Скъсан болт на главата
Започната от
radoslav_petkov
, 18 май 2017 - 22:02:38
4 мнения по тази тема
Публикувано 18 май 2017 - 22:02
Здравейте колеги.Купих си Мерцедес C180 kompresor 2003 година с повреден мотор.Запретнах раксви и свалих главата.Обаче единият болт се скъса и остана в блока на около два сантиметра навътре в отвора.И сега идея си нямам какво да правя.
Изпратено от моят ALE-L21 с помощта на Tapatalk
Изпратено от моят ALE-L21 с помощта на Tapatalk
Публикувано 18 май 2017 - 22:38
Има си инструменти за вадене на скъсани болтове. Трябва да се разровиш в интернет и да видиш. Едно на обратна резба. Прави се дупка в останалото от болта и инструмента се навива вътре в тази дупка.
Публикувано 19 май 2017 - 19:14
даа. сваляш блока, носиш го на колонна бормашина, правиш отвор в болта навиваш инструмента с обратната резба в болта, той се къса също вътре и си честитиш...
а инструмента и супер закалена стомана и финито...
аз мисля че трябва да пробваш с елекро-ерозия. пак сваляш блока и го мъкнеш ама така или иначе нямаш избор...
Публикувано 19 май 2017 - 22:51
С електроерозия не е добра идея. Тоя метод се ползва за създаване на отвори. Има риск да ерозира около болта, вместо болта и пак греда.
Аз бих пробвал с разпробиване с размер малко по-малък от болта и обратна резба. Обикновенно излиза, но е възможен и сценария на Lorinser.
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
Аз бих пробвал с разпробиване с размер малко по-малък от болта и обратна резба. Обикновенно излиза, но е възможен и сценария на Lorinser.
Sent from my SM-N910C using Tapatalk
Mercedes-Benz - Unlike any other!
Публикувано 19 май 2017 - 23:54
Свредло от волфрамов карбид,, няма ли да помогне?
Този пост е редактиран от Д. Пеев: 20 май 2017 - 11:11
Стресни се, племе закъсняло! Живейш ли, мреш ли, ти не знайш! След теб потомство иде цяло - какво ще да му завещайш?
Иван Вазов.
1 потребител(и) четат тази тема
0 потребители, 1 гости, 0 анонимни