Здравейте на всички,
Това е първото ми мнение тук, но се надявам да срещна/намеря добри приятели, познати и приятни хора. Цял живот съм фен на марката. От малък много се вълнувах като се возех в 124-ката на баща ми. С радост я подкарах за първи път щом взех книжка и ми беше много тъжно когато трябваше да я продам, т.к. той почина, и се оказа наследствена. Стига за това, че става отегчителнo.
Последните години съм имал различни марки автомобили, но MB не карах т.к. гроздето е кисело и мислех, че няма да мога да я поддържам.
От скоро съм собственик на W211 E320 CDI 11-Nov-2004г. автоматик и се надявам да се окаже читава, да не се налага да вися много по сервизи и да не съм разочарован от избора си. Колата е на късмет, а аз съм пресен собственик. Навъртял съм й не повече от 20-30км, и съм очарован от возия, и изобщо всичко. Чувството е уникално, но на вас ли да го казвам.
Колата е на 200 000км по табло в момента и джамбазина ме увери, че са реални (Швейцарка). Не съм сигурен и няма как да съм, но дано поне не е над 500к.
Имам разни неща за доизкусоряване, и възнамерявам да поогледам тук ако някой се е сблъсквал с тях да взаимствам опит.
Първото, което искам да питам е можете ли да дадете актуално инфо колко излиза г/д обслужването на такава кола? Какво се сменя (до колкото чух е с верига и няма обслужване)? Масло на автомата, кога, къде да го сменя и особености ако има? Познат сервизаджия каза, че има теч от кутията, но се правело и не е проблем.
В момента търся читава диагностика за Е-класата. Единия вариант е този
MB Carsoft 7.4 Multiplexer Read Erase All Fault Codes Read Ecu Information
или да търся друг вариант като това
или този род?
AUTOCOM CDP Pro for cars & truck
Нямам представа с кое може да се връзвам навсякъде?