняват къде се пръска, аз също съм описал къде и какво направих.

Успех!

• 0

#6 rm1902ss

rm1902ss

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 43 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 29 юни 2017 - 14:55

Благодаря, ще пробвам при първа възможност. Иначе миризмите се усещат само като работи климатика или вентилатора което ме навежда на мисълта, че не би трябвало да е тапицерия, мокети или подобно.

• 0

#7 rm1902ss

rm1902ss

Прохождащ

• Потребители на форума
  • 43 Мнения:
  • Автомобил:

Публикувано 30 юни 2017 - 09:03

Ново 20! Може ли тази миризма да е от фреона, ако изпуска? То в тези жеги не мога да разбера със сигурност, но като че ли не охлажда както преди месец и половина. Но и температурите не са същите де :D. И ако изтича от някъде може ли да го хванат веднага или трябва да се напълни си оцветител да се кара известно време и да се гледа след това? Предстои ми пътуване на дълго и исках всичко да му е точно преди това.

Благодаря!

• 0

#8 gelevp

gelevp

Майстор

• Потребители на форума
  • 856 Мнения:
  • Автомобил:
    W124,'91 300D - Sold
    W211,'03 270CDI - Sold
    S204,'08 320CDI - Sold
    S202,'99 220CDI
    G21,'20 320xd

Публикувано 30 юни 2017 - 09:39

Здрасто колега, попринцип в маслото си има оцветител и може и да успеят да го хванат... Колкото по-малко оцветители и добавкив, толкова по-добре...

На приятел миналото лято бяха сложили някакъв гаден оцветител и беше запушило тръби и уморило компресора, всичко се сваля и чисти, дори радиатора на климатика и тръбички, беше се превърнало в желе. Отиди при някой изпитан и доверен който не просто си е купил машина и най-евтиния газ и консумативи а си рабира от работата и иска да си запази клиентите.

Този пост е редактиран от gelevp: 30 юни 2017 - 09:43

• 0

1 потребител(и) четат тази тема

0 потребители, 1 гости, 0 анонимни