Продажба на българска кола в Германия и отписване от България.
Започната от ЦецоКолев, 28 май 2017 - 21:35:07
6 мнения по тази тема
Публикувано 28 май 2017 - 21:35
Искам да продам 124-ката тука в Германия, но не знам как ще стане отписването на колата от България. Тука като я продам, ще дам двата талона и това е. Няма нотариус, само един договор за покупко-продажба. Номерата мога да си ги взема с мен. Въпроса ми е:
Има ли някой опит в подобни случей, какво ще ми трябва за пред КАТ и данъчното? Талоните при всички положения трябва да ги дам на купувача, да не се окаже проблем после в България?
Поздрави
Има ли някой опит в подобни случей, какво ще ми трябва за пред КАТ и данъчното? Талоните при всички положения трябва да ги дам на купувача, да не се окаже проблем после в България?
Поздрави
Публикувано 28 май 2017 - 23:30
Взимаш си номерата и ги връщаш в КАТ.
Би трябвало те да те отпишат автоматично от общината, но все пак си провери
Публикувано 29 май 2017 - 03:25
Взимаш номерата и големия талон, а малкия го оставяш да пътува с колата (предполагам ще е с пътна помощ или с автовоз, че без номера как ?).
Отиваш после в КАТ, попълваш една декларацийка, че си си загубил малкия талон... и бракуваш или отписваш колата
Scientists have finally discovered what's wrong with the female brain : On the left side, there is nothing right, and on the right side, there is nothing left...
Публикувано 29 май 2017 - 16:58
Договор между теб и купувача ще има ли?
Този пост е редактиран от Ivan W210: 29 май 2017 - 16:58
Публикувано 29 май 2017 - 17:36
Договор ще има, но не нотариално заверен. Талоните са за купувача, няма как да останат в мен. Човека ще дойде пред вкъщи, правим договора за покупко-продажба и му давам талоните, след това отиваме в тукашният КАТ и там си свалям табелите и tschüss. Въпросът е после, с един договор и две табели дали и как мога да я отпиша от България?
Публикувано 29 май 2017 - 18:14
От http://kat.mvr.bg/NR...za_reg_mps2.pdf
Единственот точка 4 е проблематична.
Прикачени файлове
Този пост е редактиран от Praetorian: 29 май 2017 - 18:16
Публикувано 29 май 2017 - 19:57
Аз бих се обадил в КАТ за информация!
Кажи че колата е в Германия и там ще направите договор който по техния закон не е нотариално заверен и трябва да му дадеш талоните за да може той да си я регистрира там!
И ги питай как ще стане отписването без талоните тук!
Може би договор , номерата и някво копие на талона де да знам!
Sent from my iPhone using Tapatalk
Кажи че колата е в Германия и там ще направите договор който по техния закон не е нотариално заверен и трябва да му дадеш талоните за да може той да си я регистрира там!
И ги питай как ще стане отписването без талоните тук!
Може би договор , номерата и някво копие на талона де да знам!
Sent from my iPhone using Tapatalk
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни